![Ημέρες Καριέρας: Στην Αθήνα 11 – 12 Φεβρουαρίου](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/02/1-dypa3.jpg)
Το Σαββατοκύριακο 11-12 Φεβρουαρίου 2023, διοργανώνει η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) τις «Ημέρες Καριέρας» στην Αθήνα. Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί στο εκθεσιακό κέντρο Helexpo-Maroussi (Λεωφόρος Κηφισίας 39), από τις 10:00 έως τις 18:00, με τη συμμετοχή 120 επιχειρήσεων που προσφέρουν περισσότερες από 3.000 θέσεις εργασίας.
Πρόκειται για την 14η αντίστοιχη εκδήλωση που, για πρώτη φορά, θα έχει διήμερη διάρκεια, με στόχο να δοθεί η δυνατότητα σε όσους περισσότερους ενδιαφερόμενους αναζητούν εργασία να συνομιλήσουν απευθείας με εκπροσώπους εταιρειών από πολλούς κλάδους οικονομικής δραστηριότητας που αναζητούν προσωπικό, χωρίς προκαθορισμένο ραντεβού.
Οι επιχειρήσεις
Οι επιχειρήσεις που συμμετέχουν δραστηριοποιούνται σε μεγάλο εύρος κλάδων οικονομικής δραστηριότητας, όπως βιομηχανίες τροφίμων, φαρμάκων, επίπλων γραφείου, ιατρικών προϊόντων και καλλυντικών, ομίλους καταστημάτων χονδρικής και λιανικής πώλησης ένδυσης και ηλεκτρολογικού υλικού, μεγάλους ομίλους εισαγωγής και εμπορίας αυτοκινήτων, τουριστικές επιχειρήσεις, επιχειρήσεις πληροφορικής, εξυπηρέτησης πελατών, επικοινωνιών, παροχής υπηρεσιών ασφαλείας, παροχής ιατρικών υπηρεσιών, τεχνικές και κατασκευαστικές εταιρείες, καταστήματα υπεραγορών, διυλιστήρια, κ.ά.
Οι ειδικότητες
Οι ειδικότητες που οι επιχειρήσεις αναζητούν αφορούν ενδεικτικά: εμποροϋπαλλήλους, υπαλλήλους γραφείου και γραμματειακής υποστήριξης, υπαλλήλους λογιστηρίου, στελέχη πληροφορικής, ταμίες, αποθηκάριους, οδηγούς, εργάτες παραγωγής, χειριστές μηχανημάτων, εξειδικευμένους τεχνίτες, ηλεκτρολόγους μηχανικούς, ηλεκτρολόγους εγκαταστάσεων, υπαλλήλους τηλεφωνικής εξυπηρέτησης και τεχνικής υποστήριξης πελατών, ηλεκτρολόγους, διανομείς, αισθητικούς, κομμωτές, ηλεκτρολόγους και μηχανικούς αυτοκινήτων και βαρέων οχημάτων, τεχνίτες αμαξωμάτων, μηχανοτεχνίτες, μηχανολόγους μηχανικούς, στελέχη μάρκετινγκ, νοσηλευτές, φύλακες ασφαλείας, φυσικοθεραπευτές, τεχνολόγους ιατρικών εργαστηρίων, ειδικότητες σε όλο το φάσμα του τουρισμού, κ.ά.
Στη διάρκεια του διημέρου, εξειδικευμένοι εργασιακοί σύμβουλοι της ΔΥΠΑ θα πραγματοποιήσουν 8 εργαστήρια (workshops) συμβουλευτικής για τη δημιουργία αποτελεσματικού βιογραφικού και για την προετοιμασία επαγγελματικής συνέντευξης.
Επιπλέον, όσοι προσέλθουν την Κυριακή θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν παρουσιάσεις του προφίλ του ιδανικού υποψηφίου από στελέχη Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού μεγάλων επιχειρήσεων, ενώ θα ακολουθήσει διαλογική συζήτηση με το κοινό.
Επίσης, σε ειδικό χώρο (Info Corner), στελέχη της Μονάδας Εξυπηρέτησης Μεσαίων και Μεγάλων Επιχειρήσεων (ΜΕΜΜΕ) θα παρέχουν πληροφορίες για τις δράσεις και τα προγράμματα της ΔΥΠΑ.
Η συμμετοχή στις παραπάνω δράσεις είναι ελεύθερη κατόπιν επιτόπιας εγγραφής και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Καθ’ όλη τη διάρκεια του διημέρου θα υπάρχει η δυνατότητα εξυπηρέτησης με νοηματική για τους αναζητούντες εργασία με προβλήματα ακοής, ώστε να διευκολυνθούν στην επαφή με τα στελέχη των επιχειρήσεων. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να εξυπηρετηθούν στα σημεία με ειδική σήμανση κατά την είσοδό τους στο χώρο της εκδήλωσης.
Αναλυτικά το πρόγραμμα για τις «Ημέρες Καριέρας» βρίσκεται στη διεύθυνση: https://www.dypa.gov.gr/hmeres-karieras-athina-11-12-fevroyarioy-2023?tab=proghramma-parallilon-draseon&tab2=&tab3=
Η είσοδος στην εκδήλωση είναι δωρεάν για όλους και η δήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής βρίσκεται στη διεύθυνση: https://www.eventora.com/el/Events/imeres-karieras-dypa-athens-2023
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Σαντορίνη: Ειδικά μέτρα για τους εργαζόμενους – Τι περιλαμβάνουν](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/santorini-600x400.jpg)
Αποζημίωση ειδικού σκοπού για τους εργαζόμενους στη Σαντορίνη
Όλες οι επιχειρήσεις – εργοδότες του ιδιωτικού τομέα δύνανται να θέτουν σε αναστολή τις συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων τους για την περίοδο από 1η Φεβρουαρίου έως 3η Μαρτίου 2025
![Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας: Από 1η Μαρτίου υποχρεωτικήσε τουρισμό και εστίαση](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/karta-ergasias3-600x352.jpg)
Νέο τοπίο σε τουρισμό και εστίαση - Ποιες αλλαγές έρχονται με την ψηφιακή κάρτα
Aπό την 1η Μαρτίου του 2025, η ψηφιακή κάρτα εργασίας θα ενταχθεί στον τουρισμό και την εστίαση. Το μέτρο έχει τεθεί σε πιλοτική εφαρμογή ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2024, παρέχοντας στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην εστίαση και τον τουρισμό ένα εύλογο χρονικό διάστημα προκειμένου να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα. Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας: Eννέα ερωτήσεις […]
![Εφορία: Νέο κύμα διασταυρώσεων σε φορολογούμενους με εισοδήματα φτώχειας που ζουν πλουσιοπάροχα](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/11/influencers-1-600x400.jpg)
Σε ελεγκτικό κλοιό 20 influencers - Ανοίγουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί 800 φορολογούμενων
Ειδικές ελεγκτικές ομάδες με τη χρήση ειδικού αλγόριθμου και κριτήρια ανάλυσης κινδύνου θα συντάξουν λίστα ελέγχων για φορολογούμενους
![Δήμας: Ένα σημαντικό βήμα νοικοκυρέματος για τους έμμεσους φόρους](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/10.02.2025_ΧΡΙΣΤΟΣ-ΔΗΜΑΣ-600x399.jpg)
Βήμα για «νοικοκύρεμα» στους έμμεσους φόρους - Τι είπε ο Δήμας
Το προτεινόμενο σχέδιο Κώδικα, που εισάγεται αύριο προς ψήφιση στην Ολομέλεια, προορίζεται ώστε να αντιμετωπίζεται πλέον η αδυναμία της πολυπλοκότητας της φορολογικής νομοθεσίας
![Πιτσιλής στην HORECA: Διασφαλίζουμε ένα διαφανές και ανταγωνιστικό περιβάλλον για το επιχειρείν](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/thumbnail_1000026221-600x493.jpg)
Πιτσιλής στην HORECA: Διασφαλίζουμε ένα διαφανές και ανταγωνιστικό περιβάλλον για το επιχειρείν
Ο κ. Πιτσιλής ανέδειξε τη σημασία του ψηφιακού μετασχηματισμού της φορολογικής διοίκησης ως καταλύτη για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας
![Συντάξεις: Πότε θα πληρωθούν για Μάρτιο](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/12/atm-1524871_640-600x400.jpg)
Πότε πληρώνονται οι συντάξεις Μαρτίου
Αναλυτικά οι ημερομηνίες που θα καταβληθούν οι συντάξεις για μισθωτούς και μη μισθωτούς
![Ψηφιακό πελατολόγιο: «Μάτι» στα αυτοκίνητα αποκτά η ΑΑΔΕ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/08/myaadeapp-600x359.jpg)
«Μάτι» στα αυτοκίνητα αποκτά η ΑΑΔΕ με το ψηφιακό πελατολόγιο
Θα «βλέπει» την είσοδο και την έξοδο κάθε οχήματος σε πάρκινγκ, πλυντήρια, συνεργεία, εταιρείες ενοικίασης – Ακολουθούν εταιρείες εκδηλώσεων
![Τσακλόγλου: Μεγάλο στοίχημα η αναμόρφωση των ΚΕΠΑ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/03/tsakloglou-2-600x412.jpg)
Τσακλόγλου: Μεγάλο στοίχημα η αναμόρφωση των ΚΕΠΑ
Μένουν ακόμα πολλά να γίνουν τόσο σε νομοθετικό και οργανωτικό επίπεδο όσο και στο πεδίο της υλικοτεχνικής υποδομής, είπε ο Πάνος Τσακλόγλου όσον αφορά τα ΚΕΠΑ
![Φορολογικές δηλώσεις: Οι προθεσμίες για τους φορείς, οι αλλαγές για τους φορολογουμένους](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/06/forologia-2-600x400-1.jpg)
Αντίστροφη μέτρηση για τις φορολογικές δηλώσεις - Οι προθεσμίες για τους φορείς, οι αλλαγές για τους φορολογουμένους
Το σύστημα για τις φορολογικές δηλώσεις ανοίγει στις 17 Μαρτίου και κλείνει στις 15 Ιουλίου - Δεν θα δοθεί παράταση φέτος, διαμηνύει το υπουργείο Οικονομικών
![e-ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Ποιοι έχουν λαμβάνειν την εβδομάδα 10 – 14 Φεβρουαρίου](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/11/ot_lefta_misthoi8-600x352.png)
Ποιοι πάνε ταμείο την εβδομάδα 10-14 Φεβρουαρίου - Πότε πληρώνονται οι συντάξεις
Αναλυτικά τα ποσά και οι δικαιούχοι των πληρωμών e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ - Οι ημερομηνίες καταβολής των συντάξεων