Μετά από ένα ανοδικό ξέσπασμα που εδραίωσε τον γενικό δείκτη πάνω από τις 1.100 μονάδες, το ελληνικό χρηματιστήριο διορθώνει σήμερα, χωρίς όμως να παρατηρούνται υπερβολές. Ο γενικός δείκτης βρίσκεται στο -0,76% στις 1.114,65 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 8 εκατ. ευρώ.

Η αγορά αφήνει τους τίτλους που πρωταγωνίστησαν ανοδικά να διορθώσουν, χωρίς όμως να αφήνει τον γενικό δείκτη να χάσει επίπεδα που ανακτήθηκαν εν ριπή οφθαλμού τις προηγούμενες ημέρες. Ήτοι οι αγοραστικές παρεμβάσεις είναι τέτοιες που να οριοθετούν την διόρθωση σε ένα ορισμένο εύρος μέχρι στιγμής που να μην απειλεί την θετική τάση που κυριαρχεί στην αγορά.

Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Ήπιες πιέσεις

Σταθερά ανοδική πορεία

Άλλωστε, το ΧΑ εκτός από τις 9 ανοδικές συνεχόμενες εβδομάδες που έχει ήδη «γράψει», κινείται σταθερά ανοδικά στις 17 από τις τελευταίες 20 συνεδριάσεις, με το ενδιαφέρον να διαχέεται σε όλο και μεγαλύτερο εμβαδόν του ταμπλό, χωρίς βέβαια να λείπουν και οι πρωταγωνιστές. Στόχος όμως είναι να δημιουργηθούν οι βάσεις σε διάφορα επίπεδα τιμών, οι οποίες και θα λειτουργήσουν ως αναχώματα στις δύσκολες ημέρες του profit taking.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, Εθνική, Alpha Bank, Μυτιληναίος, ΓΕΚ Τέρνα και ΟΠΑΠ ηγούνται της πτώσης, ενώ υπό έλεγχο συντηρούν τις πιέσεις τους οι Motor Oil, Autohellas, ΔΕΗ, Ελληνικά Πετρέλαια, Τέρνα Ενεργειακή, Λάμδα, Eurobank, Τιτάν, Πειραιώς, ΕΥΔΑΠ, Aegean, Βιοχάλκο, Quest, ΕΛΧΑ, Jumbo και ΟΤΕ. Στον αντίποδα, μικρά κέρδη σημειώνουν οι Coca Cola και Σαράντης, με τον Ελλάκτωρ να είναι στο +2,09%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών