Απογείωση προβλέπει για το Χρηματιστήριο Αθηνών η Optima Bank στο φόντο της ανοδικής πορείας διαρκείας που συνεχίζεται και στο 2023, με υπερ-αποδόσεις σε σύγκριση με τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές χρηματαγορές.

Σύμφωνα με νέο report, η χρηματιστηριακή εταιρεία δηλώνει «bullish» για τις ελληνικές μετοχές, διαμηνύοντας ότι οι ανοδικοί καταλύτες «υπερβαίνουν» τους καθοδικούς κινδύνους.

Χρηματιστήριο Αθηνών: «Τρεις σωματοφύλακες» το κρατούν

Όσον αφορά στις αποτιμήσεις στο ταμπλό, παρά το πρόσφατο ράλι ανόδου που μετρά +14,5% από τις αρχές του έτους, παραμένουν ελκυστικές.

Σχολιάζοντας τους πιθανούς κινδύνους λόγω των επερχόμενων βουλευτικών εκλογών στη χώρα μας, εκτιμά ότι θα υπάρξει κλιμάκωση της μεταβλητότητας, πριν και κατά τη διάρκεια της εκλογικής περιόδου, ενόσω συνεχίζεται η αβεβαιότητα γύρω από τον χρόνο διεξαγωγής και το αποτέλεσμα της κάλπης. Ωστόσο διατυπώνει την πρόβλεψη ότι η βραχυπρόθεσμη αστάθεια θα δημιουργήσει μεσοπρόθεσμες αγοραστικές ευκαιρίες.

Επενδυτική βαθμίδα

Η Optima εκτιμά ότι η χώρα μας θα ανακτήσει την επενδυτική βαθμίδα μετά την ολοκλήρωση των εκλογών, κάνοντας λόγο μάλιστα και για πιο συγκεκριμένη χρονική περίοδο, εντός του β’ εξαμήνου του 2023.

Σημειώνει χαρακτηριστικά πως «η ανάκτηση της βαθμίδας θα προλειάνει το έδαφος για την αναβάθμιση της αξιολόγησης των τραπεζών και των μη χρηματοοικονομικών εταιρειών, όπως και την αναβάθμιση του Χρηματιστηρίου σε αναπτυγμένη αγορά».

Λαμβάνοντας όλα αυτά υπόψη, η Optima δηλώνει αισιόδοξη για τον τραπεζικό και τον ενεργειακό τομέα, καθώς και για συγκεκριμένες μετοχές αξίας.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, οι κορυφαίες επιλογές (top-picks) για το 2023 είναι οι εξής:

  • Πειραιώς
  • Alpha Bank
  • Motor Oil
  • HelleniQ Energy (ΕΛΠΕ)
  • Mytilineos
  • ΟΠΑΠ
  • Jumbo
Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
Space Hellas: Ανέλαβε την τεχνολογική αναβάθμιση του Ιονίου Πανεπιστημίου
Academia |

Ανέλαβε την τεχνολογική αναβάθμιση του Ιονίου Πανεπιστημίου η Space Hellas

Το έργο περιλαμβάνει τον εκσυγχρονισμό των υποδομών του Ιονίου Πανεπιστημίου και τη λήψη των κατάλληλων τεχνικών μέτρων για τον περιορισμό του κινδύνου παραβίασης ή καταστροφής των πληροφοριακών του συστημάτων