
Εννεάμηνο αποκλεισμό από τη συμμετοχή σε δημόσιους διαγωνισμούς για συμβάσεις επέβαλε η ιαπωνική κυβέρνηση στο διαφημιστικό γίγαντα Dentsu Inc και δύο άλλες εταιρείες που συνδέονται με σκάνδαλο διαφθοράς στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020.
Ολυμπιακοί Αγώνες: Δεκάδες χώρες απειλούν να μποϊκοτάρουν το Παρίσι
Συλλήψεις
Οι εισαγγελείς συνέλαβαν την προηγούμενη εβδομάδα έναν πρώην αξιωματούχο των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο και στελέχη των τριών εταιρειών διαφήμισης και σχεδιασμού εκδηλώσεων με υποψίες νοθείας στις προσφορές για εκδηλώσεις που σχετίζονται με τους Αγώνες.
Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν έπειτα από μήνες ερευνών με βάση υποψίες για διαφθορά στον σχεδιασμό και τις χορηγίες των Αγώνων, που διεξήχθησαν το 2021 αφού αναβλήθηκαν για ένα χρόνο λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.
Η Dentsu Inc, της οποίας η μητρική εταιρεία είναι ο όμιλος Dentsu, ανέφερε σε ηλεκτρονικό μήνυμα ότι έλαβε σοβαρά υπόψη της την κατάσταση. «Θα ανταποκριθούμε κατάλληλα», ανέφερε.
Οι άλλες δύο εταιρείες στις οποίες απαγορεύτηκε η υποβολή προσφορών σε δημόσιους διαγωνισμούς είναι η Cerespo Co και η Fuji Creative Corporation, θυγατρική της Fuji Media Holdings Inc.
Τον Αύγουστο, ο Haruyuki Takahashi, πρώην μέλος του διοικητικού συμβουλίου των Ολυμπιακών Αγώνων Τόκιο 2020 – και προηγουμένως στέλεχος της Dentsu, συνελήφθη ως ύποπτος για δωροδοκία από χορηγούς των Ολυμπιακών Αγώνων.
Νοθεία
Τα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν προηγουμένως ότι οι εισαγγελείς στα τέλη του περασμένου έτους πραγματοποίησαν έφοδο στα γραφεία των μεγαλύτερων διαφημιστικών εταιρειών της χώρας, συμπεριλαμβανομένων των Dentsu, Hakuhodo και ADK Holdings, με την υποψία ότι συνωμότησαν για να νοθεύσουν προσφορές και παραγγελίες για εκδηλώσεις που σχετίζονται με τους Ολυμπιακούς Αγώνες αξίας περίπου 40 δισεκατομμυρίων γιεν (305 εκατ. δολαρίων).
Στελέχη της ADK, της εταιρείας λιανικής πώλησης ενδυμάτων Aoki Holdings και της εκδοτικής εταιρείας Kadokawa έχουν επίσης συλληφθεί σε σχέση με το σκάνδαλο δωροδοκίας.


Latest News

Συναγερμός για το οικοσύστημα από τον Εμανουέλ Μακρόν
Την ώρα που το Εφετείο καταδίκαζε τη Μαρίν Λεπέν, ο γάλλος πρόεδρος δημιουργούσε Συμβούλιο Οικολογικού Σχεδιασμού

Στο 2,3% ο πληθωρισμός στη Γερμανία - Προσδοκίες για μείωση επιτοκίων
Τα νέα δεδομένα έρχονται σε κρίσιμο σημείο για την Γερμανία, καθώς οι δασμοί του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ είναι προ των πυλών

Δασμοί Τραμπ: Πορεία προς την ανεξαρτησία της Ευρώπης λέει η Λαγκάρντ
Η Λάγκαρντ εκτιμά ότι είναι η στιγμή που η Ευρώπη θα πρέπει να πάρει τη μοίρα στα χέρια της

Στον «πυρετό» των crypto η οικογένεια Τραμπ - Τώρα επενδύει και στην... εξόρυξη
Η εταιρεία Έρικ Τραμπ και Ντόναλν Τραμπ Τζούνιορ μπαίνει στο χώρο εξόρυξης bitcoin

Το 50% των τσιπ κέντρων δεδομένων φέτος θα έχει σχεδιαστεί από την Arm
Οι επεξεργαστές της Arm αποκτούν δημοτικότητα λόγω της χαμηλότερης κατανάλωσης ενέργειας - Οι Amazon, Google, Microsoft σχεδιάζουν τσιπ κέντρων δεδομένων που βασίζονται σε τεχνολογία της Arm

Γιατί η Mediobanca καταγγέλει τους δύο μεγαλύτερους μετόχους της στην ΕΚΤ
Η ιταλική τράπεζα έχει εκφράσει ανησυχίες ότι οι ενέργειες των δύο δισεκατομμυριούχων μετόχων θα μπορούσαν να τους δώσουν τον έλεγχο τριών μεγάλων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων στην Ιταλία

UBS: Οι δασμοί Τραμπ θα φέρουν νέα αναταραχή - Χαμηλώνει τον πήχη για τον S&P 500
Η αμερικανική κυβέρνηση είναι έτοιμη να ανακοινώσει έναν νέο γύρο «αμοιβαίων» δασμών στις 2 Απριλίου, αφού επέβαλε μια σειρά δασμών στην Κίνα, το Μεξικό και τον Καναδά

Πώς οι δαπάνες της Γερμανίας αυξάνουν το κόστος δανεισμού σε όλη την ευρωζώνη
Οι επενδυτές προειδοποιούν ότι οι υψηλότερες αποδόσεις των ομολόγων θα μπορούσαν να δυσκολέψουν ολόκληρη την ευρωζώνη να αυξήσει τις αμυντικές δαπάνες

Πληθωρισμό 3,5% και κίνδυνο ύφεσης στις ΗΠΑ «βλέπει» η Goldman Sachs
Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι ο κίνδυνος από τους δασμούς της 2ας Απριλίου είναι μεγαλύτερος από ό,τι πολλοί συμμετέχοντες στην αγορά είχαν υποθέσει προηγουμένως, επισημαίνει η Goldman Sachs

Αν «υπαναχωρήσει» θα έχει μεγάλα προβλήματα - Η απειλή Τραμπ στον Ζελένσκι για σπάνιες γαίες
«Προσπαθεί να υπαναχωρήσει από τη συμφωνία για τις σπάνιες γαίες κι αν το κάνει θα έχει μεγάλα προβλήματα, πολύ μεγάλα προβλήματα», δηλώνει ο Τραμπ για τον πρόεδρο της Ουκρανίας.