
Την προσεχή Τετάρτη πρόκειται να ανοίξει η πλατφόρμα για το market pass σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη. Όπως δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Αντ1, «την Τετάρτη θα ανοίξει η πλατφόρμα για την κάρτα αγορών, έτσι ώστε για το εξάμηνο που θα ακολουθήσει να έχουμε εξομάλυνση της αύξησης στα βασικά τρόφιμα».
Market pass: Πώς θα υποβάλετε τις αιτήσεις [γράφημα]
«Υπάρχει τεράστιο πρόβλημα με τον εισαγόμενο πληθωρισμό, βρισκόμαστε σε κατάσταση απομείωσής τους και η Ελλάδα είναι κάτω από το ευρωπαϊκό μέσο όρο», είπε εισαγωγικά, σημειώνοντας ότι, η χώρα μας «ακολουθεί τα ευρωπαϊκά και παγκόσμια μοντέλα, ενώ οι τιμές της ενέργειας αποκλιμακώνονται».
«Θα υπάρξει σταδιακή αποκατάσταση των αδικιών»
«Έχουν γίνει παρεμβάσεις, όπως οι αυξήσεις στις συντάξεις, τα μέτρα γενικού χαρακτήρα που κατατείνουν σε μείωση της φορολογίας», είπε για τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση, ενώ κάνοντας κι έναν οικονομικό υπολογισμό σημείωσε πως, «η Ελλάδα δεν κινδυνεύει να υποστεί τον τρόμο της τελευταίας δεκαετίας και από την άλλη, είναι σε θέση να παράγει πλούτο. Η Ελλάδα ήταν πρωταθλήτρια ενίσχυσης της κοινωνίας στις δύο τελευταίες κρίσης: την υγειονομική και την ενεργειακή. Παρά ταύτα, δεν κινδύνευσε η οικονομία της».
Κληθείς να σχολιάσει παράδειγμα συνταξιούχου που έμεινε έξω από τις μέχρι τώρα παροχές, είπε ότι, «θα υπάρξει σταδιακή αποκατάσταση των αδικιών. Για τα αναδρομικά έχουν ήδη υπάρξει ανακοινώσεις, έχουν αυξηθεί οι συντάξεις κι όσοι δεν θα δουν αύξηση, θα δουν την εφάπαξ ενίσχυση των 250 ευρώ», συμπληρώνοντας πως, «υπάρχει η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης».
Όσο αφορά στις κατηγορίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης για περικοπή της 13ης σύνταξης από την κυβέρνηση, είπε ότι, «δεν μπορούμε να κόψουμε κάτι που δεν υφίσταται», επισημαίνοντας πως, «είναι κάτι που αυτήν τη στιγμή δεν τίθεται στο τραπέζι, αλλά όλα επαναξιολογούνται».
Και σχολίασε ως «ιλαρή» την τοποθέτηση ΣΥΡΙΖΑ για «κατακρεούργηση της μεσαίας τάξης».
Όσο αφορά στα αναδρομικά των συνταξιούχων, είπε πως «τα αναδρομικά θα δοθούν, υπάρχουν σημαντικές δικαστικές αποφάσεις. Είναι η παρούσα κυβέρνηση που αποφάσισε να δοθούν όλα τα αναδρομικά.
Όσο αφορά στις κύριες συντάξεις, θα δοθούν τα αναδρομικά σε όλους, ακόμα και σε αυτούς που δεν έχουν προσφύγει στα δικαστήρια».
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει αξιολογήσει τα μέτρα που προτείνει
Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι, δεν έχει αξιολογήσει τα μέτρα που εξαγγέλλει και είπε πως, «αν εφαρμοστούν τα μέτρα, σε 4 χρόνια θα έχουμε 40 δισ. χρέος».
«Είναι η τρίτη αύξηση κατώτατου μισθού, σημαντική, αλλά η μία διάσταση είναι η φορολογική και η άλλη ο πληθωρισμός, περικόπτουν τις αυξήσεις», παραδέχθηκε.
«Η αύξηση του αφορολόγητου θα είναι στις συζητήσεις της επόμενης ημέρας, σκοπός μας να φτάσουμε στο ευρωπαϊκό επίπεδο, να βελτιώσουμε τις συνθήκες εργασίας», είπε και απάντησε στις φωνές για οριζόντια μείωση των φόρων, λέγοντας πως, «υπάρχουν δύο δρόμοι: οι οριζόντιες φορολογικές μειώσεις και ο τρόπος στοχευμένων μέτρων στήριξης. Ο πρώτος δεν σημαίνει ότι ελαφρύνονται οι καταναλωτές και το δεύτερο ότι δεν παράγεται πλούτος».
Υπάρχει στρέβλωση με τους πλειστηριασμούς
Σχετικά με τους πλειστηριασμούς είπε πως, «υπάρχει στρέβλωση. Η απόφαση του Αρείου Πάγου δεν έχει αλλάξει τις παραμέτρους για τους πλειστηριασμούς, αλλά τον διαχειριστή».
Και πήρε θέση σχετικά λέγοντας πως, «όλο το νομοθετικό πλαίσιο ενεργοποιήθηκε από την προηγούμενη διακυβέρνηση. Φέραμε εμείς ένα νέο πλαίσιο προστασίας των ευάλωτων καταναλωτών, που τους δίνει την ευκαιρία εξωδικαστικού συμβιβασμού, δεύτερον δίνεται δίχτυ προστασίας στους ευάλωτους, από τον φορέα που αναλαμβάνει τους ευάλωτους δανειολήπτες, με άμεση επιδότηση του ενοικίου και έχει τη δυνατότητα να επαναγοράσει το σπίτι του. Υπάρχει ένα ενδιάμεσος φορέας που χορηγεί στον ευάλωτο βεβαίωση ευαλωτότητας. Από την άλλη, θα υπάρξει νέα παρέμβαση για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, γιατί υπάρχουν περιπτώσεις κατάχρησης, που πρέπει να προστατευτούν. Θα πρέπει να αποδείξουν την αδυναμία πληρωμής τους».


Latest News

Ταμείο Ανάκαμψης: Τα πρώτα μαθήματα από το RRF – Τα συμπεράσματα των ευρωβουλευτών από την Αθήνα
Oι ευρωβουλευτές της Ομάδας Εργασίας για την εφαρμογή του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας βρίσκονται από χθες στην Αθήνα

Συνεδρίασε η Κυβερνητική Επιτροπή για τη Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση
Στόχος της συνεδρίασης ήταν η ενημέρωση των μελών της Επιτροπής για το διαμορφωμένο στρατηγικό πλαίσιο της Δίκαιης Μετάβασης τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε εθνικό επίπεδο

Στα 41,7 δισ. αυξήθηκαν τα υπό διαχείριση κεφάλαια των Ελλήνων θεσμικών το α' 3μηνο του 2025
Oι υψηλότερες αποδόσεις καταγράφηκαν στους μετοχικούς Ο.Σ.Ε.Κ.Α. Δείκτη με 16,13%

Παπαθανάσης: Επιπλέον πόροι 83,86 εκατ. στους πληγέντες από τον Daniel
Το σχέδιο χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, το Ταμείο Συνοχής και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο +

ΙΟΒΕ: Χαμηλώνει στο 2,2% τον πήχη για την ανάπτυξη στην Ελλάδα - Ο ρόλος των δασμών
Ο πρόεδρος του ΙΟΒΕ Ιωάννης Ρέτσος εκτίμησε ότι η παγκόσμια αναταραχή δεν θα επηρεάσει αρνητικά τον ελληνικό τουρισμό, τουλάχιστον για φέτος
![Μετακόμιση: Ποια είναι τα κίνητρα και τα κριτήρια των Ελλήνων [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/04/ot_metakomisi-600x352.png)
Γιατί μετακομίζουν οι Έλληνες και οι Ευρωπαίοι – Οι νέες τάσεις [γραφήματα]
Τι δείχνει πανευρωπαϊκή έρευνα «European Housing Trend Report 2024» που πραγματοποίησε το κτηματομεσιτικό δίκτυο RE/MAX Europe για την μετακόμιση σε Ελλάδα και Ευρώπη

Υπέρβαση 1,83 δισ. στα φορολογικά έσοδα το πρώτο τρίμηνο
Προϋπολογισμός: Εν μέρει οφείλεται στην καλύτερη απόδοσης στην είσπραξη των φόρων του τρέχοντος έτους (Φ.Π.Α, ΕΦΚ) κάτι που οφείλεται στην εκτεταμένη ακρίβειας

Πώς θα λειτουργήσουν σήμερα τα εμπορικά καταστήματα
Αναλυτικά το ωράριο των καταστημάτων μέχρι τη Δευτέρα 21 Απριλίου

Πώς θα «πέσουν» περισσότερα ακίνητα στην αγορά – Τι ζητούν οι servicers
Ποιες λύσεις προτείνουν οι servicers για την αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης – Τα κίνητρα στους αγοραστές ακινήτων
![Εξοχική κατοικία: Κέρδη από την αξιοποίηση στην Ελλάδα – Οι αποδόσεις των νεόδμητων [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/04/paros-768x512-1-600x400.jpg)
Συμφέρει η επένδυση σε εξοχική κατοικία; - Τα κέρδη και οι αποδόσεις [γραφήματα]
Σε επενδυτικό «θησαυρό» αναδεικνύεται η εξοχική κατοικία στην Ελλάδα- Τι δείχνουν τα στοιχεία της Elxis – At Home in Greece