
Κορυφαία επιλογή των Ρεπουμπλικανών για να είναι ο προεδρικός υποψήφιος του κόμματος το 2024 παραμένει ο Ντόναλντ Τραμπ, αλλά με μια μικρή διαφορά από τον κυβερνήτη της Φλόριντα Ρον Ντε Σάντις υπογραμμίζοντας τον κίνδυνο που αντιμετωπίζει ώστε να χάσει και άλλους ψηφοφόρους, σύμφωνα με το Bloomberg.
Δεδομένης μιας λίστας 14 πιθανών υποψηφίων, ο Τραμπ ήταν η κορυφαία επιλογή για το 42% των Ρεπουμπλικάνων ψηφοφόρων στη δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Quinnipiac που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη. Ο Ντε Σάντις ήταν δεύτερος με 36%, ακολουθούμενος από την πρώην πρέσβη των Ηνωμένων Εθνών Νίκι Χέιλι, η οποία ανακοίνωσε την Τρίτη την υποψηφιότητά της, με 5%.
Τραμπ: Aντιμέτωπος με μια «σκληρή» δικαστικό
Κούρσα για δύο
Αλλά όταν οι επιλογές περιορίστηκαν σε μόλις τέσσερις υποψήφιους, ο Τραμπ ήταν στο 43% και ο Ντε Σάντις στο 41%, ουσιαστικά ισόπαλοι, ακολουθούμενοι από τη Χέιλι με 6% και τον πρώην αντιπρόεδρο Μάικ Πενς με 4%. Η πρόωρη ανακοίνωση του Τραμπ δυσκόλεψε τους πιθανούς αντιπάλους να οργανώσουν εκστρατείες χωρίς να αποξενώσουν τον Τραμπ και τους πιστούς του ψηφοφόρους.
«Η πρώιμη ιπποδρομία καταλήγει σε δύο μόνο ονόματα», δήλωσε ο αναλυτής της Quinnipiac Polling, Tim Malloy.
Η δημοσκόπηση έδειξε ότι είτε ο Τραμπ είτε ο Ντε Σάντις θα ήταν ανταγωνιστικοί μεταξύ όλων των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων σε μια υποθετική γενική εκλογή αντιμέτωπη με τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, ο οποίος δεν έχει ανακοινώσει αλλά είναι πιθανό να είναι υποψήφιος για επανεκλογή.
Η έρευνα σε 1.429 εγγεγραμμένους ψηφοφόρους διενεργήθηκε 9-14 Φεβρουαρίου και έχει περιθώριο σφάλματος συν ή πλην 2,6 ποσοστιαίες μονάδες.
Η δίκη Τραμπ
Εν τω μεταξύ, στο επίκεντρο βρίσκεται η κλήση του Τραμπ τον Ιανουάριο του 2021 στον τοπικό αξιωματούχο της Τζόρτζια Μπραντ Ράφενσπεργκερ (Υπουργός Εξωτερικών της τοπικής κυβέρνησης), ζητώντας του να «βρει» αρκετές ψήφους για να αντιστρέψει τη μικρή ήττα του στην κομβική πολιτεία έναντι του Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν. Η Φανί Γουίλις, η δικαστικός που έχει αναλάβει την υπόθεση, εξέτασε επίσης ένα σχέδιο για τον διορισμό ενός αναπληρωματικού πίνακα εκλογέων σε μια προσπάθεια να απονεμηθούν οι ψήφοι της Τζόρτζια στον Τραμπ και όχι στον Μπάιντεν, πριν από την πιστοποίηση των εκλογικών αποτελεσμάτων από το Κογκρέσο.
Ο Τραμπ την κατηγόρησε ότι τον στόχευσε για πολιτικό όφελος και επέκρινε τον χειρισμό της βίαιης εγκληματικότητας στην Ατλάντα, τη μεγαλύτερη πόλη της Τζόρτζια και τμήμα της κομητείας Φούλτον.


Latest News

Η Honda «μετακομίζει» στις ΗΠΑ- Σχεδιάζει να μεταφέρει την παραγωγή απο Καναδά και Μεξικό
Οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν η μεγαλύτερη αγορά της Honda πέρυσι, αντιπροσωπεύοντας σχεδόν το 40% των παγκόσμιων πωλήσεων

Μπαϋρού: Το χρέος και το δημόσιο έλλειμα καθιστούν τη Γαλλία ευάλωτη
Η Γαλλία χρειάζεται επειγόντως να μειώσει το δημοσιονομικό της έλλειμμα για να αντιμετωπίσει ένα «τσουνάμι αποσταθεροποίησης», λέει ο πρωθυπουργός Μπαϋρού

ΕΕ και ΗΠΑ μιλούσαν επί δυόμιση ώρες για τους δασμούς... χωρίς αποτέλεσμα
ΕΕ και Αμερικανοί διαπραγματευτές συναντήθηκαν στην Ουάσινγκτον για το θέμα των δασμών αλλά η συνάντηση ήταν άκαρπη

Bank of America: Νέο ρεκόρ από τις συναλλαγές μετοχών – Αύξηση εσόδων από δάνεια
Τα έσοδα της Bank of America από τη διαπραγμάτευση μετοχών αυξήθηκαν κατά 17% στα 2,18 δισ. δολάρια

Citigroup: Υψηλά κέρδη από συναλλαγές στις μετοχές και στο σταθερό εισόδημα
Το τμήμα συναλλαγών της Citigroup ξεπέρασε τις προσδοκίες των αναλυτών

Τα... καμάρια της Silicon Valley δεν πλήρωσαν φόρους εκατοντάδων δισ. δολαρίων
Οι κορυφαίες αμερικανικές εταιρείες τεχνολογίας, γνωστές ως Silicon Six, δημιουργούν κέρδη δισεκατομμυρίων, αλλά «κλέβουν» το δημόσιο ταμείο

Οι φαρμακοβιομηχανίες των ΗΠΑ αποθηκεύουν φάρμακα πριν την επιβολή δασμών
Η αύξηση των εξαγωγών απο την Ιρλανδία προς τις ΗΠΑ μπορεί εν μέρει να οφείλεται στη συσσώρευση αποθεμάτων, λέει η Τραπεζα της Ιρλανδίας.

Μπέσεντ: Το υπουργείο έχει εργαλεία για τις αναταραχές στην αγορά ομολόγων
Ο Σκοτ Μπέσεντ υποβάθμισε το σενάριο να πουλούν ξένες χώρες αμερικανικά ομόλογα - Τι είπε για τη συνάντηση με τον Πάουελ και το δολάριο

Κινέζος αξιωματούχος αποκαλεί τις ΗΠΑ «εχθρό» που υπονομεύει την επιβίωση του Χονγκ Κονγκ
Το Χονγκ Κονγκ, αντίθετα με την Κίνα, δεν επιβάλει δασμούς

Ομαδική αγωγή κατά της Stellantis για ελαττωματικούς αερόσακους
Ιταλικό δικαστήριο επέτρεψε την εκδίκαση της υπόθεσης κατά της Stellantis που μπορεί να επιφέρει τεράστιες αποζημιώσεις