![Τσικνοπέμπτη: Η ακρίβεια «χτυπάει» το τραπέζι – «Φωτιά» οι τιμές στα κρέατα](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/02/kreata.jpg)
Το χέρι βαθιά στην τσέπη καλούνται να βάλουν όσοι θέλουν να τιμήσουν την φετινή Τσικνοπέμπτη, καθώς οι τιμές στα κρέατα έχουν χτυπήσει «κόκκινο».
Οι καταναλωτές κατέβηκαν από νωρίς το πρωί, σήμερα Τετάρτη στη Βαρβάκειο για να συγκρίνουν τιμές και να ψωνίσουν, κάνοντας την απαραίτητη έρευνα αγοράς για το αυριανό τσίκνισμα.
«Καλάθι της Σαρακοστής»: Αύριο οι ανακοινώσεις – Ξεκινά στις 22 Φεβρουαρίου
«Σε γενικές γραμμές είναι ακριβές οι τιμές, από πέρσι δηλαδή είναι πιο ανεβασμένες» δηλώνει καταναλωτής στο Mega.
«H κίνηση είναι ικανοποιητική για τις μέρες που είναι, ο κόσμος τηρεί το έθιμο κατέβηκε ψώνισε, περιμένουμε και αύριο», δήλωσε ο πρόεδρος Βαρβακείου αγοράς, Νιώτης Ανδρέας.
Ανεβασμένες οι τιμές
Αντιμέτωποι με την ακριβότερη Τσικνοπέμπτη των τελευταίων χρόνων θα βρεθούν οι καταναλωτές φέτος, καθώς οι αυξήσεις στο κρέας είναι μεγάλες, της τάξης του ενός έως 3,5 ευρώ το κιλό.
Το χοιρινό από 4,5 ευρώ το κιλό πέρυσι, κοστίζει φέτος 6 ευρώ το κιλό, ενώ το μοσχάρι από 11 ευρώ πέρυσι, φέτος θα το βρει κάποιος περίπου 14 ευρώ.
Πολλές οικογένειες αποφεύγουν αρνί, κατσίκι και μοσχάρι και επιλέγουν οικονομικότερες επιλογές όπως είναι το κοτόπουλο.
«Eγώ πήρα φτερούγες κοτόπουλου,1.5 ευρώ καλά είναι, κυνηγάμε το φτηνό τι να κάνουμε» λέει καταναλωτής.
Δεν είναι λίγος και ο κόσμος που επιλέγει τα ψητοπωλεία για να τσικνίσει γλιτώνοντας έτσι χρόνο από το μαγείρεμα.
«Για τις δυσκολίες των ημέρων, δόξα το θεό, η Τσικνοπέμπτη είναι η γιορτή του Έλληνα, κρατήσεις έχουμε, παραγγελίες έχουμε», δήλωσε ο ιδιοκτήτης ψητοπωλείου.
Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ:
«Σαρώνει» η ακρίβεια στα τρόφιμα
Μπορεί ο πληθωρισμός τον Ιανουάριο να μειώθηκε στο 7%, παρόλα αυτά οι ανατιμήσεις στα τρόφιμα συνεχίζονται με τον πληθωρισμό τροφίμων να φτάνει το 15.4%.
Οι μεγαλύτερες αυξήσεις στα τρόφιμα σημειώνονται στα γαλακτοκομικά και αυγά με 25%, στα έλαια με 23% και στο ψωμί και τα δημητριακά με 18,6 %.
Με τα οικονομικά περιθώρια πλέον να στενεύουν ολοένα και περισσότερο, οι καταναλωτές επιδίδονται σε εξαντλητική έρευνα αγοράς προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις ανατιμήσεις στα τρόφιμα.
Πηγή: in.gr
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Στέγαση: Ακριβά ενοίκια σε 26 ευρωπαικές πόλεις- Η θέση της Αθήνας](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/10/ot_enoikia241-600x352.png)
Στέγαση: Ακριβά ενοίκια σε 26 ευρωπαικές πόλεις- Η θέση της Αθήνας
Πανευρωπαϊκή έρευνα του EDJnet δείχνει πόσο πρέπει να πληρώσουν οι ενοικιαστές για ένα διαμέρισμα, σε 26 ευρωπαϊκές πόλεις. Προσθέσαμε την Αθήνα, και τα συμπεράσματα είναι αποκαρδιωτικά.
![Ταμείο Μικροπιστώσεων: 80 εκατ. ευρώ για τη στήριξη της πολύ μικρής επιχειρηματικότητας](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/tameio-mikropistoseon-600x400.jpg)
Παρουσιάστηκε το Ταμείο Μικροπιστώσεων - 80 εκατ. ευρώ για τη στήριξη της πολύ μικρής επιχειρηματικότητας
Το νέο Ταμείο Μικροπιστώσεων αποτελεί «ένα εργαλείο που μπορεί να μετατρέψει τις προκλήσεις σε ευκαιρίες», τόνισε ο Γιάννης Στουρνάρας
![Θεοδωρικάκος: Με 370 εκατ. ευρώ αναβαθμίζουμε τις υποδομές έρευνας και καινοτομίας](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/theodorikakos-papadimas-600x410.jpg)
Θεοδωρικάκος: Με 370 εκατ. ευρώ αναβαθμίζουμε τις υποδομές έρευνας και καινοτομίας
Υπογράφηκε η σύμβαση για την κατασκευή δύο κτιρίων του ΙΙΒΕΑΑ, έργο συνολικού προϋπολογισμού 20 εκατ. ευρώ
![Ασφαλιστικές εισφορές: Μείωση του κόστους των υπερωριών προαναγγέλλει η κυβέρνηση](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/09/kerame-600x400.jpg)
Έρχονται μειώσεις στις ασφαλιστικές εισφορές για τις υπερωρίες – Το σχέδιο
Η υπουργός Εργασίας Νίκη Κεραμέως ανήγγειλε για τις ασφαλιστικές εισφορές τη μείωση τους μετά την άνοδο των δηλωμένων υπερωριών
![Εθνική Τράπεζα: Σε πείσμα των καιρών, οι ελληνικές εξαγωγές μπορούν να επιταχύνουν το 2025 [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/09/exports-600x400.jpeg)
Οι ελληνικές εξαγωγές μπορούν να επιταχύνουν το 2025 - Τι δείχνει ανάλυση της ΕΤΕ [γραφήματα]
Με τις ελληνικές εξαγωγές να ψάχνουν ακόμα τα σταθερά πατήματα τους, καταλυτική κρίνεται η πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας
![Κεφαλαιαγορά: Οι 3+8 αλλαγές που έρχονται – Τι είπε ο Χατζηδάκης](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/photo_2025-02-11_13-12-55-600x400.jpg)
Οι 3+8 αλλαγές που έρχονται για την ενίσχυση της κεφαλαιαγοράς
Επεκτείνονται τα κίνητρα των «angel investors» και για τις επενδύσεις στην εναλλακτική αγορά
![Χατζηδάκης: Το πακέτο – μέτρων για Χρηματιστήριο και crypto](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/10/hatzidakis-600x398.jpeg)
Χατζηδάκης: Νέο πακέτο - μέτρων για Χρηματιστήριο και crypto
Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών παρουσίασε το νομοσχέδιο για την ενίσχυση της Κεφαλαιαγοράς
![Ληξιπρόθεσμα χρέη: Πάνω από 3 δισ. ευρώ οι οφειλές του Δημοσίου προς ιδιώτες](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/01/ofeiles-1-600x352.jpg)
Πάνω από 3 δισ. ευρώ τα ληξιπρόθεσμα του Δημοσίου προς την αγορά
Οι περισσότερες οφειλές αφορούν τον τομέα της υγείας καθώς το συνολικό ποσό των ανείσπρακτων οφειλών των νοσοκομείων ανήλθε σε 1,16 δισ. ευρώ και του ΕΟΠΥΥ στα 208 εκατ. ευρώ
![ΚΕΦΙΜ: Στην 23η θέση μεταξύ των 27 χωρών της ΕΕ, η Ελλάδα στο ελεύθερο εμπόριο](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/11/xrimata3-2-600x473.jpg)
Ουραγός η Ελλάδα στο ελεύθερο εμπόριο – Η μελέτη του ΚΕΦΙΜ
Οι χώρες με την καλύτερη επίδοση στην ΕΕ είναι η Ολλανδία και η Μάλτα, ενώ χαμηλότερα από την Ελλάδα βρίσκονται η Κροατία, η Σλοβενία, η Πολωνία, και η Βουλγαρία.
![Aκίνητα: Οι top περιοχές στην Ελλάδα για «πλούσια πορτοφόλια» [πίνακες]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/09/akinitaagora-1-600x337.jpg)
Οι top περιοχές στην Ελλάδα για «πλούσια πορτοφόλια» [πίνακες]
Τι δείχνουν τα στοιχεία του οίκου Greece Sotheby's International Realty για τα ακίνητα στην Ελλάδα