
Κολλημένος στον τοίχο από έναν απρόβλεπτο εχθρό που ήρθε… μια νύχτα έτσι ξαφνικά, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν άνοιξε τον σάκο με τα πετροδολάρια και υπόσχεται μέχρι και σπίτια χωρίς νοίκι για τους πληγέντες!
Σε επίσκεψη του σήμερα στο Αντιγιαμάν, ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι η κυβέρνηση του θα πληρώσει το ενοίκιο των πληγέντων για έναν χρόνο, αν δεν επιθυμούν να ζήσουν σε τέντες.
Πρώτο mea culpa από τον Ερντογάν για την επιχείρηση διάσωσης
Επίσης, αν προτιμούν να μείνουν σε ξενοδοχεία, η τουρκική κυβέρνηση θα πραγματοποιήσει και αυτή την επιθυμία τους.
Η Τουρκία στα πόδια της σε χρόνο
Μάλιστα, δεσμεύτηκε ότι όλα τα κατεστραμμένα κτίρια θα έχουν ανεγερθεί σε διάστημα ενός χρόνου, όπως μεταδίδει το CNN.
Η πρόθεση του αυτή, όπως είναι λογικό και επόμενο, εγείρει το ερώτημα, αν τα κατασκευαστικά έργα ανατεθούν και πάλι στη «Συμμορία των 5» με κατασκευασμένους δημόσιους διαγωνισμούς και τα ανάλογα τραγικά αποτελέσματα σε μερικά χρόνια από σήμερα.

Το ερώτημα του Μπέρναρντ Σω «αν η ιστορία επαναλαμβάνεται και το απροσδόκητο πάντα συμβαίνει, πόσο ανεπίδεκτος μαθήσεως από την εμπειρία είναι ο άνθρωπος;» μοιάζει περισσότερο επίκαιρο από ποτέ.
Ανεπίδεκτος μαθήσεως ο Ερντογάν
Ο Ερντογάν, όπως φαίνεται, είναι σκέτο στουρνάρι, αν πιστεύει πραγματικά ότι με τα 500 ευρώ που θα δώσει σε κάθε σεισμοπαθή Τούρκο, θα ξεχάσει τα αγαπημένα πρόσωπα που έχασε και τα όνειρα του που θάφτηκαν στα συντρίμμια.
Τα πράγματα για τον Τούρκο πρόεδρο δεν είναι ούτε εύκολα, ούτε απλά. Δεν είναι μόνο ο οι 25.000 νεκροί, που όλα δείχνουν ότι θα καταλήξουν σε 50.000 στον τελικό απολογισμό, ούτε τα 3.5 εκατομμύρια των Τούρκων που επηρεάζονται άμεσα από τον σεισμό.
Είναι και το γεγονός ότι οι 10 επαρχίες, που επλήγησαν περισσότερο από τη δόνηση των 7.8 Ρίχτερ και βρίσκονται σήμερα σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης, είχαν ουσιαστική συμβολή έως τώρα στην οικονομία.
Για την ακρίβεια καλύπτουν το 15% του πληθυσμού της χώρας, το 9% του ΑΕΠ, το 15% της αγροτικής παραγωγής, το 9% της βιομηχανίας και το 6% έως 8% του εξωτερικού εμπορίου, σύμφωνα με την Capital Economics.
Η πλάστιγγα υπέρ του

Η μικρή διαφορά όμως με τις μεγάλες (ίσως) συνέπειες είναι ότι πρόκειται για υποβαθμισμένες περιοχές, που ουδέποτε υπήρξαν μαζικά ψηφοφόροι του.
Αν δηλαδή ο Ερντογάν καταφέρει να πείσει όλους τους υπόλοιπους Τούρκους ότι στέκεται στο ύψος των τραγικών περιστάσεων, και με δεδομένο ότι σε αυτή τη χρονική συγκυρία ούτε η αντιπολίτευση μπορεί να του επιτεθεί, ούτε η διεθνής κοινότητα να του γυρίσει την πλάτη, ίσως μπορέσει να γυρίσει και πάλι την πλάστιγγα προς τη μεριά του.
Πηγή: in.gr


Latest News

Ζημιές από τις πλημμύρες σε Πάρο και Μύκονο
Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία στην Μύκονο και την Πάρο, με τις πλημμύρες να αφήνουν πίσω τους σοβαρές ζημιές

«Δεν αστειεύομαι» – Ο Ντόναλντ Τραμπ, το Σύνταγμα και τα σχέδια για μια τρίτη προεδρική θητεία
Παρά το συνταγματικό όριο, ο Ντόναλντ Τραμπ και υποστηρικτές του μιλούν ήδη όλο και πιο συχνά για το πώς ο Αμερικανός νυν θα μπορούσε να παραμείνει στην εξουσία μετά το 2028

Συνάντηση Γεραπετρίτη-Φιντάν στη σκιά της φυλάκισης Ιμάμογλου
Στο περιθώριο της υπουργικής συνάντησης του ΝΑΤΟ ο Γεραπετρίτης θα δει το Φιντάν με ατζέντα και το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας

Τραμπ: Η καταδίκη της Λεπέν θυμίζει τη χώρα μας
«Πολύ μεγάλη υπόθεση» χαρακτήρισε ο Τραμπ την καταδίκη της Μαρίν Λεπέν, για την οποία όπως είπε «Ξέρω πολύ καλά πώς είναι» καθώς «θυμίζει τη χώρα μας».

«Έξυπνο» φανάρι καταγράφει όσους περνούν με κόκκινο
Η πρώτη ψηφιακή κάμερα εγκαταστάθηκε και λειτουργεί πιλοτικά στον Άλιμο – Προς το παρόν οι παραβάσεις όσων περνούν το κόκκινο φανάρι καταγράφονται χωρίς την επιβολή προστίμων

Κοινά διόδια για Ελλάδα και Σερβία
Ηλεκτρονική πληρωμή διοδίων χωρίς στάσεις και ουρές – Πώς η Σερβία ενοποιεί τα συστήματά της με Κροατία, Βόρεια Μακεδονία και άμεσα με την Ελλάδα
![Ευρώπη: Στις 760.000 θα ανέλθουν οι νέες θέσεις εργασίας με την αύξηση των δαπανών για την άμυνα [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/03/photo_2025-03-05_13-28-51-1-1024x600-1-600x352.jpg)
Έκρηξη 760.000 θέσεων εργασίας φέρνει η αύξηση των δαπανών για την άμυνα [γράφημα]
Τις προβλέψεις αυτές κάνει σε έκθεσή της η εταιρεία συμβούλων Kearney, η οποία προειδοποιεί ότι η έλλειψη εργαζομένων του κλάδου είναι δραματική

Η Ρωσία εξακολουθεί να «συνεργάζεται με τις ΗΠΑ» - Άμεση απάντηση μετά την οργή Τραμπ για Πούτιν
Η Ρωσία απάντησε στην κριτική του Τραμπ προς τον Πούτιν επιχειρώντας να υποτιμήσει τις εντάσεις μεταξύ των δύο ηγετών

Καταδικάστηκε σε στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων – Δεν μπορεί να είναι υποψήφια το 2027
Ραγδαίες εξελίξεις στη Γαλλία καθώς δικαστήριο καταδικάζει τη Λεπέν σε πενταετή στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων και τετραετή φυλάκιση – «Μπλόκο» στην υποψηφιότητα για την προεδρία

Από 1η Απριλίου οι δηλώσεις ΦΠΑ των νέων επιχειρήσεων ενημερώνει η ΑΑΔΕ
Σε τροποποίηση του χρόνου υποβολής προχωρά η ΑΑΔΕ τις για νεοσύστατες επιχειρήσεις που τηρούν απλογραφικό λογιστικό σύστημα, για τα δύο πρώτα έτη λειτουργίας τους