Είναι η πρώτη φορά που τοποθετείται δημόσια για την πολύκροτη υπόθεση του ξενοδοχείου ιδιοκτησίας της Μπλε Κέδρος στην Ακρόπολη, από τότε που είδε το φως της δημοσιότητας, πριν από 4 χρόνια, τον Φεβρουάριο του 2019. Δεν το έκανε μέχρι σήμερα γιατί, όπως λέει, μέχρι και τον Νοέμβριο του 2022 δεν είχε καμία επίσημη απόφαση η οποία να  προξενούσε ζημιά στην εταιρεία του. Δεν κρύβει βέβαια πως έφτασε πολύ κοντά να καταθέσει την άποψή του καθώς τον ενόχλησαν μια σειρά από «κακεντρεχή σχόλια» που διατυπώθηκαν στον Τύπο αλλά και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Όπως για παράδειγμα: «το 10ώροφο που έκρυψε την θέα στην Ακρόπολη».

Και αυτά, όπως λέει, από ανθρώπους που δεν έχουν ιδέα πως λειτουργεί η Πολεοδομία, οι υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού, τα ανώτερα ελεγκτικά όργανα όπως το ΣΥΠΟΘΑ, και, κυρίως, τα αρμόδια δικαστήρια, αλλά και από ανθρώπους που εχθρεύονται την επιχειρηματικότητα και θεωρούν a priori τους επιχειρηματίες στην Ελλάδα… απατεώνες που «χρησιμοποιούν πλάγια μέσα για να κάνουν τις δουλειές τους».

Γιατί η Coco-mat κρατά «ξάγρυπνους» τους κατασκευαστές…

Ο λόγος για τον Μιχάλη Ευμορφίδη, ιδρυτή και Πρόεδρο της «Μπλε Κέδρος ΑΕΕΑΠ».

Συναντήσαμε τον κ. Ευμορφίδη στα γραφεία της Μπλε Κέδρος στην Κηφισιά. Λίγες ημέρες πριν εκπνεύσει η προθεσμία του ΣτΕ προς τον Δήμο Αθηναίων για την κατεδάφιση των δυο τελευταίων ορόφων του επίμαχου ξενοδοχείου. Η προθεσμία εκπνέει στις 14 Φεβρουαρίου και όλοι περιμένουν να δουν πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα. Εάν, δηλαδή, θα εφαρμοστεί η απόφαση ή όχι και πώς.

Τον ρωτάμε ευθέως που βρίσκεται η υπόθεση και σε ποιες ενέργειες έχει προχωρήσει για να αποτρέψει την κατεδάφιση (σημειωτέον ότι η απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου αναφέρεται στην κατεδάφιση των δύο τελευταίων ορόφων και του δώματος).

Θεωρεί σκόπιμο να ξεκινήσει κάνοντας μια αναδρομή στο χρονικό της υπόθεσης. Πώς δηλαδή φθάσαμε μέχρι εδώ… Προτρέπει μάλιστα όσους ενδιαφέρονται για την υπόθεση, να σχηματίσουν άποψη, μόνο αφού ακούσουν προσεκτικά και την πλευρά της εταιρείας… Κάτι που όπως λέει αποτελεί βασικό κανόνα, τουλάχιστον στα νομικά.

To 2018, oι εργασίες σταμάτησαν με προσωρινή διαταγή στον 6ο όροφο, όμως το Τριμελές Διοικητικό Εφετείο Αθηνών δίνει τελικά το «πράσινο φως» για την ολοκλήρωση του έργου σε όλο του το ύψος, με την 2551/2018 απόφασή του

Το «κουβάρι της υπόθεσης»

Σύμφωνα με τον κ. Ευμορφίδη, η υπόθεση αρχίζει το 2015, όταν η «Μπλε Κέδρος» αγοράζει το οικόπεδο επί της οδού Φαλήρου 5 στην περιοχή Μακρυγιάννη, με σκοπό εξ αρχής να δημιουργήσει πεντάστερη ξενοδοχειακή μονάδα. Σχεδόν αμέσως καταθέτει αίτηση στην Πολεοδομία Αθηνών για την έκδοση άδειας ανέγερσης ξενοδοχείου ύψους 33 μέτρων, με βάση τον τότε ισχύοντα οικοδομικό κανονισμό (ΝΟΚ), ο οποίος είχε ψηφιστεί το 2012. Ένα χρόνο αργότερα (2016) εκδίδεται η άδεια για την ανέγερση νέου δεκαώροφου κτιρίου – ξενοδοχείου και αρχίζουν οι κατασκευαστικές εργασίες.

Τον Μάιο του 2017 και ενώ το έργο βρίσκεται στα μπετά (στον 3ο όροφο) οι εργασίες σταματάνε, μετά από προσφυγή κατοίκου της περιοχής κατά του έργου και την έκδοση προσωρινής διαταγής από το Τριμελές Διοικητικό Εφετείο Αθηνών Το τελευταίο αναστέλλει κάθε οικοδομική δραστηριότητα μέχρι να κριθεί το θέμα. Ένα χρόνο μετά (2018), το Τριμελές Διοικητικό Εφετείο Αθηνών απορρίπτει την προσφυγή και δίνει το «πράσινο φως» για την ολοκλήρωση του έργου. «Αυτό σημαίνει ότι η εταιρία μας συνέχισε το κτίριο και το κατασκεύασε σε όλο του το ύψος αφού πρώτα πήρε την άδεια και από το Τριμελές Διοικητικό Εφετείο Αθηνών», όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει. Η απόφαση 2551/2018, ήδη αμετάκλητη, τέθηκε στη διάθεση της εφημερίδας μας, όπως και όλα τα σχετικά έγγραφα.

Είχε προηγηθεί, έναν χρόνο νωρίτερα, και το Συμβούλιο Πολεοδομικών θεμάτων της Περιφέρειας Αττικής που είχε ομοίως κρίνει νόμιμο και σύμφωνο με τον ΝΟΚ το ύψος του κτηρίου.

Συνεπώς, υπογραμμίζει ο κ. Ευμορφίδης ότι η άδεια κρίθηκε για τη νομιμότητά της το 2017 από το ΣΥΠΟΘΑ και το 2018 από το Τριμελές Διοικητικό Εφετείο Αθηνών Γεγονός που όπως λέει αποκρύπτεται σκόπιμα απ’ όλους όσους ασχολούνται με το θέμα.

Το 2019 και ενώ έχει ολοκληρωθεί η ανέγερση του κτηρίου και το ξενοδοχείο είναι έτοιμο να λειτουργήσει, κάτοικοι της διπλανής πολυκατοικίας φέρνουν με διαδικασίες εξπρές το θέμα στην Ολομέλεια του ΣτΕ, μαζί με ακόμη μια τουριστική επένδυση που δρομολογούσε άλλη εταιρεία, στην οδό Μισαραλιώτου στην ίδια περιοχή.

Λίγους μήνες μετά, η Ολομέλεια του ΣτΕ ακύρωσε την αναθεώρηση της αρχικής αδείας του κτηρίου που είχε αιτηθεί η εταιρεία, η οποία αναθεώρηση, όπως τονίζει η εταιρεία, δεν είχε να κάνει με το ύψος του κτιρίου, το οποίο είχε καθοριστεί  με την αρχική άδεια, απέρριψε όμως ως εκπρόθεσμη και δεν εξέτασε την αίτηση των κατοίκων κατά της αρχικής άδειας δόμησης του 2017. Στο μεταξύ, το ξενοδοχείο ήδη από τον Μάιο 2019 υποδέχεται επισκέπτες.

Τον Ιούλιο του 2020, το Υπουργείο Πολιτισμού αποφασίζει την μείωση του ύψους του κτιρίου για λόγους προστασίας της Ακρόπολης. Στο σημείο αυτό, ο κ. Ευμορφίδης παραθέτει και δήλωση της κας Μενδώνη για το θέμα αυτό: «το Υπουργείο κατανοεί ότι μία τέτοια – εκ των υστέρων – απόφαση δημιουργεί δικαιώματα αποζημίωσης υπέρ της ιδιοκτήτριας εταιρείας».

Τον Μάρτιο του 2022, 6 χρόνια μετά την έκδοση της άδειας οικοδομής του ξενοδοχείου, εκδίδεται Προεδρικό Διάταγμα που επιτρέπει νέες άδειες μόνο μέχρι τα 21 μέτρα στην περιοχή.

Λίγους μήνες αργότερα, ανατρέπονται όλα. Συγκεκριμένα στα τέλη Νοεμβρίου του 2022, μετά από προσφυγή των ίδιων κατοίκων, το Τριμελές Συμβούλιο Συμμόρφωσης του ΣτΕ κρίνει ότι, αν και η Ολομέλεια δεν ακύρωσε την αρχική άδεια οικοδομής του κτηρίου, ο Δήμος Αθηναίων που την εξέδωσε, οφείλει να την ανακαλέσει και του δίνει προθεσμία τριών μηνών για να προχωρήσει στην κατεδάφιση των δύο τελευταίων ορόφων και του δώματος του ξενοδοχείου. Το Συμβούλιο καλεί μάλιστα την Πολεοδομία να δρα κατασταλτικά και να ανακαλεί άδειες κτιρίων, ανεξαρτήτως του χρόνου που παρήλθε από τη χορήγησή της και ασχέτως προς την εν τω μεταξύ δημιουργηθείσα πραγματική κατάσταση, εάν το ΚΑΣ και συνακόλουθα ο Υπουργός Πολιτισμού κρίνουν ότι βλάπτεται το μνημείο της Ακρόπολης.

Στις αρχές Δεκεμβρίου και σε συνέχεια της απόφασης της Επιτροπής Συμμόρφωσης του Συμβουλίου της Επικρατείας, η Πολεοδομία Αθηνών επιβάλλει δυο βαριά πρόστιμα στην εταιρεία: ένα ύψους 4,7 εκατ. ευρώ για την ανέγερση των τελευταίων ορόφων του ξενοδοχείου και ένα δεύτερο ύψους 2,3 εκατ. ευρώ για τη διατήρησή τους. Το τελευταίο, μάλιστα, προβλέπεται να επανεπιβάλλεται για κάθε έτος που δεν θα κατεδαφίζονται οι παράνομες κατασκευές.

«Όλα έγιναν σύμφωνα με την άδεια της Πολεοδομίας Αθηνών»

Ο κ. Ευμορφίδης υπογραμμίζει πως ουδέποτε σε οποιαδήποτε φάση του έργου έγινε κάτι παράνομο, αντίθετα όλα ήταν σύμφωνα με όσα προέβλεπε η άδεια και οι νόμοι. Επικαλείται μάλιστα τους ελέγχους που έγιναν κατά τη διάρκεια εκτέλεσης του έργου (πάνω από δέκα), από διάφορες υπηρεσίες του Δημοσίου, οι οποίες ουδέποτε εντόπισαν την παραμικρή παρέκκλιση.

Σε όσους μιλούν για σκάνδαλο, απαντά πως συμφωνεί, ότι είναι σκανδαλωδώς τραγελαφικό το γεγονός πως η Πολεοδομία που είχε δώσει την άδεια το 2016, έρχεται το 2022 και την αναιρεί. «Έξι χρόνια μετά. Και μάλιστα επιβάλει και πρόστιμο. Σας επιβάλλω πρόστιμο επειδή κάνατε το κτίριο ακριβώς όπως προέβλεπε η άδεια που σας χορηγήσαμε. Doing business in Greece».

Υπογραμμίζει πως δεν θα προχωρούσε ποτέ στην επένδυση, να χτίσει δηλαδή εκ του μηδενός ένα ξενοδοχείο, εάν υπήρχαν διαφορετικοί όροι δόμησης. «Δεν θα προχωρούσαμε ούτε καν στην αγορά του οικοπέδου εάν ξέραμε ότι θα έπρεπε να χτίσουμε με βάση το βασιλικό διάταγμα του 1955. Δεν θα ήταν βιώσιμη η επένδυση», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Να αρχίσουν από την Περιφέρεια

Πέρα από την οικονομική ζημία, ο κ. Ευμορφίδης αναφέρει πως η εταιρεία έχει υποστεί και ηθική ζημία, καθώς φέρεται, όχι ανοικτά, αλλά μέσω τοξικών σχολιασμών, να έχει λάβει την άδεια χαριστικά. Απαντώντας σε όλους αυτούς, μας παραπέμπει στην αμετάκλητη απόφαση του Τριμελούς Διοικητικού Εφετείου και προσθέτει ότι το κτίριο του ξενοδοχείου δεν χτίστηκε εν κρυπτώ, ούτε εν μία νυκτί, έλαβε άδεια από τους αρμόδιους φορείς, η οποία μετά από αμφισβήτηση των περιοίκων, κρίθηκε ως προς την νομιμότητά της από την ελληνική δικαιοσύνη, η οποία αποφάνθηκε πως είναι καθ΄όλα νόμιμη, επιτρέποντας την συνέχιση και ολοκλήρωση των εργασιών.

«Όχι μόνο δεν μας χαρίστηκε τίποτα, αλλά η συγκεκριμένη υπόθεση αναδεικνύει κάτι εξίσου σοβαρό: την έλλειψη ισονομίας», συνεχίζει ο κ. Ευμορφίδης. Όπως λέει, στο Κουκάκι, την περιοχή που βρίσκεται το ξενοδοχείο, υπάρχουν ακόμη περίπου 25 κτήρια που υπερβαίνουν σε ύψος τα 21 μέτρα. «Αυτά βλάπτουν ή όχι τη φυσιογνωμία της περιοχής και γιατί; Ποια είναι η γνώμη του ΚΑΣ και της υπουργού Πολιτισμού για την υφιστάμενη κατάσταση; Θα λάβουν αντίστοιχες πρωτοβουλίες όπως στην περίπτωση μας;» ερωτά ο ίδιος.

Προκειμένου να αποκατασταθεί η ισονομία, ο πρόεδρος της Μπλε Κέδρος θεωρεί πως θα πρέπει να ανακληθούν οι άδειες και των υπόλοιπων κτηρίων που υπερβαίνουν τα 21 μέτρα και να αρχίσουν μαζικές κατεδαφίσεις. Η αρχή σύμφωνα με τον ίδιο, πρέπει γίνει από το κτήριο της Περιφέρειας Αττικής στην Λεωφόρο Συγγρού, που όπως λέει, υπερβαίνει το ύψος που ορίζει το Προεδρικό Διάταγμα του Μαρτίου του 2022 ως το ενδεδειγμένο για την περιοχή.

Έχοντας επίγνωση πως πρόκειται για ανεδαφικές προσεγγίσεις, τις επισημαίνει προκειμένου να αναδείξει όπως λέει «τον τραγέλαφο που έχει δημιουργηθεί». Καλεί την Πολιτεία να παρέμβει για «να αποκαταστήσει το κλίμα εμπιστοσύνης που έχει διαρραγεί και να περισώσει το κύρος της. Οποιαδήποτε αποποίηση ευθυνών δεν μπορεί να γίνει πλέον ανεκτή», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Επισημαίνει μάλιστα πως, εξαιτίας της υπόθεσης, πλήττεται και η εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό. Οι υποψήφιοι επενδυτές, συνεχίζει, θα σκεφτούν πλέον διπλά και τριπλά μετά απ’ όσα έχουν συμβεί  πριν τοποθετήσουν τα κεφάλαιά τους. Σε ένα περιβάλλον «ανασφάλειας δικαίου», όπως λέει, δεν μπορεί να περιμένουμε ένα θετικό επενδυτικό κλίμα.

Το «κύμα» του κιτρινισμού

Τον ρωτάμε εάν πιστεύει πως υπάρχει κάτι προσωπικό με την οικογένεια Ευμορφίδη. «Καθόλου, δεν έχουμε μανία καταδίωξης. Δεν πιστεύω ότι κάποιος προσωπικά στρέφεται εναντίον της εταιρείας ή του προσώπου μου. Δεν έχω τέτοιου τύπου προσεγγίσεις.». Θεωρεί ότι όσοι τους πολεμούν απλά ανέβηκαν «στο κύμα του κιτρινισμού που δημιουργήθηκε τον Φεβρουάριο του 2019», με το γελοίο σύνθημα ότι «η Μπλε Κέδρος έκρυψε την Ακρόπολη». Μετά απ’ όλα αυτά, διερωτάται: «Σε ποια άλλη ευνομούμενη χώρα η άδεια της Πολεοδομίας δεν έχει καμία αξία, είναι απλά ένα «κουρελόχαρτο»; Σε ποια άλλη χώρα οι αποφάσεις του Συμβουλίου Πολεοδομικών θεμάτων είναι «κουρελόχαρτα»; Σε ποια χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης το Διοικητικό Εφετείο σου επιτρέπει να κτίσεις όπως ακριβώς λέει η άδεια σου, αλλά και αυτή ακόμα η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου είναι ένα «κουρελόχαρτο;».

«Σκεφτείτε, λοιπόν,» συνεχίζει ο κ. Ευμορφίδης, «αν ο οποιοσδήποτε θέλει να επενδύσει στην ανέγερση ενός κτιρίου στην Ελλάδα, θα πρέπει να μην ξεκινήσει τις εργασίες, αλλά να εύχεται 1) η άδεια που θα λάβει από την Πολεοδομία (η οποία αποδεικνύεται «κουρελόχαρτο») να προσβληθεί νομικά από κάποιον, 2) να επαναξιολογηθεί από την Πολεοδομία και αν βρεθεί ότι είναι σωστή και πάλι να μην ξεκινήσει τις εργασίες, αλλά να περιμένει 3) και την απόφαση του Συμβουλίου Πολεοδομικών Θεμάτων, αλλά και αν ακόμα το Συμβούλιο αποφανθεί ότι η άδεια είναι σωστή και πάλι να μην αρχίσει τις εργασίες ανοικοδόμησης, αλλά να περιμένει 4) την απόφαση του δικαστηρίου, του Διοικητικού Εφετείου, αλλά ακόμα και αν το Διοικητικό Εφετείο αποφανθεί ότι η άδεια είναι σωστή, πάλι δεν πρέπει να ξεκινήσει τις εργασίες αλλά να περιμένει 5) την απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, αλλά ακόμα και αν αποφανθεί η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας ότι η άδεια του δεν μπορεί να ακυρωθεί, και πάλι να μην ξεκινήσει τις εργασίες ανοικοδόμησης, γιατί 7) ανεξάρτητα αν έχουν περάσει 6 χρόνια από την έκδοση της άδειας του, υπάρχει κίνδυνος η άδεια του όχι μόνο να ανακληθεί, αλλά εάν τυχόν  έχει κατασκευάσει εν τω μεταξύ το κτίριο του, όπως ακριβώς έλεγε η άδεια που είχε στα χέρια του, να του επιβληθεί και πρόστιμο, από την αρχή που την εξέδωσε – την Πολεοδομία – επειδή  την υλοποίησε, χωρίς καμία απολύτως παρέκκλιση. Doing Business in Greece».

Σύμφωνος με το Προεδρικό Διάταγμα

Του ζητάμε να σχολιάσει το Προεδρικό Διάταγμα που άλλαξε άρδην τα πράγματα και ανέτρεψε ότι ίσχυε μέχρι τότε. Μας εκπλήσσει λέγοντας πως τον βρίσκει σύμφωνο και πως κινείται στη σωστή κατεύθυνση. Και αυτό, όπως εξηγεί, γιατί πλέον ο καθένας γνωρίζει εκ των προτέρων, τί μπορεί να χτίσει και τί όχι, χωρίς να υπάρχει περιθώριο αμφισβήτησης (φέρει άλλωστε και τη «βούλα» του ΣτΕ). Θεωρεί ωστόσο πως «χωλαίνει» καθώς δεν υπάρχει καμία πρόνοια για τα κτήρια που ανοικοδομήθηκαν με νόμιμη άδεια, πριν τον Μάρτιο του 2022, πράγμα που σύμφωνα με τον ίδιο, σημαίνει πως, αν εφαρμοστεί η απόφαση του Συμβουλίου Συμμόρφωσης του ΣτΕ, όποια κτήρια κατασκευάστηκαν πριν τον Μάρτιο του 2022 και είναι πάνω από 21 μέτρα θα πρέπει να κατεδαφιστούν…

«Δεν θα κάτσουμε με τα χέρια κάτω»

Και ερχόμαστε στο επίμαχο σημείο. Τις ενέργειες που κάνει ή θα κάνει η εταιρεία για να αποτρέψει την κατεδάφιση αλλά και την επιβολή των προστίμων. Ο κ. Ευμορφίδης αν και αποφεύγει να μπει σε λεπτομέρειες, αναφέρει πως ήδη έχει προχωρήσει σε νομικές ενέργειες εναντίον των προστίμων και της ανάκλησης της αδείας, επισημαίνοντας πως δεν πρόκειται να καθίσουν με κατεβασμένα τα χέρια. «Όλα θα γίνουν στην ώρα τους…», επισημαίνει με νόημα.

Σε πρώτη φάση πάντως, η «Μπλε Κέδρος» σκοπεύει να προσφύγει στο Διοικητικό Εφετείο, κατά της ανάκλησης της διοικητικής πράξης που αφορούσε στην άδεια ανέγερσης του ξενοδοχείου το 2016 από την Πολεοδομία που η ίδια εξέδωσε. Όσον αφορά δε στα δυο πρόστιμα, τα θεωρεί εντελώς αυθαίρετα και έχει ήδη προσφύγει για την ακύρωσή τους.

Στα χνάρια του ομίλου Μαντωνανάκη

Τον ρωτάμε κλείνοντας εάν είναι προετοιμασμένος για έναν μακρύ δικαστικό αγώνα εναντίον του Ελληνικού Δημοσίου και ειδικότερα της Πολεοδομίας, η οποία όπως ο ίδιος λέει «αυτοαναιρέθηκε» καθώς ανακάλεσε προηγούμενη απόφασή της, ζημιώνοντας την εταιρεία του. Απαντά με σαφήνεια πως είναι αποφασισμένος να πάει μέχρι τέλους για να δικαιωθεί και «εύχεται να μην χρειαστεί να ακολουθήσουν και άλλοι Έλληνες ή ξένοι επενδυτές τον ίδιο δρόμο για να δικαιωθούν».

Εμφανίζεται πάντως αισιόδοξος πως στο τέλος θα βρεθεί λύση στο ζήτημα, χωρίς μακροχρόνιους δικαστικούς αγώνες. Επικαλείται μάλιστα την περίπτωση του ομίλου Μαντωνανάκη, τον οποίο η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) θα πρέπει να αποζημιώσει με το ποσό των 620 εκατ. ευρώ για την υπόθεση του ξενοδοχείου «Grand Resort Lagonissi». Ένα ποσό που όπως λέει, θα δοθεί από τα κρατικά ταμεία, επιβαρύνοντας τους Έλληνες φορολογούμενους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus
Μιχάλης Γραμματικόπουλος (Moody’s): Ποιους κλάδους της οικονομίας απειλεί η κλιματική αλλαγή
Green |

Μιχάλης Γραμματικόπουλος (Moody’s): Ποιους κλάδους της οικονομίας απειλεί η κλιματική αλλαγή

Ο οικονομικός αναλυτής και assistant director στη Moody’s αναλύει στην έντυπη έκδοση του Οικονομικού Ταχυδρόμου στο Βήμα. τα σενάρια βάσει των οποίων διάφορες κλιματικές πολιτικές, εκπομπές αερίων, άνοδοι των θερμοκρασιών και φυσικοί κίνδυνοι μπορούν να πλήξουν τη χώρα μας

Βαρουφάκης: Σοβαρές καταγγελίες για το αόρατο νήμα που συνδέει τα «ληστρικά ασφάλιστρα υγείας» με το fund CVC
Plus |

«Ληστρικά» ασφάλιστρα υγείας καταγγέλει ο Γιάνης Βαρουφάκης - Πώς συνδέονται με το fund CVC

«Τι νομίζανε ότι είναι η CVC; Φιλανθρωπική εταιρεία που ενδιαφέρεται για την υγεία του λαού;», ρωτά ο Γιάνης Βαρουφάκης, εξαπολύοντας «πυρά» τόσο στην κυβέρνηση Μητσοτάκη όσο και στο ΠΑΣΟΚ