
Σε συνομιλίες με την Carlyle Group Inc. φέρεται να βρίσκεται ο πρώην πρόεδρος της Goldman Sachs, Harvey Schwartz, προκειμένου να γίνει ο επόμενος διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, σύμφωνα με πηγές τις οποίες επικαλείται το Bloomberg.
Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και οι μέτοχοι της Carlyle συζήτησαν την υποψηφιότητα Schwartz κατά τις τελευταίες εβδομάδες, σύμφωνα με άτομα τα οποία γνωρίζουν το θέμα, οι οποίοι ζήτησαν να μην κατονομαστούν επειδή οι συνομιλίες είναι ιδιωτικές. Πάντως, δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση και το διοικητικό συμβούλιο δεν έχει ακόμη θέσει το ζήτημα σε ψηφοφορία. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Schwartz 58 ετών δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχόλιο και ένας εκπρόσωπος της Carlyle αρνήθηκε να σχολιάσει.
Ο Schwartz εργάστηκε στην Goldman Sachs Group Inc. για περισσότερες από δύο δεκαετίες, φτάνοντας ως οικονομικός διευθυντής και αργότερα πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος. Έφυγε από την τράπεζα με έδρα τη Νέα Υόρκη το 2018 μετά την επιλογή του Ντέιβιντ Σόλομον ως Διευθύνοντα Συμβούλου του οίκου.
Goldman Sachs: Οι traders που έβγαλαν 3 δισ. στα commodities
Χρόνιες αντεγκλήσεις
Η άφιξή του στην Carlyle θα έλυνε μια μακροχρόνια πρόκληση διαδοχής στην εταιρεία με έδρα την Ουάσινγκτον. Ο συνιδρυτής Bill Conway, 73 ετών, λειτουργεί ως προσωρινός διευθύνων σύμβουλος από τον Αύγουστο, όταν ο Kewsong Lee, 57 ετών, παραιτήθηκε μετά από μία μάχη για την ανάληψη της ηγεσίας.
Όποιος τελικά αναλάβει το «τιμόνι» θα πρέπει να κατευθύνει την εταιρεία, η οποία κατακλύζεται από…ανταγωνιστικές σφαίρες επιρροής, ενώ θα πείσει τους μετόχους ότι θα «τρέξει» ένα σαφές σχέδιο ανάπτυξης.
Η Carlyle, ο μικρότερος από τους τέσσερις κορυφαίους διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων στις ΗΠΑ, ενώ με τα χρόνια πρόσθεσε νέους επιχειρηματικούς τομείς.
Τον τελευταίο καιρό, ωστόσο, η Carlyle αγωνίστηκε να ανακτήσει την επιρροή που είχε κάποτε μετά από επανειλημμένες αλλαγές ηγεσίας.
Το 2014, η εταιρεία έφερε τον Michael Cavanagh από την JPMorgan Chase & Co, ως πιθανό διάδοχο, αλλά έφυγε ένα χρόνο αργότερα για να ενταχθεί στην Comcast Corp., όπου είναι τώρα πρόεδρος. Στη συνέχεια, η Carlyle ονόμασε τους Lee και Glenn Youngkin από κοινού διευθύνοντες συμβούλους, ένα πείραμα που αποδείχθηκε βραχύβιο. Ο Youngkin έφυγε το 2020 και είναι τώρα κυβερνήτης της Βιρτζίνια.
Στη σύντομη θητεία του ως…μοναδικός Διευθύνων Σύμβουλος, ο Lee πραγματοποίησε εξαγορές για να επεκτείνει τις ροές εσόδων της Carlyle και αναμόρφωσε την πιστωτική μονάδα της για να αναπτύξει την εταιρεία ακόμη περισσότερο.


Latest News

Μπαϋρού: Το χρέος και το δημόσιο έλλειμα καθιστούν τη Γαλλία ευάλωτη
Η Γαλλία χρειάζεται επειγόντως να μειώσει το δημοσιονομικό της έλλειμμα για να αντιμετωπίσει ένα «τσουνάμι αποσταθεροποίησης», λέει ο πρωθυπουργός Μπαϋρού

ΕΕ και ΗΠΑ μιλούσαν επί δυόμιση ώρες για τους δασμούς... χωρίς αποτέλεσμα
ΕΕ και Αμερικανοί διαπραγματευτές συναντήθηκαν στην Ουάσινγκτον για το θέμα των δασμών αλλά η συνάντηση ήταν άκαρπη

Bank of America: Νέο ρεκόρ από τις συναλλαγές μετοχών – Αύξηση εσόδων από δάνεια
Τα έσοδα της Bank of America από τη διαπραγμάτευση μετοχών αυξήθηκαν κατά 17% στα 2,18 δισ. δολάρια

Citigroup: Υψηλά κέρδη από συναλλαγές στις μετοχές και στο σταθερό εισόδημα
Το τμήμα συναλλαγών της Citigroup ξεπέρασε τις προσδοκίες των αναλυτών

Τα... καμάρια της Silicon Valley δεν πλήρωσαν φόρους εκατοντάδων δισ. δολαρίων
Οι κορυφαίες αμερικανικές εταιρείες τεχνολογίας, γνωστές ως Silicon Six, δημιουργούν κέρδη δισεκατομμυρίων, αλλά «κλέβουν» το δημόσιο ταμείο

Οι φαρμακοβιομηχανίες των ΗΠΑ αποθηκεύουν φάρμακα πριν την επιβολή δασμών
Η αύξηση των εξαγωγών απο την Ιρλανδία προς τις ΗΠΑ μπορεί εν μέρει να οφείλεται στη συσσώρευση αποθεμάτων, λέει η Τραπεζα της Ιρλανδίας.

Μπέσεντ: Το υπουργείο έχει εργαλεία για τις αναταραχές στην αγορά ομολόγων
Ο Σκοτ Μπέσεντ υποβάθμισε το σενάριο να πουλούν ξένες χώρες αμερικανικά ομόλογα - Τι είπε για τη συνάντηση με τον Πάουελ και το δολάριο

Κινέζος αξιωματούχος αποκαλεί τις ΗΠΑ «εχθρό» που υπονομεύει την επιβίωση του Χονγκ Κονγκ
Το Χονγκ Κονγκ, αντίθετα με την Κίνα, δεν επιβάλει δασμούς

Ομαδική αγωγή κατά της Stellantis για ελαττωματικούς αερόσακους
Ιταλικό δικαστήριο επέτρεψε την εκδίκαση της υπόθεσης κατά της Stellantis που μπορεί να επιφέρει τεράστιες αποζημιώσεις

Γύρισε ο τροχός - Η χρηματιστηριακή αξία της Hermès ξεπερνά την LVMH
Πώς η Hermès έγινε η τρίτη μεγαλύτερη εισηγμένη εταιρεία στην Ευρώπη - Τα λάθη της LVMH