Τελεσίγραφο προς τους managers της στέλνει η Facebook, ζητώντας τους, ούτε λίγο ούτε πολύ, να εργαστούν αλλιώς να αποχωρήσουν.
Η Meta Platforms Inc. ζητά από πολλούς από τους διευθυντές της να εργαστούν σε συγκεκριμένα πόστα ή να εγκαταλείψουν την εταιρεία καθώς προσπαθεί να γίνει πιο αποτελεσματική, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα και μίλησαν στο Bloomberg.
Η διαδικασία είναι γνωστή εσωτερικά ως «ισοπέδωση», όπως αναφέρεται. Διευθυντές ανώτερου επιπέδου μοιράζονται τη συγκεκριμένη οδηγία με τους υφισταμένους τους ξέχωρα από τις τακτικές αξιολογήσεις απόδοσης της εταιρείας που βρίσκονται σε εξέλιξη, είπαν άνθρωποι, οι οποίοι ζήτησαν να μην κατονομαστούν συζητώντας ένα θέμα που δεν ήταν δημόσιο.
Οι απολύσεις
Αξίζει να σημειωθεί πως η Meta, η οποία κατέχει το Facebook και το Instagram, απέλυσε το 13% του εργατικού δυναμικού της τον Νοέμβριο κατά το πρώτο μεγάλο κύμα απόλυσεων. Κατά τους μήνες που ακολούθησαν, το προσωπικό αντιμετώπισε έντονη ανησυχία για το ενδεχόμενο μελλοντικών περικοπών, σύμφωνα με άτομα τα οποία μίλησαν στο Bloomberg. Ο διευθύνων σύμβουλος της Meta, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, εξήγησε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των αποτελεσμάτων της εταιρείας αυτόν τον μήνα ότι εξακολουθούσε να αισθάνεται ότι ο οργανισμός ήταν πολύ αργός και «φουσκωμένος». Ονόμασε το 2023 «Έτος Αποδοτικότητας» και υποσχέθηκε να περικόψει τα μεσαία στελέχη και τα έργα που υπολειτουργούν.
Meta: Ράλι για την μετοχή της εταιρείας
Ο τρέχων γύρος περικοπών θέσεων εργασίας θα είναι πιο αργός, θα υλοποιηθεί σε ατομική βάση (όχι με ομαδικές απολύσεις). Μερικοί υπάλληλοι της Meta είπαν ότι ένιωσαν ότι η αλλαγή ήταν απαραίτητη δεδομένου ότι ο οργανισμός περιλαμβάνει ορισμένες ομάδες που ανταγωνίζονται για την επίτευξη παρόμοιων στόχων και διευθυντές που επιβλέπουν μόνο έναν ή δύο υπαλλήλους, σημείωσαν οι ίδιοι άνθρωποι, με τη Meta να αρνείται να σχολιάσει.
Το σχέδιο του Ζάκερμπεργκ για έναν πιο ευέλικτο οργανισμό βοήθησε την τιμή της μετοχής να ανακάμψει από το 2022, το οποίο ήταν η χειρότερη χρονιά της. Μέχρι στιγμής, είναι πάνω από 56% μέχρι στιγμής φέτος.
Latest News
Η Ινδονησία «στρίμωξε» την Apple - Πώς κέρδισε δεκαπλάσια επένδυση
Η Apple «πείστηκε» να κατασκευάσει ένα εργοστάσιο αξεσουάρ και εξαρτημάτων στο Μπαντούνγκ της Δυτικής Ιάβας
Η «πράσινη» ενέργεια φέρνει τα data centers στην Ελλάδα
Τα data centers για να λειτουργήσουν απαιτούν τεράστια ποσά ενέργειας που πολλές φορές απλά δεν είναι διαθέσιμα - Πώς αιολική και ηλιακή ενέργεια μπορεί να «φέρουν» πρόσθετες επενδύσεις
Πώς ο Τραμπ επιδιώκει να φέρει στα μέτρα του... Μασκ τον νόμο για αυτόνομα αυτοκίνητα
Η ομάδα Τραμπ επιδιώκει να κάνει πιο εύκολους τους κανόνες για την κατασκευή αυτόνομων αυτοκινήτων - Τυχαίο...;
Αυξημένες κατά 25% οι κυβερνοαπειλές στο λιανεμπόριο ενόψει της Black Friday
Οι απατεώνες συχνά παρουσιάζονται ως μεγάλα καταστήματα όπως η Amazon, η Walmart και το Etsy
Τι αξίζει η Google χωρίς τον Chrome;
Στη «δίκη της δεκαετίας» οι Αμερικανοί δικαστές ζητούν από την Google να αποχωριστεί τον Chrome. Πόσο σημαντικός είναι ο browser για τον αμερικανικό τεχνολογικό κολοσσό;
Πού επεκτείνουν τη δράση τους Κινέζοι χάκερ - Ποιους διπλωμάτες παρακολουθεί το Ιράν
Τι δείχνει η τελευταία Έκθεση Δραστηριότητας APT της ESET για την κυβερνοασφάλεια και τη δράση επιλεγμένων ομάδων προηγμένων επίμονων απειλών (APT)
Αυξημένες κατά 21% οι παγκόσμιες δαπάνες για το cloud το 3ο τρίμηνο του 2024
Oι παγκόσμιες δαπάνες για υπηρεσίες cloud ανήλθαν το γ' τρίμηνο του 2024 στα 82 δισεκατομμύρια δολάρια, αυξημένεες κατά 21%
Το Google.org ρίχνει 20 εκατ. δολάρια σε Τεχνητή Νοημοσύνη και Επιστήμη
Στο πρώτο Forum “AI for Science”, που έλαβε χώρα χθες, το Google.org ανακοίνωσε χρηματοδότηση ύψους 20 εκατ. δολαρίων για την υποστήριξη της Τεχνητής Νοημοσύνης για επιστημονικά επιτεύγματα.
SOS για τα SMS
Η χρήση των SMS για προσωπική επικοινωνία έχει πάρει την κατιούσα. Εξακολουθούν πάντως να παίζουν σημαντικό ρόλο σε περιόδους έκτακτης ανάγκης.
Μέχρι τις αρχές του 2027 έτοιμο το πρώτο data center της Data4
Tο campus της Data4 στην Παιανία, όταν ολοκληρωθεί, θα είναι το μεγαλύτερο στην Ελλάδα και θα βοηθήσει να καταστεί η χώρα πύλη εισόδου δεδομένων στη νότια Ευρώπη, είπε ο πρόεδρος και CEO της εταιρείας, Ολιβιέ Μισελί