![Ferrari: Το ράλι διαρκείας της μετοχής έφερε τον Π. Φεράρι στο Top-500 των πιο πλουσίων](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/01/Ferrari-488-Pista-1-1024x662-1.jpg)
Η μετοχή της Ferrari από το 2015 όταν έκανε το ντεμπούτο της στο χρηματιστήριο έχει ακολουθήσει σταθερά μια πορεία την ανοδική. Έκτοτε και έως σήμερα τα κέρδη έχουν ξεπεράσει το 400% και είναι από τις μετοχές του κλάδου της αυτοκινητοβιομηχανίας που μπορεί άνετα να θεωρεί «εαυτόν» ως σταθερή αξία.
Μόνο από την έναρξη της τρέχουσας χρονιάς και απούσης της σημερινής συνεδρίασης, η μετοχή της ιταλικής κατασκευάστριας πολυτελών σπορ αυτοκινήτων ενισχύεται κατά σχεδόν 22% αγγίζοντας το ιστορικό υψηλό ρεκόρ της.
Η μεγάλη στροφή της Ferrari στην ηλεκτροκίνηση
Το ράλι διαρκείας της μετοχής σε συνδυασμό με την εξόχως ικανοποιητική εικόνα των πωλήσεων της εταιρείας την περυσινή χρονιά, καθώς οι πλούσιοι καταναλωτές μετά την πανδημία επιδίδονται σε αγορές μετά μανίας, διαμόρφωσαν την προσωπική περιουσία του Πιέρο Φεράρι, γιο του ιδρυτή Ένζο Φεράρι στα 5,6 δισ. δολάρια. Το επίπεδο αυτό, έβαλε τον Φεράρι στο Top-500 των πιο πλουσίων για πρώτη φορά στην ιστορία της οικογενείας, καταλαμβάνοντας την 467η θέση.
Και να σκεφτεί κανείς ότι το ποσοστό του Φεράρι στην ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία μετά βίας ανέρχεται στο 10%. Στη Ferrari μεγαλύτερος μέτοχος παραμένει η οικογένεια Ανιέλι, καθώς κατέχει το 24% των μετοχών μέσω της Exon.
Ο ίδιος ο Φεράρι έχει επανειλημμένως ξεκαθαρίσει ότι δεν προτίθεται να δώσει το μερίδιό τους το οποίο άλλωστε είναι και το περιουσιακό στοιχείο με τη μεγαλύτερη αξία. Αντ΄ αυτού ήδη από τον περασμένο Δεκέμβριο έχει ιδρύσει ένα οικογενειακό τραστ, στο οποίο θα μεταφέρει τα περιουσιακά στοιχεία με σκοπό να περάσουν στις επόμενες γενεές της οικογενείας. Ωστόσο τα δικαιώματα ψήφου στη Ferrari τα διατηρεί εφ’ όρου ζωής.
Πέραν του μεριδίου στη Ferrari, έχει ποσοστό στην ιταλική κατασκευάστρια πολυτελών γιοτ Ferretti και είναι πρόεδρος στην εταιρεία παροχής υπηρεσιών μηχανικής HPE.
Για την ιταλική εταιρεία με έδρα στο Μαρανέλο η παρούσα φάση τη βρίσκει σε μια από τις καλύτερες περιόδους της ιστορίας της. Έχει αναθεωρήσει ήδη ανοδικά τις εκτιμήσεις αναφορικά με την πορεία της το 2023, στηρίζοντας την αισιοδοξία της αυτή στην ισχυρή ζήτηση για τα μοντέλα της με μεγάλο περιθώριο κέρδους όπως το νέο Purosangue, ένα crossover με τιμή πώλησης 390.000 ευρώ.
![](http://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/09/YSDQ377O5FKYXDIBFW2N7DRTJA-1024x768.jpg)
Τα επόμενα σχέδιά της είναι η μετάβασή της στην ηλεκτροκίνησης, επιδιώκοντας να κυκλοφορήσει το πρώτο της ηλεκτρικό όχημα έως το 2025.
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![UniCredit: Σφοδρός ανταγωνισμός με Commerzbank για τις γερμανικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/09/ot_unicredit_commerzbank2-600x352.png)
Στα χαρακώματα UniCredit και Commerzbank για τις γερμανικές ΜμΕ
Η UniCredit έχει εξαπολύσει μιντιακή επίθεση μέσω της θυγατρικής της στη Γερμανία θέλοντας να δείξει στους συντηρητικούς Γερμανούς επιχειρηματίες ότι τους λαμβάνει σοβαρά υπόψη
![Amazon: Ανοίγει κατάστημα ομορφιάς και προσωπικής περιποίησης στο Μιλάνο](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/Amazon-parafarmacia-600x331.png)
Με... ιταλικό αέρα το νέο φυσικό κατάστημα της Amazon
Η Amazon ανοίγει ένα «παραφαρμακείο» στο Μιλάνο, που θα διαθέτει μια σειρά από είδη ομορφιάς και προσωπικής φρροντίδας
![Πολυτέλεια: Η νέα τάση των πλούσιων Κινέζων που τρομοκρατεί τους οίκους πολυτελείας](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/07/china-luxury-scaled-1-600x480.jpg)
Η νέα τάση στην Κίνα που προκαλεί τρόμο στους οίκους πολυτελείας
Πριν όχι πολλά χρόνια, οι Κινέζοι καταναλωτές ήταν τα αστέρια για όσους πούλαγαν πολυτέλεια, αλλά τα πράγματα έχουν αλλάξει για την πλούσια ελίτ της τεράστιας χώρας.
![JPMorgan: Εργαζόμενοι υποβάλλουν αίτημα να σταματήσει η πλήρης επιστροφή στο γραφείο](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/05/ot__prosopa_JamieDimonJPmorgan-768x606-1-600x473.png)
Οχι στην επιστροφή στο γραφείο, λένε οι εργαζόμενοι της JPMorgan
Το αίτημα των εργαζομένων της JPMorgan έρχεται καθώς αυξάνονται και οι προσπάθειες για συνδικαλισμό
![Δασμοί σε αλουμίνιο και χάλυβα: Κόστος και χάος στην αμερικανική βιομηχανία](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/ot_trump_alouminio-600x352.png)
Δασμοί σε αλουμίνιο και χάλυβα: Κόστος και χάος στην αμερικανική βιομηχανία
Η αναστάτωση στις αμερικανικές επιχειρήσεις, οι προετοιμασίες και η πίεση προς την κυβέρνηση
![Ευρωπαϊκές startup άμυνας: Σε ύψη ρεκόρ η ροή ιδιωτικών κεφαλαίων](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/12/EUROFIGHTER_J-600x400.jpg)
Στα ύψη οι επενδύσεις σε ευρωπαϊκές startup του αμυντικού τομέα
Οι επενδύσεις σε ευρωπαϊκές startup που ασχολούνται με την άμυνα και συναφείς τεχνολογίες αυξήθηκαν κατά 24% το 2024 φτάνοντας στο ποσό ρεκόρ των 5,2 δισ. δολαρίων
![Μεξικό: Η πρόεδρος Κλαούντια Σεϊνμπάουμ γράφει το εγχειρίδιο χειρισμού του Τραμπ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/11/Claudia-Sheinbaum-1-600x400.jpg)
Η πρόεδρος του Μεξικού γράφει το εγχειρίδιο χειρισμού του Τραμπ, λέει η WSJ
Η πρόεδρος του Μεξικού Κλαούντια Σεϊνμπάουμ «εντυπωσίασε τον Τραμπ μένοντας πιστή στα όπλα της και χωρίς να τον ανταγωνιστεί»
![ΕΕ: Προτιμούμε τις διαπραγματεύσεις απο τα αντίποινα στους δασμούς](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/01/usa-europe-kivotia-600x300.jpg)
Ποιά είναι η «γραμμή» που αποφάσισαν οι 27 της ΕΕ απέναντι στους δασμούς Τραμπ
Η «γραμμή» που αποφασίστηκε στην διαδικτυακή σύσκεψη των υπουργών Εμπορίου της ΕΕ
![Meta: Απολύει όσους έχουν «χαμηλές επιδόσεις» και τους στιγματίζει](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/08/ot_zuckerberg_sad-600x352.png)
Η Meta απολύει με γνώμονα «χαμηλές επιδόσεις» κάνοντας δυσκολότερη τη ζωή των απολυμένων
Η ταμπέλα που βάζει η Meta χειροτερεύει τα πράγματα για όσους απολύονται.
![Commerzbank: Περικοπή 4.000 θέσεων εργασίας για να αποφύγει την εξαγορά από την Unicredit](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/09/Commerzbank-1-600x400.jpg)
Χιλιάδες απολύσεις στην Commerzbank για να αποφύγει την εξαγορά από την Unicredit
Η Commerzbank σχεδιάζει να περικόψει 3.000-4.000 θέσεις εργασίας, επί συνόλου 42.000 υπαλλήλων