Πάτησε και στις 1.100 μονάδες το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο αν και διατηρεί τον ανοδικό του βηματισμό, δεν δείχνει να έχει ακόμη τις δυνάμεις για την αποφασιστική διάσπαση της αντίστασης. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,82% στις 1.102,99 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 13 εκατ. ευρώ.

Μετά τη χθεσινή ανατροπή, όταν και ο γενικός δείκτης έκλεισε θετικά έχοντας την πλειονότητα των τίτλων του σε αρνητικά εδάφη, η αγορά «παίζει» στο σενάριο ότι οι ανοδικές δυνάμεις έχουν ακόμη περιθώρια και δεν έχουν εξαντληθεί. Το κλίμα συντηρείται υπέρ των long, αλλά οι φωνές που αναγνωρίζουν ότι χρειάζονται οι διορθωτικές κινήσεις πληθαίνουν, συγκρατώντας την ορμή της αγοράς.

Μικρή κάμψη

Σε αυτό το πλαίσιο παρατηρείται μια μικρή κάμψη της συναλλακτικής δραστηριότητας, αν εξαιρέσει κανείς ότι μεγάλο μέρος του τζίρου των τελευταίων ημερών εστιάζεται σε πολύ συγκεκριμένους τίτλους. Η κάμψη αυτή ίσως αποδειχθεί πολύτιμη, εάν μάλιστα ενταθούν οι διορθωτικές κινήσεις, με το επίπεδο των 1.050 μονάδων να συνιστά και την πρώτη στήριξη του Δείκτη, σε οποιαδήποτε ενδεχόμενη διορθωτική προσπάθεια.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, η ΓΕΚ Τέρνα ξεχωρίζει με το +2,96% που καταγράφει, ενώ σημαντικά κέρδη σημειώνουν οι Alpha Bank, Τέρνα Ενεργειακή, ΔΕΗ, Εθνική και Λάμδα. Θετικά κινούνται οι Πειραιώς, Quest, Eurobank, Σαράντης, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΛΠ, Βιοχάλκο, ΕΥΔΑΠ, ΕΛΧΑ, Εθνική και Τιτάν, ενώ πτωτικά οι Μυτιληναίος, Motor Oil, OTE και ΟΠΑΠ. Ελλάκτωρ, Aegean και Jumbo δέχονται τις μεγαλύτερες πιέσεις.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών