Στο υδροδοτικό σύστημα της Κέρκυρας, αναφέρθηκε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση δίνει λύση σε μία εκκρεμότητα δεκαετιών, χρησιμοποιώντας χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Ο ιπουργός Υποδομών και Μεταφορών ξεκαθάρισε ότι ΣΔΙΤ δε σημαίνει ιδιωτικοποίηση. Εξήγησε ότι ο ιδιώτης αναλαμβάνει για 25, 27 ή 30 χρόνια (όσα επιλέξει η Πολιτεία) τη συντήρηση και τη λειτουργία του δικτύου, το οποίο μετά επανέρχεται στον έλεγχο του Δημοσίου.

«Πράσινο φως» στο έργο των 181 εκατ. που θα λύσει το πρόβλημα ύδρεσης στην Κέρκυρα

«Άρα, ο ιδιώτης αποτελεί αποκλειστικά φορέα κατασκευής, συντήρησης και λειτουργίας των έργων υποδομής. Αυτό σημαίνει ότι το έργο χαρακτηρίζεται ως μη ανταποδοτικό για τον ιδιώτη, δεδομένου ότι αυτός δεν θα έχει δικαίωμα στην εμπορική εκμετάλλευση του έργου», ανέφερε ο κ. Καραμανλής.

«Μην έχουμε την εντύπωση ότι θα έρθει ο ιδιώτης και θα ακριβύνει ξανά το νερό. Αυτό είναι ένας απίστευτος λαϊκισμός. Ούτε δικαιούται ο ιδιώτης να αξιώσει οποιαδήποτε πρόσοδο από τους τελικούς χρήστες», πρόσθεσε.

Από δημόσιο φορέα η διαχείριση

Ξεκαθάρισε επίσης ότι η διαχείριση του νερού στην περίπτωση και της Κέρκυρας θα γίνει από δημόσιο φορέα. Καθώς και ότι το αντάλλαγμα που δικαιούται ο ιδιώτης συνίσταται αποκλειστικά στις πληρωμές διαθεσιμότητας, τις οποίες θα καταβάλει σε αυτόν το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ως Αναθέτουσα Αρχή.

«Είστε ένα κόμμα που κινείται στην σφαίρα του φαντασιακού. Δεν έχετε το πολιτικό θάρρος να πείτε μπράβο που αντιμετωπίζεται αυτό το πρόβλημα με χρήματα του RRF. Ξέρετε ποιος δίνει αυτά τα χρήματα; Οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι, αυτούς τους ευρωπαίους που παρακολουθούσε ο αρχηγός σας,  ως Υπουργός Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ στο Eurogroup και μιλάτε εσείς για εκτροπή», τόνισε ο κ. Καραμανλής, απαντώντας στον βουλευτή του ΜεΡΑ25, κ. Αρσένη.

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών επανέλαβε απευθυνόμενος στον ερωτώντα βουλευτή: «Κάνουμε αυτά τα έργα με χρήματα που έρχονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, από την οποία ο δικός σας αρχηγός ως Υπουργός Οικονομικών παραλίγο να καταφέρει να μας εκδιώξουν. Με αυτά τα λεφτά κάνουμε σημαντικά έργα και εμείς δεν έχουμε ιδεοληψίες σχετικά με τα έργα ΣΔΙΤ».

Τέλος, τόνισε ότι: «ΣΔΙΤ δε σημαίνει ιδιωτικοποίηση. Το 100% των χρημάτων θα το πάρουμε από το Ταμείο Ανάκαμψης, που σημαίνει μηδέν συμμετοχή από εθνικούς πόρους. Ο ιδιώτης πρέπει να κατασκευάσει το έργο, μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα και θα αρχίσει να πληρώνεται μετά το τέλος του έργου».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Κατασκευές
ΓΑΙΟΣΕ: Τέσσερις μνηστήρες για το πρώην στρατόπεδο Γκόνου στη Θεσσαλονίκη
Επιχειρήσεις |

Τέσσερις μνηστήρες για το πρώην στρατόπεδο Γκόνου στη Θεσσαλονίκη

Ο προτιμητέος επενδυτής θα αναλάβει για τουλάχιστον 30 έτη τη χρηματοδότηση, τον σχεδιασμό, την αδειοδότηση, ανάπτυξη, κατασκευή, χρηματοδότηση, λειτουργία, συντήρηση και εκμετάλλευση