Η επιβάρυνση ήρθε κυρίως στο δεύτερο μισό της συνέδριασης, όπου η πίεση στη Wall Street στο pre market (τα ΣΜΕ του S&P500 έτρεχαν στο -1%) επεξέτεινε τη διστακτικότητα νέων τοποθετήσεων/επανατοποθετήσεων υπέρ της ισχυρής υφιστάμενης ανοδικής τάσης στο ΧΑ.
Εξάλλου, με το πλείστο των βραχυ-μεσοπρόθεσμων παικτών να κοιτούν σαστισμένοι την ακραία ανοδική κίνηση όλο αυτό το διάστημα, μάλλον περιμένουν με το δάκτυλο στη σκανδάλη μια οποιαδήποτε αξιοπρεπή διόρθωση, η οποία δεν έρχεται ακόμα.
Έτσι, η ορμή των αγορών έχει αμβλυνθεί, με την αποτύπωση των παραπάνω στο ταμπλό να έρχεται με την τριήμερη εκεχειρία στα υψηλά 8ετίας, και πολύ υψηλότερα από τα προ πανδημίας επίπεδα (950 του ΓΔ και 2370 του 25άρη).
Σε κάθε περίπτωση, η ανοδική κίνηση είναι κραταιά, κάτι που θα διατηρείτο ακόμα και σε μια επιστροφή μέχρι τις 1050, που αποτελούν εξάλλου και την επιθετική στήριξη. Τα γραφήματα των ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, ΕΧΑΕ, ΠΕΙΡ, ΕΥΡΩΒ, ΕΤΕ, ΕΛΧΑ, CENER και MYTIL είναι από τα πολύ καλύτερα αυτήν την περίοδο, και ανάλογα τις επιμέρους συμπεριφορές θα προσελκύσουν και τα βλέμματα σε εκείνα τα επίπεδα, εάν ποτέ έρθουν.
Η νευρικότητα στα διεθνή χρηματιστήρεια, και κυρίως στους μεγάλους αμερικανικούς δέικτες συνεχίζεται μετά τη σύγχυση που μάλλον προκάλεσε η χθεσινή ανακοίνωση εγχώριου ΔΤΚ, ώστε να φαντάζει λογικό να μην ευνοείται επιπλέον αισιοδοξία.
Πάντως, τα πρόσημα ήταν μικτά σε μεγάλη και μεσαία κεφ/ση, οι όγκοι μέτριοιι, όπως προηνεφέρθη, ενώ και ο τρόπος με τον οποίον στήνονταν οι πωλήσεις δεν δικαιολογεί κάποια ακραία συμπεριφορά.
Αίσθηση προκάλεσε η επιμονή των ΕΛΠΕ στα υψηλά κίνησης και 2ετίας, καθώς το επίπεδο συσσωρεύει ρευστοποιήσεις που απορροφώνται στο ταμπλό, υπενθυμίζοντας ότι τα ΕΛΠΕ σε σχέση με την έτερη του κλάδου ΜΟΗ συνεχίζουν να υποαποδίδουν σημαντικά: το τρέχον επίπεδο της ΜΟΗ είναι το αντίστοιχο 10+ των ΕΛΠΕ.