
Η επισιτιστική κρίση στη Βόρεια Κορεά φαίνεται να έχει επιδεινωθεί, ανέφερε η Νότια Κορέα την Τετάρτη, με βάση δημοσίευμα που σημειώνει ότι η Πιονγιάνγκ έκοψε τις μερίδες φαγητού στους στρατιώτες της για πρώτη φορά εδώ και περισσότερες από δύο δεκαετίες.
Η Βόρεια Κορέα έχει ουσιαστικά αναγνωρίσει σοβαρές ελλείψεις τροφίμων, δήλωσε το υπουργείο Ενοποίησης της Νότιας Κορέας, αναφερόμενο σε μια αναφορά των κρατικών μέσων ενημέρωσης της Βόρειας Κορέας αυτόν τον μήνα σχετικά με τα σχέδια για μια «επείγουσα» συνεδρίαση του κυβερνώντος κόμματος για τη γεωργία.
Νέα εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα
«Η επισιτιστική της κατάσταση φαίνεται να έχει επιδεινωθεί», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο ενοποίησης της Νότιας Κορέας, το οποίο χειρίζεται τις σχέσεις με τη Βόρεια Κορέα.
Συχνές ελλείψεις τροφίμων
Στη Βόρεια Κορέα τις τελευταίες δεκαετίες έχουν σημειωθεί σοβαρές ελλείψεις τροφίμων, συμπεριλαμβανομένου του λιμού τη δεκαετία του 1990, συχνά ως αποτέλεσμα φυσικών καταστροφών όπως οι πλημμύρες που καταστρέφουν τις σοδειές.
Η απομονωμένη χώρα τελεί υπό αυστηρές διεθνείς κυρώσεις για τα προγράμματα πυρηνικών όπλων και βαλλιστικών πυραύλων που εφαρμόζει και τα τελευταία χρόνια το περιορισμένο διασυνοριακό της εμπόριο είχε ουσιαστικά τερματιστεί λόγω των lockdowns για την COVID-19.

Η εφημερίδα DongA Ilbo της Νότιας Κορέας ανέφερε την Τετάρτη ότι η Βόρεια Κορέα μείωσε τις ημερήσιες μερίδες τροφίμων στους στρατιώτες της για πρώτη φορά από το 2000, επικαλούμενη άγνωστο ανώτερο αξιωματούχο της Νότιας Κορέας.
Το υπουργείο Ενοποίησης δήλωσε ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει τις λεπτομέρειες του εν λόγω δημοσιεύματος, αλλά το ίδιο και άλλες υπηρεσίες παρακολουθούν την κατάσταση.
Η αντίδραση του κυβερνώντος Εργατικού Κόμματος
Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας KCNA ανέφερε στις 6 Φεβρουαρίου ότι το Εργατικό Κόμμα της Κορέας είχε συγκαλέσει συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος για τα τέλη Φεβρουαρίου με θέμα το «πολύ σημαντικό και επείγον καθήκον να καθοριστεί η σωστή στρατηγική για την ανάπτυξη της γεωργίας».
Το υπουργείο Ενοποίησης του Νότου δήλωσε ότι ήταν σπάνιο για τη Βόρεια Κορέα να συγκαλέσει μια τέτοια ειδική συνεδρίαση.
Τον περασμένο μήνα, η αμερικανική ομάδα παρακολούθησης 38 North δήλωσε ότι η διαθεσιμότητα τροφίμων της Βόρειας Κορέας «έχει πιθανότατα πέσει κάτω από το ελάχιστο σε σχέση με τις ανθρώπινες ανάγκες», με την επισιτιστική ανασφάλεια να βρίσκεται στο χειρότερο σημείο της από τους λιμούς της δεκαετίας του 1990.
Ο υπουργός Ενοποίησης της Νότιας Κορέας Kwon Young-se δήλωσε ότι οι πρόσφατες αναφορές των βορειοκορεατικών μέσων ενημέρωσης για την εμφάνιση της κόρης του ηγέτη Kim Jong Un σε κρατικές εκδηλώσεις θα μπορούσαν να έχουν ως στόχο την ενίσχυση της ενότητας και τη στήριξη της πίστης στην κυβερνώσα οικογένεια εν μέσω της εμβάθυνσης των ανθρωπιστικών προβλημάτων.


Latest News

Η Ουκρανία χάνει τη μεγαλύτερη πόλη που είχε καταλάβει στο έδαφος της Ρωσίας
Στη Σούτζα του Κουρσκ διεξήχθη μια από τις πιο σκληρές μάχες στον πόλεμο μεταξύ Ρωράις - Ουκρανίας που διαρκεί περισσότερο από τρία χρόνια

Ραγδαία μεταβολή του καιρού, «βουτιά» υδραργύρου – Πότε θα χιονίσει στην Αττική
Από τους 30 βαθμούς ο υδράργυρος θα κατρακυλήσει κάτω από τους 5 βαθμούς Κελσίου σε πολλές περιοχές της χώρας – Πότε αλλάζει ο καιρός

Ο Ερντογάν ζητά από Τραμπ F-16, F-35 και τερματισμό των κυρώσεων στην Τουρκία
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μίλησε τηλεφωνικά με τον Ντόναλντ Τραμπ για την Ουκρανία, την Συρία και τις επιδιώξεις της Άγκυρας

Βαλκάνια, ξανά μια «τέλεια πυριτιδαποθήκη»;
Από τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη και τη Σερβία, έως τη Ρουμανία, στα Βαλκάνια δημιουργείται ένα εκρηκτικό μείγμα πολιτικής αστάθειας και έξαρσης του εθνικισμού

Αντίστροφη μέτρηση για τη θερινή ώρα - Πότε γυρνάμε τα ρολόγια μία ώρα μπροστά
Την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου η θερινή ώρα διαδέχεται τη χειμερινή «κλέβοντας» λίγη από τη βραδινή μας ξεκούραση

Τραγωδία στη Βόρεια Μακεδονία: Δεκάδες νεκροί και τραυματίες από φωτιά σε νυκτερινό κέντρο
Οι αρχές της Βόρειας Μακεδονίας κατέθεσε αίτημα για να μεταφερθούν τραυματίες από την πόλη Κότσανη σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης

Deliveroo: Επιτέλους ανακοινώνει κέρδη - Τέλος στο «Flopperoo» (;)
Η εταιρεία ανακοίνωσε τα πρώτα κέρδη από την έναρξη λειτουργίας της, μετά τα δύσκολα χρόνια, που της έδωσαν το παρατσούκλι «Flopperoo»

Οι δημοσκοπήσεις, ο «κανένας» και ο κώδωνας «κινδύνου» στα κομματικά επιτελεία
Οι δημοσκοπήσεις φαίνεται πως δημιουργούν «φουρτούνες» σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση. Οι εσωκομματικές «μουρμούρες» αυξάνονται

Σαρωτικοί ταξιδιωτικοί περιορισμοί από τον Τραμπ -Καταργεί τις βίζες για δεκάδες χώρες
Το σημείωμα του Ντόναλντ Τραμπ απαριθμεί συνολικά 41 χώρες χωρισμένες σε τρεις ξεχωριστές ομάδες.

Ποιες είναι οι δύο νέες πλατφόρμες που ανοίγουν για το ευρύ κοινό
Πρόκειται για τον Κόμβο Παρακολούθησης Επιδόσεων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και το Εθνικό Μητρώο Ζώων Συντροφιάς