Στο έργο της Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων αναφέρθηκε ο πρόεδρός της κ. Απόστολος Γ. Παπαποστόλου (στη φωτογραφία) κατά την εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΡΑΛ, στην οποία παραβρέθηκαν υπουργοί της κυβέρνησης, βουλευτές του Πειραιά, ο Δήμαρχος της πόλης κ. Γιάννης Μώραλης και άλλοι επίσημοι.

Η ΡΑΛ συμμετείχε και διοργάνωσε πάνω από 13 εκδηλώσεις και συναντήσεις εργασίας, διαχειρίστηκε πάνω από 2.500 έγγραφα σε μία Αρχή υποστελεχωμένη, συμμετείχε σε 12 ΕΣΑΛ, ενώ  σε επίπεδο εσόδων πέτυχε  το δεύτερο υψηλότερο αποτέλεσμα από την αρχή λειτουργίας της.

Ο κ. Παπαποστόλου αναφέρθηκε ακόμη στην πολύπλευρη δράση της Αρχής αναφορικά με όλο το εύρος των λιμενικών υπηρεσιών. Ενδεικτικά αναφέρθηκαν ζητήματα όπως η συμβολή της Αρχής σχετικά με το νομικό πλαίσιο για τα υδατοδρόμια, τα τέλη, τη λειτουργία των φορέων διαχείρισης των λιμένων, τις επενδύσεις στον κλάδο και την πορεία αξιοποίησης αυτών.

«Ενώνοντας τις δυνάμεις μας και προσπαθώντας όλοι μαζί, μπορούμε να καταφέρουμε ένα πολύ καλύτερο αποτέλεσμα και να εκπληρώσουμε το έργο μας. Η έμπρακτη πολύπλευρη δράση της Αρχής αναφορικά με όλο το εύρος των λιμενικών υπηρεσιών συμβάλλει στην εύρυθμη λειτουργία της λιμενικής βιομηχανίας» υπογράμμισε ο Πρόεδρος της ΡΑΛ.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Ιωάννης Μώραλης κατά τον χαιρετισμό του ανέφερε: «Χαίρομαι ιδιαίτερα που παρευρέθηκα στην ετήσια εκδήλωση της Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων, της Ανεξάρτητης Αρχής που εδρεύει στην πόλη μας και επιτελεί σημαντικό ρόλο στην αξιοποίηση των λιμένων και στη διασφάλιση της ορθής λειτουργίας του εθνικού λιμενικού συστήματος.

»Ως Δήμαρχος της πόλης με το μεγάλο λιμάνι της χώρας, πιστεύω πως είναι πρωταρχικής σημασίας η λειτουργία και οι δραστηριότητες των λιμένων, να εξασφαλίζουν αντισταθμιστικά οφέλη για την τοπική κοινωνία και τους κατοίκους, αντιμετωπίζοντας παράλληλα, αποτελεσματικά, τα θέματα που αφορούν στην προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος. Σε αυτή την κατεύθυνση ο Δήμος Πειραιά θα είναι κοντά και θα συνεργάζεται εποικοδομητικά με την Ρ.Α.Λ. .

»Θα ήθελα να ευχηθώ στον Πρόεδρο κ. Παπαποστόλου και στο Δ.Σ. καλή δύναμη στο έργο τους».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News