Η συνεδρίαση κατελύθη από την αναμονή -και μετέπειτα αδιάφορη ανακοίνωση- για τον πληθωρισμό Ιανουαρίου στις ΗΠΑ (ετήσιος 6,4%, δομικός 5,6%).
Συν αυτώ, η πρωτόγνωρη ένταση της ανόδου των προηγούμενων ημερών δικαιολόγησε εν μέρει και την ανάπαυλα, με τα περισσότερα δεικτοβαρή χαρτιά να βλέπουν ελεγχόμενες απώλειες, ενώ η επιθετικότατη συμπεριφορά της βαριάς ΕΕΕ ισορρόπησε τα πράγματα αφήνοντας τον Δείκτη ουσιαστικά ανεπηρρέαστο.
Το επίπεδο των 1050 μονάδων συνιστά και την πρώτη στήριξη του Δείκτη, σε οποιαδήποτε ενδεχόμενη διορθωτική προσπάθεια, εν είδει επιβεβαίωσης από το πρόσφατο overshooting.
Η συναλλακτική δραστηριότητα κρίνεται και πάλι παραπάνω από ικανοποιητική, ανώτερη των 100 εκατομμυρίων συμπ. σημαντικών πακέτων προσυμφωνημένων συναλλαγών σε ΕΥΡΩΒ, ΠΕΙΡ, ΜΥΤΙΛ, ΜΟΗ, ΑΛΦΑ κ.α.
Από τη μεγάλη κεφ/ση, μεγάλο ενδιαφέρον έχουν οι επιθετικότερες ΜΥΤΙΛ, ΟΠΑΠ, ΜΟΗ, ΔΕΗ και τραπεζόχαρτα, ενώ πιο αργές επιλογές φαίνονται οι ΒΙΟ, ΕΛΧΑ και ΟΤΕ. Η μεσαία μάς δίνει CENER, EXAE, OΛΥΜΠ και ΑΔΜΗΕ.
Οι ..εκπτώσεις στην αγορά εισηγμένων εταιρικών ομολογιών συνεχίζονται, με αξιόλογες εκδόσεις που αποδίδουν στη λήξη από 3,5% (ΟΠΑΠ 10/27) έως και 5,15% (ΓΕΚΤΕΡΝΑΟ3 12/28), ενώ ακόμα και σε λίγο πιο επιθετικές επιλογές ανεβαίνουν οι αποδόσεις έως και λίγο κάτω από 6% (λ.χ. ΠΡΕΜΙΑ 5,83% 01/27). Προσέτι, η καμπύλη επιτοκίων προτείνει αυτές τις ληκτότητες 3-7 ετών, ενώ και η τάση των μικτών θεσμικών είναι υπέρ μιας πιο “φιλοομολογιακής” πολιτικής λόγω των σημαντικών ανακατατάξεων στις νομισματικές πολιτικές των μεγάλων οικονομιών.