Η Samsung και η σουηδική Natural Cycles ανακοίνωσαν τη συνεργασία που θα φέρει προηγμένες δυνατότητες παρακολούθησης του έμμηνου κύκλου με βάση τη θερμοκρασία στη σειρά Galaxy Watch5.

Σύμφωνα με το Bloomberg, eίναι η πρώτη φορά που ο επαναστατικός αλγόριθμος της Natural Cycles ενσωματώθηκε σε ένα smartwatch. Η συνεργασία αυτή συνδυάζει την τεχνολογία αισθητήρων της Samsung με την καινοτόμο τεχνολογία γονιμότητας της Natural Cycles, παρέχοντας αναλυτικότερη εικόνα για τον εμμηνορροϊκό κύκλο.

Σημειώνεται πως η Samsung αναμένει να παρουσιάσει την εφαρμογή σε συσκευές Galaxy Watch5 το δεύτερο τρίμηνο, με την επένδυσή της να αποτελεί μέρος ενός γύρου χρηματοδότησης 7 εκατομμυρίων δολαρίων.

Πώς ο έλεγχος της πίεσης στο smartwatch βοηθά ασθενείς με Πάρκινσον

2 εκατ. χρήστες

Η εφαρμογή έχει περισσότερους από δύο εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως. Οι κάτοχοι του έξυπνου δακτυλίου Oura μπορούν να χρησιμοποιούν την εφαρμογή από τον Αύγουστο, ενώ σημειώνεται πως τον περασμένο  Σεπτέμβριο η Apple παρουσίασε τη δική της παρακολούθηση ωορρηξίας στις συσκευές Apple Watch.

Όπως τονίζεται, η Natural Cycles δεσμεύεται να πρωτοπορεί στην υγεία των γυναικών, μέσω της έρευνας και της ανάπτυξης καινοτόμου τεχνολογίας. Η εταιρεία ανέπτυξε την πρώτη εφαρμογή στον κόσμο που τροφοδοτείται από έναν αποκλειστικό αλγόριθμο που χρησιμοποιεί τη θερμοκρασία του σώματος και άλλους βασικούς δείκτες γονιμότητας για να καθορίσει τη μοναδική κατάσταση γονιμότητας κάθε γυναίκας που χρησιμοποιεί την εφαρμογή. Το Natural Cycles αξιοποιεί την τεχνολογία και τον αλγόριθμο για να τροφοδοτήσει τη λειτουργία παρακολούθησης κύκλου που είναι διαθέσιμη στην εφαρμογή Samsung Health με τη σειρά Galaxy Watch5.

«Οι ενδιαφερόμενες γυναίκες μπορούν πλέον να παρακολουθούν εύκολα τον εμμηνορροϊκό τους κύκλο απευθείας από τον καρπό του χεριού τους, συνδυάζοντας την καινοτόμο τεχνολογία γονιμότητας της Natural Cycles με τον ανώτερο αισθητήρα θερμοκρασίας της Samsung και έτσι να έχουν μια ολιστική εικόνα της υγείας και της ευημερίας τους», δήλωσε ο Hon Pak, Αντιπρόεδρος και Επικεφαλής της ομάδας Digital Health στο MX Business στη Samsung Electronics. «Αυτή η συνεργασία αποτελεί μία ακόμα απόδειξη της φιλοσοφίας ανοιχτής συνεργασίας της Samsung με άλλους ηγέτες του κλάδου για τη δημιουργία καλύτερων εμπειριών υγείας».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία