Με απώλειες έκλεισαν οι αγορές της Ασίας σήμερα, με τους επενδυτές να προσπαθούν να αναπροσαρμοστούν καθώς αυξάνονται οι πιθανότητες οι κεντρικές τράπεζες να συνεχίσουν με επιθετικό ρυθμό τις αυξήσεις των επιτοκίων.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 έκλεισε 0,86% χαμηλότερα στις 7.346,8 μονάδες, καθώς ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Αυστραλίας, Philip Lowe, επανέλαβε τις προειδοποιήσεις για τους κινδύνους πληθωρισμού και υπαινίχθηκε περαιτέρω αυξήσεις στο μέλλον.

Στη Νότια Κορέα, ο Kospi έκλεισε 0,98% χαμηλότερα στις 2.451,21 μονάδες και ο Kosdaq υποχώρησε 1,16% στις 775,62 μονάδες, ενώ στην Ιαπωνία, ο Nikkei 225 έκλεισε την ημέρα 0,66% χαμηλότερα στις 27.513,13 μονάδες και ο Topix έχασε 0,46% στις 1.991,93 μονάδες.

Οι κινεζικές αγορές έκλεισαν επίσης χαμηλότερα. Στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shenzhen Component σημείωσε πτώση 1,6% για να κλείσει στις 11.715,77 μονάδες και ο Shanghai Composite σημείωσε επίσης πτώση 0,77% για να κλείσει στις 3.224,02 μονάδες.

Ο δείκτης Hang Seng και ο δείκτης Hang Seng Tech έκλεισαν κατά 1,25% και 2,42% χαμηλότερα αντίστοιχα μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για την απογραφή του 2022 και την ανεργία.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές της εισηγμένης στο Χονγκ Κονγκ China Renaissance σημείωσαν πτώση άνω του 20%, αφού η επενδυτική τράπεζα και διαχειριστής κεφαλαίων δήλωσε ότι δεν μπόρεσε να επικοινωνήσει με τον ιδρυτή και κύριο μέτοχο Bao Fan. Η China Renaissance διαβεβαίωσε ότι οι δραστηριότητές της λειτουργούν κανονικά.

Το υπουργείο Οικονομικών της Νότιας Κορέας δήλωσε ότι η οικονομία έχει επιβραδυνθεί εν μέσω υψηλότερου πληθωρισμού και υποτονικών εξαγωγών. “Ο πληθωρισμός της Νότιας Κορέας παραμένει σε υψηλό επίπεδο και η ανάκαμψη της εγχώριας κατανάλωσης επιβραδύνεται. Η επίμονη πτώση των εξαγωγών και η επιδείνωση του επιχειρηματικού κλίματος υποδηλώνουν οικονομική ύφεση”, ανέφερε το υπουργείο Οικονομικών της χώρας, εκτιμώντας ότι η οικονομία θα αναπτυχθεί κατά 1,6%, χαμηλότερα από το 2,6 του 2022, “λόγω της επιδείνωσης των εξωτερικών συνθηκών”.

Οι ανησυχίες

Την ίδια ώρα, ανησυχίες προκάλεσε και το δημοσίευμα των Financial Times, ότι ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, υπεύθυνος για την Κίνα, Μάικλ Τσέις, θα επισκεφθεί την Ταϊβάν εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων μεταξύ των δύο χωρών για ένα ύποπτο κατασκοπευτικό αερόστατο από την Κίνα. Θα είναι ο πρώτος ανώτερος αξιωματούχος του Πενταγώνου που θα επισκεφθεί την Ταϊβάν μετά τον Χάινο Κλινκ, αναφέρει το δημοσίευμα, ο οποίος επισκέφθηκε το 2019, και σηματοδοτεί το πιο υψηλόβαθμο ταξίδι των τελευταίων τεσσάρων δεκαετιών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα