
Κατά το ήμισυ μειώνει τον στόχο αύξησης των εσόδων του ο όμιλος Adani, σχεδιάζoντας να συγκρατήσει τις νέες κεφαλαιουχικές δαπάνες, καθώς ο Ινδός δισεκατομμυριούχος επιδιώκει να ανοικοδομήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών μετά από μια αφυκτική πίεση shortseller, σύμφωνα με πηγές του Bloomberg.
Ο όμιλος θα εστιάσει τώρα σε αύξηση εσόδων από 15% έως 20% για το επόμενο οικονομικό έτος, χαμηλότερα από τον αρχικό στόχο του 40%. Οι κεφαλαιουχικές δαπάνες θα μειωθούν επίσης, καθώς ο Αντάνι δίνει προτεραιότητα στην ενίσχυση της οικονομικής του υγείας έναντι της επιθετικής επέκτασης.
Adani: Νέο χτύπημα στον όμιλο από την MSCI
Οι περισσότερες μετοχές του ομίλου υποχώρησαν στο άνοιγμα της Δευτέρας, με την Adani Green Energy Ltd., την Adani Total Gas Ltd. και την Adani Transmission Ltd. να υποχωρούν πάνω από 5%.
Ρευστότητα
Η αλλαγή της πολιτικής δείχνει πώς ο όμιλος επικεντρώνεται στη διατήρηση μετρητών, στην αποπληρωμή του χρέους και στην ανάκτηση ενεχυριασμένων μετοχών, καθώς προσπαθεί να μειώσει τη ζημιά από την έκθεση της Hindenburg Research στις 24 Ιανουαρίου. Παρόλο που η Adani Group αρνήθηκε τους ισχυρισμούς για λογιστική απάτη και χειραγώγηση μετοχών, το σκάνδαλο πυροδότησε μια απότομη πτώση των μετοχών που έχει εξαλείψει περισσότερα περίπου 120 δισεκατομμύρια δολάρια από την αξία της αυτοκρατορίας του Ινδού μεγιστάνα.
Η αναστολή των επενδύσεων ακόμη και για τρεις μήνες θα μπορούσε να εξοικονομήσει στον όμιλο έως και 3 δισεκατομμύρια δολάρια – κεφάλαια που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αποπληρωμή του χρέους ή την ενίσχυση της κεφαλαιακής επάρκειας.

Ο Αντάνι, ο οποίος ξεκίνησε με μια εταιρεία γεωργικού εμπορίου τη δεκαετία του 1980, έχτισε γρήγορα μια αυτοκρατορία που τώρα εκτείνεται σε λιμάνια, αεροδρόμια, ανθρακωρυχεία, σταθμούς παραγωγής ενέργειας και επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας. Τα τελευταία δύο χρόνια, εισχώρησε στην πράσινη ενέργεια, το τσιμέντο, τα μέσα ενημέρωσης, τα κέντρα δεδομένων και την ακίνητη περιουσία.
Προσπαθεί να «ηρεμήσει τα πνεύματα»
Τις ημέρες που ακολούθησαν την κατάρρευση των μετοχών που προκάλεσε η Χίντενμπουργκ, ο Aντάνι προσπαθεί να κατευνάσει τις ανησυχίες των επενδυτών και των δανειστών.
Ο Όμιλος Adani έχει επικεντρωθεί στην αντιμετώπιση των φημών για την οικονομική του υγεία και στη στήριξη του επενδυτικού κλίματος.
Στις 6 Φεβρουαρίου, ο όμιλος ανέφερε ότι ο Aντάνι και η οικογένειά του προπλήρωσαν δάνεια αξίας 1,11 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την αποδέσμευση μετοχών σε τρεις εταιρείες.
Επιπλέον. ο όμιλος σκοπεύει τις επόμενες ημέρες να προπληρώσει ένα δάνειο ύψους 500 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το Bloomberg.


Latest News

Τι συμβαίνει όταν σταματά η επιστήμη
Ο Τραμπ κόβει τις επιχορηγήσεις για την έρευνα - Στον αέρα 300.000 επιστήμονες σε 2.500 Πανεπιστήμια, ιατρικές σχολές και ερευνητικά ιδρύματα.

Διπλάσια χρήματα απο τον CEO της Deutsche Bank έβγαλε πέρυσι, στέλεχος της τράπεζας
Οι αμοιβές του υπάλληλου της Deutsche Bank το 2024 , έφτασαν τα 18 εκατ. ευρώ - Συνολικά 647 άτομα απο το προσωπικό είχαν κέρδη πάνω απο ένα εκατ. ευρώ

Σε ρυθμούς τεχνητής νοημοσύνης «τρέχει» η Κίνα - Υπάρχει όμως κίνδυνος «φούσκας»;
Η Κίνα περνά μια περίοδο αντίστοιχη με την ευφορία της Wall Street για την τεχνητή νοημοσύνη - Τα ισχυρά χαρτιά και οι αδυναμίες

Το «αθόρυβο» στοίχημα πίσω από την επιστροφή της Ρωσίας στις αγορές
Traders και διαχειριστές κεφαλαίων αναζητούν ρωσικά assets στοιχηματίζοντας στην επιστροφή της Ρωσίας στις αγορές

Εκτός του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου οι λομπίστες της Huawei
Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ακολουθεί ένα κύμα αναζητήσεων και συλλήψεων στο πλαίσιο έρευνας για διαφθορά, απο τις βελγικές δικαστικές αρχές

Deutsche Bank: Πρώην κορυφαίο στέλεχος ζητά αποζημίωση 152 εκατ. ευρώ για την υπόθεση της Monte Paschi
Η υπόθεση αφορά την Banca Monte dei Paschi di Siena, μια από τις παλιότερες τράπεζες του κόσμου

Με νέες κυρώσεις απειλεί τη Μόσχα η G7 αν δεν συμφωνήσει στην κατάπαυση του πυρός
Ο Ρούμπιο ενώνει τη φωνή του με άλλους υπουργούς Εξωτερικών στην προσπάθειά τους να αυξήσουν την πίεση στον Πούτιν

Η ιταλική Terna θα επενδύσει 23 δισ. ευρώ για τη αναβάθμιση δικτύων
Η Terna ανέφερε ότι η δυναμικότητα ανταλλαγής ενέργειας μεταξύ των αγορών θα φτάσει τα 39 GW από τα σημερινά 16 GW

Σε υψηλό 32 ετών οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ
Τα χειρότερα από τα αναμενόμενα στοιχεία έρχονται λίγες μέρες πριν από την επόμενη συνεδρίαση της Federal Reserve για τα επιτόκια

Εξαίρεση του καφέ απο τους δασμούς ζητά η βιομηχανία απο τον Τραμπ
Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ο μεγαλύτερος εισαγωγέας και καταναλωτής καφέ στον κόσμο