![Market Pass: Ανοίγει η πλατφόρμα – Τι να προσέξετε](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/02/ot_kalathi_noikokyras1-600x352-1.jpg)
Την ερχόμενη Πέμπτη (16/2) αναμένεται να ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για την χορήγηση του Market Pass, σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA.
Οι ενδιαφερόμενοι δεν θα χρειαστεί να πληρώσουν λογιστή, αφού θα μπορούν να κάνουν την αίτηση μόνοι τους ή μεταβαίνοντας σε ΚΕΠ ή εξουσιοδοτώντας άλλο πρόσωπο.
Οι δικαιούχοι που θα υποβάλλουν αιτήσεις έως τις 28 Φεβρουαρίου, θα λάβουν έως τις 3 Μαρτίου διπλή ή και τριπλή δόση της οικονομικής ενίσχυσης ανάλογα με το εάν θα επιλέξουν ψηφιακή πίστωση των ποσών στο κινητό τους ή κατάθεση στον τραπεζικό τους λογαριασμό.
Συγκεκριμένα η δόση θα είναι διπλή για ψηφιακή πίστωση και τριπλή για τραπεζικούς λογαριασμούς ενώ όσοι υποβάλλουν αιτήσεις έως τις 15 Μαρτίου θα λάβουν τις πρώτες ενισχύσεις έως τις 20 Μαρτίου.
Ψηφιακή κάρτα ή τραπεζικός λογαριασμός
Στον τραπεζικό λογαριασμό τα χρήματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν με όποιο τρόπο θέλουν οι δικαιούχοι αλλά είναι κατά 20% λιγότερα σε σχέση με την ψηφιακή μορφή της ενίσχυσης μέσω της οποίας τα χρήματα αξιοποιούνται συνολικά ή εν μέρει σε καταστήματα τροφίμων από σούπερ μάρκετ και κρεοπωλεία, έως φούρνους και μίνι μάρκετ.
Όπως ανακοινώθηκε, δίνεται ενίσχυση ύψους 10% επί των αγορών νοικοκυριών που πληρούν τα κριτήρια ένταξης, σε σουπερμάρκετ, φούρνους, μίνι-μάρκετ, οπωροπωλεία, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, γαλακτοπωλεία και άλλα καταστήματα λιανικής τροφίμων.
Το μηνιαίο όριο αγορών ανά νοικοκυριό ανέρχεται σε 220 ευρώ για το μονομελές νοικοκυριό, αυξανόμενο κατά 100 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος του και έως 1.000 ευρώ αγορές.
Τα ανωτέρα ποσά θα πιστώνονται μηνιαίως σε ψηφιακή χρεωστική κάρτα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά σε καταστήματα λιανικού εμπορίου τροφίμων.
Σε περίπτωση που ο δικαιούχος επιλέξει κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό τα ποσά καταβάλλονται ανά τρίμηνο και το ύψος της ενίσχυσης ανέρχεται στο 80% των ανωτέρω ποσών.
Βήμα βήμα η διαδικασία
Για άνοιγμα αιτήσεων:
Αιτήσεις: Έως 15/3 (vouchers.gov.gr ή ΚΕΠ)
Θα χρειαστούν: Κωδικοί Taxisnet, αριθμός κινητού, email, ΙΒΑΝ (για κατάθεση σε λογαριασμό)
Δικαιολογητικά: ΔΕΝ θα προσκομιστούν
Ενίσχυση: Σύνολο νοικοκυριού (όχι μεμονωμένα)
Φιλοξενούμενοι: Δεν επιδοτούνται
Διάρκεια επιδότησης: 6μηνη (Φεβρουάριο – Ιούλιο 2023)
Μηνιαία επιδότηση: 22 € έως 100 € (Έως 600 € 6μηνο)
Κατάθεση σε ψηφιακή κάρτα (100% επιδότησης)
Αιτήσεις έως 28/2: Πληρωμή 3 Μαρτίου
Αιτήσεις από 1/3 έως 15/3: Πληρωμή 20 Μαρτίου
Αφορά: 2μηνο Φεβρουαρίου – Μαρτίου
Επόμενες πληρωμές: Αρχές κάθε μήνα
Αγορές: Σούπερ Μάρκετ, Παντοπωλεία, Κρεοπωλεία, Ζαχαροπλαστεία, Γαλακτοπωλεία, Φούρνους, ιχθυοπωλεία, λαϊκές
Χρήση ψηφιακής κάρτας: Έως τέλη Αυγούστου
Κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό (80% επιδότησης)
Αιτήσεις έως 28/2: Πληρωμή 3 Μαρτίου
Αιτήσεις από 1/3 έως 15/3: Πληρωμή 20 Μαρτίου
Απαιτείται: Αναγραφή ΙΒΑΝ
Αφορά: 3μηνο Φεβρουαρίου – Απριλίου
3μηνο Μαΐου – Ιουλίου: Πληρωμή 3 Μαΐου
Χρήματα στον λογαριασμό:
Δεν απαιτούνται αγορές
Χρήση για οποιοδήποτε σκοπό
Εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια
Ετήσιο εισόδημα 2021 (δηλώσεις 2022)
Άγαμος: Έως 16.000 €
Έγγαμοι – μονογονεϊκές: 24.000 €
Ετήσιο εισόδημα 2021 (δηλώσεις 2022)
Για κάθε παιδί ή επιπλέον μέλος: Συν 5.000 €
Αξία ακινήτων (ΕΝΦΙΑ 2022):
Άγαμοι: Έως 250.000 €
Έγγαμοι – Μονογονεϊκές: Έως 400.000 €
Άγαμοι: Αγορές 220 €/μήνα: Επιδότηση 22 € (132 € 6μηνο)
Έγγαμοι χωρίς παιδιά – Μονογονεϊκή 1 παιδί: Αγορές 320 €/μήνα: 32 € (192 € 6μηνο)
Έγγαμοι με 1 παιδί – Μονογονεϊκή 2 παιδιά: Αγορές 420 €/μήνα: Επιδότηση 42 € (252 € 6μηνο)
Έγγαμοι με 2 παιδιά – Μονογονεϊκή 3 παιδιά Αγορές 520 €/μήνα: Επιδότηση 52 € (312 € 6μηνο)
Έγγαμοι με 3 παιδιά: Αγορές 620 €/μήνα: Επιδότηση 62 € (372 € 6μηνο)
Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA
Πηγή: in.gr
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Χατζηδάκης: Τα φορολογικά κίνητρα για την ενίσχυση του Χρηματιστηρίου](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/10/hatzidakis-600x398.jpeg)
Χατζηδάκης: Τα φορολογικά κίνητρα για την ενίσχυση του Χρηματιστηρίου
Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών παρουσιάζει το νομοσχέδιο για την ενίσχυση της Κεφαλαιαγοράς
![Ληξιπρόθεσμα χρέη: Πάνω από 3 δισ. ευρώ οι οφειλές του Δημοσίου προς ιδιώτες](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/01/ofeiles-1-600x352.jpg)
Πάνω από 3 δισ. ευρώ τα ληξιπρόθεσμα του Δημοσίου προς την αγορά
Οι περισσότερες οφειλές αφορούν τον τομέα της υγείας καθώς το συνολικό ποσό των ανείσπρακτων οφειλών των νοσοκομείων ανήλθε σε 1,16 δισ. ευρώ και του ΕΟΠΥΥ στα 208 εκατ. ευρώ
![ΚΕΦΙΜ: Στην 23η θέση μεταξύ των 27 χωρών της ΕΕ, η Ελλάδα στο ελεύθερο εμπόριο](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/11/xrimata3-2-600x473.jpg)
Ουραγός η Ελλάδα στο ελεύθερο εμπόριο – Η μελέτη του ΚΕΦΙΜ
Οι χώρες με την καλύτερη επίδοση στην ΕΕ είναι η Ολλανδία και η Μάλτα, ενώ χαμηλότερα από την Ελλάδα βρίσκονται η Κροατία, η Σλοβενία, η Πολωνία, και η Βουλγαρία.
![Aκίνητα: Οι top περιοχές στην Ελλάδα για «πλούσια πορτοφόλια» [πίνακες]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/09/akinitaagora-1-600x337.jpg)
Οι top περιοχές στην Ελλάδα για «πλούσια πορτοφόλια» [πίνακες]
Τι δείχνουν τα στοιχεία του οίκου Greece Sotheby's International Realty για τα ακίνητα στην Ελλάδα
![Ακίνητα: Ανακαίνιση κατοικιών με επιδότηση έως 8.100 ευρώ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/04/ot_anakainizo1-600x352.png)
Ανακαίνιση κατοικιών με επιδότηση έως 8.100 ευρώ - Οι προϋποθέσεις
Ανοίγει στις 21 Φεβρουαρίου η πλατφόρμα του «Ανακαινίζω - Νοικιάζω» - Οι τέσσερις αλλαγές που δίνουν μεγαλύτερη επιδότηση σε περισσότερους δικαιούχους
![Wood: Η Ελλάδα συνεχίζει να αναπτύσσεται, αλλά… υπάρχουν «αγκάθια»](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/01/ot_greek_economy55-768x450-2-1-600x352.png)
Wood: Η Ελλάδα συνεχίζει να αναπτύσσεται, αλλά… υπάρχουν «αγκάθια»
Οι δαπάνες των νοικοκυριών υστερούν σε σχέση με αυτό που θα περιμέναμε να δούμε, επισημαίνει η Wood
![Βιομηχανική παραγωγή: Άλμα 5,8% τον Δεκέμβριο του 2024 – Τι δείχνουν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/04/biom-600x375-1.jpg)
Αλμα 5,8% στην βιομηχανική παραγωγή τον Δεκέμβριο - Τι δείχνουν τα στοιχεία
Ποιος κλάδος καταγράφει τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση σύμφωνα με τα στοιχεία
![EY Ελλάδος: Συνεργασία με το Τμήμα Στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/01/opa3-600x400.jpg)
Συνεργασία της EY Ελλάδος και του Τμήματος Στατιστικής του ΟΠΑ
Οι δύο οργανισμοί, μέσω του πενταετούς μνημονίου συνεργασίας, εκφράζουν την πρόθεσή τους να ενισχύσουν την ήδη εκτεταμένη συνεργασία τους, καθώς και να συντονίσουν τη δράση τους σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος,
![ManpowerGroup: Οι παγκόσμιες τάσεις που διαμορφώνουν το μέλλον της απασχόλησης το 2025](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/12/ergazomenoi-1-600x400.jpg)
ManpowerGroup: Οι παγκόσμιες τάσεις που διαμορφώνουν το μέλλον της απασχόλησης το 2025
Ποιες τάσεις διαμορφώνουν τον κόσμο της απασχόλησης
![Ενοίκια: Στα ύψη οι τιμές – Οι πέντε πιο ακριβές περιοχές [πίνακες]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/10/ot_enoikia242-600x352.png)
Με «σπασμένα φρένα» οι τιμές στα ενοίκια - Οι πέντε περιοχές - «φωτιά» [πίνακες]
Κατακόρυφα έχουν ανέβει οι τιμές στα ενοίκια - «Άπιαστο όνειρο» αποτελεί η αναζήτηση κατάλληλου και προσιτού ακινήτου