
Όλο και περισσότερες μονάδες προσθέτει καθημερινά το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο συνέχισε την αναρρίχησή του ακόμη και πάνω από την αντίσταση των 1.050 μονάδων, η οποία έπεσε με χαμηλές μάλιστα συναλλαγές. Ο γενικός δείκτης σημείωσε κέρδη 2,20% στις 1.064,43 μονάδες, με τον τζίρο να φτάνει στα 129 εκατ. ευρώ.
Το κλίμα
Για ακόμη μία συνεδρίαση, η μετοχή της MIG κλείδωσε από τα πρώτα λεπτά στο limit up, το τρίτο κατά σειρά, διακινώντας μάλιστα πάνω από 48 εκατ. τεμάχια. Το ανεκτέλεστο σήμερα έφτασε τα 93 εκατ. τεμάχια, με τη μετοχή να αγγίζει στα 0,1668 ευρώ, από τα επίπεδα των 4 λεπτών στα οποία βρισκόταν τον Ιανουάριο.
Ωστόσο, οι κινήσεις στους υπόλοιπους τίτλους ήταν επιλεκτικές για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση, αποτυπώνοντας την επιφυλακτικότητα που επικρατεί στις τάξεις των επενδυτών. Βέβαια, αυτή δεν μεταφράζεται ακόμη σε κάποια διόρθωση μεγάλης κλίμακας, η οποία θα μπορούσε να στερήσει πολύτιμες μονάδες από τον γενικό δείκτη, καθώς και οι πρωτοβουλίες των πωλητών είναι περιορισμένες υπό τον φόβο να μην μείνουν «εκτός αγοράς».
Πάντως, η περίπτωση της MIG επιβεβαιώνει ότι οι επιχειρηματικές εξελίξεις, δευτερεύων καταλύτης τα προηγούμενα χρόνια, γίνονται αφορμή έντονου επενδυτικού ενδιαφέροντος, στοιχείο που αν μη τι άλλο δείχνει την υγεία μιας αγοράς. Και μπορεί ακόμη να είναι πολλές επιχειρηματικές εξελίξεις σε εμβρυακό στάδιο, όμως προοιωνίζουν μεγάλες αλλαγές στον χάρτη μιας αγοράς που πέρασε δύσκολα τα προηγούμενα πολλά χρόνια.
Μέχρι στιγμής και όπως επισημαίνεται και από τους εγχώριους αναλυτές, τα κεφάλαια που αποδεσμεύτηκαν στη ζώνη των 1.000 – 1.050 μονάδων, τα οποία είχαν εγκλωβιστεί τα τελευταία χρόνια, φαίνεται ότι παραμένουν εντός των τειχών και μετατρέπονται σε καύσιμα για συνέχιση της ανόδου. Παράλληλα, το κατά πόσο ήρθαν νέα κεφάλαια θα αποδειχθεί το επόμενο διάστημα, καθώς δεν είναι λίγοι οι ξένοι που θεωρούν ότι η Ελλάδα αργά ή γρήγορα θα μπει στο “club” της βαθμίδας των επενδύσιμων assets.
Οι τίτλοι
Σε επίπεδο τίτλων, ισχυρή ήταν η άνοδος σε ΟΤΕ, Βιοχάλκο, Εθνική, Alpha Bank και Πειραιώς, όπως και σε ΓΕΚ Τέρνα, ΕΛΧΑ, Eurobank και Coca Cola. Θετικά έκλεισαν και οι Quest, Τέρνα Ενεργειακή, ΟΛΠ, ΔΕΗ, Τιτάν, Ελληνικά Πετρέλαια, Autohellas, Λάμδα, ΕΥΔΑΠ, Σαράντης, Μυτιληναίος, Jumbo, Motor Oil, Aegean και ΟΠΑΠ, ενώ ο Ελλάκτωρ έκλεισε με απώλειες 1,57%.


Latest News

Κληρώνει σε λίγες ώρες για το το ΧΑ - Επιστροφή (;) στις ανεπτυγμένες αγορές
Την Τρίτη θα ανακοινωθεί η ενδιάμεση ενημέρωση του FTSE Russell για την αξιολόγηση του ΧΑ

Βαρύς ο «πέλεκυς» στο ΧΑ από τους δασμούς Τραμπ - Νέα βουτιά 7,4%
Το Χρηματιστήριο Αθηνών σβήνει το μεγαλύτερο μέρος των κερδών που κατέγραψε από την αρχή της χρονιάς

Παλεύει να κρατήσει τις 1.500 μονάδες το ΧΑ, στη σκιά του παγκόσμιου sell off
Στα χαμηλά ημέρας, δηλαδή στις 1.455 μονάδες, το ΧΑ σχεδόν έχασε τα κέρδη που καταγράφει από την αρχή του έτους

Βαρύτατες απώλειες στο Χρηματιστήριο, με τράπεζες έως -10%
Η τεράστια αβεβαιότητα που επικρατεί παγκοσμίως έχει «ξυπνήσει» μνήμες από την εποχή της πανδημίας

Θα ρίξει το σωσίβιο της αναβάθμισης του ΧΑ ο FTSE Russell;
Με το βλέμμα στην ετυμηγορία του FTSE Russel το Χρηματιστήριο Αθηνών - Τι λένε οι αναλυτές και οι εισροές κεφαλαίων

Στον δρόμο προς τις ώριμες αγορές το ΧΑ - Σε αναμονή της απόφαση της FTSE
Η αναβάθμιση από τον οίκο Moody΄s, μπορεί να οδηγήσει και τον οίκο FTSE να ανοίξει τον δρόμο για το Χρηματιστήριο Αθηνών στις ανεπτυγμένες αγορές

Μετά το sell off τι; - Η επόμενη μέρα στο ΧΑ και οι υπερβολές της bull market
Πάνω από 100 μονάδες η «ζημιά» των πρώτων ημερών των δασμών στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Συνεχίζεται ο καταποντισμός στις παγκόσμιες αγορές - Σε bear market ο Nasdaq, έχασε πάνω από 2.000 μονάδες ο Dow
Οι επενδυτές στράφηκαν ξανά σε ομόλογα εν μέσω «καταιγίδας» πωλήσεων - Πτώση 5,8% στον S&P - Η εικόνα στις παγκόσμιες αγορές

Βουτιά 8% έφερε στο ΧΑ ο Απρίλιος και ο... Τραμπ
Η ελληνική αγορά ακολούθησε το σοκ της επιβολής των «αμοιβαίων» δασμών από την αμερικανική κυβέρνηση όπως και όλες οι Ευρωπαϊκές αγορές

Σφοδρό sell off στο Χρηματιστήριο Αθηνών με καταιγισμό εντολών
Στο χρηματιστήριο Αθηνών αυτήν την ώρα, ο γενικός δείκτης οδεύει πλέον με μεγάλη συναλλακτική ταχύτητα προς τα χαμηλά ενός μήνα