
Το Zoom, η εφαρμογή τηλεδιασκέψεων που γνώρισε εποχές δόξας την περίοδο των περιοριστικών μέτρων λόγω της πανδημίας, ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει την απόλυση περίπου 1.300 εργαζομένων της, δηλαδή περίπου το 15% του δυναμικού της.
Η ανακοίνωση έγινε μέσω ανάρτησης στην εταιρική ιστοσελίδα, ενώ με την ανακοίνωση η μετοχή της εταιρείας ανέβηκε κατά περίπου 6%.
Στην εν λόγω ανάρτηση ο Έρικ Γουάν, διευθύνων σύμβουλος του Zoom αναφέρει ότι καθώς ο κόσμος συνεχίζει να προσαρμόζεται στη ζωή μετά την πανδημία, η εταιρεία χρειάζεται να προσαρμοστεί με τη σειρά της στην «αβεβαιότητα της παγκόσμιας οικονομίας» όπως επίσης «στην επίδραση που η εταιρεία έχει στους πελάτες της».
Νέα εφαρμογή της Zoom για υβριδικές επαγγελματικές συναντήσεις
Τέλος πανδημίας, νέα κανονικότητα
Η εφαρμογή τηλεδιασκέψεων Zoom γνώρισε… εκρηκτική άνοδο κατά τη διάρκεια της πανδημίας όταν υποχρεωτικά οι άνθρωποι σχεδόν σε όλο τον πλανήτη θα έπρεπε να εργάζονται από το σπίτι, ενώ θα έπρεπε να χρησιμοποιούν τέτοιου είδους εφαρμογές για να επικοινωνούν όχι μόνο με συναδέλφους αλλά και με συγγενείς και φίλους.
«Εργαστήκαμε ακούραστα για να κάνουμε το Zoom καλύτερο για τους πελάτες και τους χρήστες της εφαρμογής. Αλλά επίσης κάναμε και λάθη» αναφέρει στην ανάρτησή του ο επικεφαλής της εταιρείας. «Δεν αφιερώσαμε επαρκή χρόνο στην ενδελεχή ανάλυση των δεδομένων με τις ομάδες μας ή στην εκτίμηση αν επιτυγχάναμε όντως βιώσιμη ανάπτυξη», καταλήγει ο Έρικ Γουάν.

Ναι, το Zoom έχει γραφεία. Και δεν πρόκειται για χώρους εργασίας
Περικοπή μισθού κατά 98%
Ο διευθύνων σύμβουλος του Zoom αναφέρει ότι οι περικοπές προσωπικού θα αφορούν κάθε τμήμα της εταιρείας, ενώ οι εργαζόμενοι που θα αποχωρούν θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν μισθούς 16 εβδομάδων σε συνδυασμό με πλήρη υγειονομική κάλυψη.
Παράλληλα, ανέφερε στην ανάρτησή του ότι σχεδιάζει να μειώσει τον μισθό του για το επόμενο οικονομικό έτος κατά 98%. «Σαν διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής του Zoom, είμαι υπόλογος για τα λάθη και τις ενέργειές μας – και θέλω να δείξω υπευθυνότητα όχι μόνο με λόγια αλλά και με τις δικές μου πράξεις», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Τα λάθη των Big Tech, οι μαζικές απολύσεις και γιατί η Apple ξεχωρίζει
Ο τελευταίος κρίκος στην αλυσίδα των απολύσεων
Σημειώνεται ότι η ανακοίνωση απολύσεων του Zoom είναι η τελευταία από μια μακρά σειρά αντίστοιχων ανακοινώσεων, με πιο πρόσφατη αυτή της Δευτέρας από την Dell πως πρόκειται να περικόψει πάνω από 6.500 θέσεις εργασίας.
Τον Ιανουάριο η Google αποκάλυψε τα σχέδιά της για απολύσεις 12.000 εργαζομένων, η Microsoft αποκάλυψε σχέδια για περικοπή 10.000 θέσεων εργασίας ενώ η Salesforce ανακοίνωσε την απόλυση 7.000 εργαζομένων.


Latest News

Οι Big Tobacco πολιορκούν τον Τραμπ - Τι ζητούν για τους κινέζους ανταγωνιστές τους
Οι μεγάλες εταιρείες καπνού και ατμικών ειδών - Big Tobacco- θέλουν η διαδικασία έγκρισης του FDA να είναι ταχύτερη και σαφέστερη

Πόσο μπορεί να εμπιστεύεται η Γερμανία τις ΗΠΑ; - Τα αποθέματα χρυσού στη Ν. Υόρκη
Η ιδέα ότι μπορεί να μην είναι ασφαλείς θα θεωρούνταν γελοία από το 1945... μέχρι πριν από μερικές εβδομάδες

Γιατί η «συμφωνία του αιώνα» για την UBS αρχίζει να...τρίζει
Η ενσωμάτωση της Credit Suisse από την τράπεζα UBS δείχνει να πηγαίνει καλά - Όλα τα υπόλοιπα δείχνουν να αποτελούν το πρόβλημα

Οι ΗΠΑ σαμποτάρουν συστηματικά τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου
Η Ουάσιγκτον χρωστά τις εισφορές της για το 2024 και το 2025 στο διεθνή οργανισμό

Αγοράζουν... καναδικά - Στραπάτσο αμερικανικών εταιρειών μετά τους δασμούς
Το κίνημα «Αγοράστε από τον Καναδά» προκαλεί τριγμούς και μεγάλη ανησυχία στους CEO καταναλωτικών εταιρειών με έδρα τις ΗΠΑ

ΕΚΤ: Στο τραπέζι ο «πάγος» στα επιτόκια στη συνεδρίαση του Απριλίου
Μέλη του δ.σ. που ανήκουν και στα δύο στρατόπεδα, των γερακιών και των περιστεριών φαίνεται να εξετάζουν το ενδεχόμενο να διατηρήσουν αμετάβλητα τα επιτόκια, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Bloomberg

Φεύγει ο επικεφαλής εμβολίων της FDA και οι μετοχές φαρμακοβιομηχανιών γίνονται... συντρίμμια
Ο Μαρκς επέβλεψε την έγκριση των εμβολίων κατά της COVID-19 ως επικεφαλής του Κέντρου Βιολογικής Αξιολόγησης και Έρευνας του FDA
![Goldman Sachs: Μέχρι το τέλος του 2025 το μεγάλο πλήγμα των δασμών Τραμπ στην ΕΕ [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/03/ot_TRUMP_world_stocks_2025-600x352.png)
Μέχρι το τέλος του 2025 το μεγάλο πλήγμα των δασμών Τραμπ στην ΕΕ - Η ανάλυση της Goldman Sachs [γραφήματα]
Πλέον η Goldman Sachs προβλέπει μικρή ανάπτυξη για το υπόλοιπο του 2025, με ετήσια ανάπτυξη 0,1%, 0% και 0,2% στο δεύτερο, τρίτο και τέταρτο τρίμηνο, αντίστοιχα

Συναγερμός για το οικοσύστημα από τον Εμανουέλ Μακρόν
Την ώρα που το Εφετείο καταδίκαζε τη Μαρίν Λεπέν, ο γάλλος πρόεδρος δημιουργούσε Συμβούλιο Οικολογικού Σχεδιασμού

Στο 2,3% ο πληθωρισμός στη Γερμανία - Προσδοκίες για μείωση επιτοκίων
Τα νέα δεδομένα έρχονται σε κρίσιμο σημείο για την Γερμανία, καθώς οι δασμοί του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ είναι προ των πυλών