Έντονη νευρικότητα και αρκετές εναλλαγές προσήμων τίτλων εμφανίζει αυτήν την ώρα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο από το -1,16% έφτασε έως και το -0,05% για να ξαναπάρουν αυτήν την ώρα τα ηνία οι πωλητές. Ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,51% στις 1.117,55 μονάδες με τον τζίρο να είναι στα 57 εκατ. ευρώ.

Για περίπου μία ώρα, από τις 12:30 έως τις 13:00 οι τράπεζες προσπάθησαν να αλλάξουν το κλίμα, αλλά οι πωλητές επενέβησαν για να κρατήσουν το αρνητικό πρόσημο της αγοράς.

Ωστόσο, αυτό που μεταφέρεται από τα desk στον ot.gr δεν είναι κάποια δομική αλλαγή της πορείας της αγοράς, τουλάχιστον προς ώρας, καθώς πολλά χαρτοφυλάκια επιχειρούν να κατοχυρώσουν κέρδη σε όσο το δυνατόν υψηλότερα επίπεδα.

Άλλωστε, ο γενικός δείκτης διανύει την 9η συνεδρίαση σε υπεραγορασμένη ζώνη (από 9 Φεβ.), με την πρώτη στήριξη να ανεβαίνει στις 1060 μονάδες λόγω ορμής. Η αίσθηση της αγοράς όμως είναι ότι το ΧΑ έχει βάλει πλώρη για τη ζώνη 1250-1300 μονάδων, εν όψει της επενδυτικής αξιολόγησης, που μάλλον προεξοφλείται θετική.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, Autohellas και Quest σημειώνουν απώλειες της τάξεως του 2,85% και 2,12% αντίστοιχα, ενώ σημαντικές είναι και οι πιέσεις σε Βιοχάλκο, Εθνική, ΓΕΚ Τέρνα, Σαράντη, Τέρνα Ενεργειακή, ΕΥΔΑΠ, ΟΠΑΠ, Λάμδα, Jumbo και Τιτάν. Σε αρνητικά εδάφη είναι και οι Μυτιληναίος, ΔΕΗ, Eurobank, Aegean, Coca Cola, Ελληνικά Πετρέλαια, ΕΛΧΑ και ΟΛΠ. Στον αντίποδα, σε θετικά εδάφη είναι οι ΟΤΕ, Motor Oil, Alpha Bank, Ελλάκτωρ και Πειραιώς.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών