
Ρεκόρ κερδών κατέγραψε το 2022 η StealthGas του Χάρη Βαφειά.
Η εισηγμένη στο NYSE ναυτιλιακή εταιρεία με πλοία μεταφοράς υγραερίου ανακοίνωσε κέρδη ύψους 34,3 εκατ. δολ έναντι ζημιών 35,1 εκατ. δολ ένα χρόνο πριν. Επίσης τα ετήσια έσοδα έφτασαν τα 152,8 εκατ. δολ. έναντι εσόδων 150,2 εκατομμυρίων δολαρίων το 2021, παρόλο που ο αριθμός των πλοίων που διαχειρίζεται η εταιρεία μειώθηκε στα 34 πλοία στο τέλος του 2022 από 37 πλοία στο τέλος του 2021. Τα έσοδα ήταν υψηλότερα λόγω των καλύτερων συνθηκών που επικράτησαν στην αγορά.
StealthGas: Ρεκόρ δεκαετίας οι επιδόσεις στο β’ τρίμηνο
Τα έσοδα για το τρίμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2022 ανήλθαν σε 42,7 εκατομμύρια δολάρια σε σύγκριση με έσοδα 36,1 εκατομμυρίων δολαρίων για το τρίμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2021, παρά την μείωση του στόλου.
Επίσης στο τέταρτο τρίμηνο του 2022 η StealthGas ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 7,7 εκατομμυρίων δολαρίων, έναντι καθαρής ζημίας 38,7 εκατομμυρίων δολαρίων για το τρίμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2021.
Η εταιρεία
Η SteatlhGas Inc ελέγχει ένα στόλο από 38 LPG carriers, στα οποία περιλαμβάνονται έξι πλοία σε Joint Venture και τρία ακόμη πλοία μεταφορικής ικανότητας 40.000 κυβικών μέτρων υπό ναυπήγηση.
Η εταιρεία έχει συνάψει μια σειρά από μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες ναυλώσεις με αποτέλεσμα το 55% των ημερών λειτουργίας του στόλου να είναι εξασφαλισμένες με ναυλώσεις για το 2023, με τις συνολικές ημέρες απασχόλησης του στόλου για όλες τις επόμενες περιόδους να δημιουργούν περίπου 105 εκατομμύρια δολάρια (εκτός από πλοία JV) συμβατικά έσοδα.
Η εταιρεία συνήψε επίσης συμφωνίες πώλησης για τρία από τα παλαιότερα πλοία του στόλου, το Gas Prodigy, το Gas Spirit και το Gas Galaxy. Τα έσοδα από την πώληση θα αντικατοπτρίζονται στα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του 2023.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της StealthGas Χάρης Βαφιάς σχολίασε μεταξύ άλλων ότι η εταιρεία παρουσίασε τα καλύτερα ετήσια κέρδη όλων των εποχών σε ένα δύσκολο περιβάλλον με αυξανόμενα επιτόκια και μικρότερο στόλο. Τα συνολικά μετρητά μας διπλασιάστηκαν από 45,7 εκατομμύρια δολάρια στο τέλος του προηγούμενου έτους σε 100 εκατομμύρια δολάρια στις 31 Δεκεμβρίου 2022, ενώ το συνολικό ενεργητικό μας ήταν 900 εκατομμύρια δολάρια στις 31 Δεκεμβρίου, 2022 με μόνο 303,6 εκατομμύρια δολάρια σε συνολικές υποχρεώσεις!


Latest News

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης κεντρικός ομιλητής στο 19ο Ετήσιο Capital Link International Shipping Forum
Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, Founder & Chairman, Capital Maritime & Trading Corp., ήταν ο κεντρικός ομιλητής στο Μεσημεριανό Γεύμα του 19ου Ετήσιου Capital Link International Shipping Forum

Βαγγέλης Μαρινάκης: Εποχή αλλαγών από την οποία μπορεί να επωφεληθεί η ναυτιλία
Μιλώντας στο 19ο Ετήσιο Διεθνές Ναυτιλιακό Φόρουμ της Capital Link o Βαγγέλης Μαρινάκης υπογράμμισε τις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η ναυτιλία

ΟΛΠ: Νέα αύξηση εσόδων και κερδών – Πρόταση για αυξημένο μέρισμα κατά 43,7%
Η κρουαζιέρα στον ΟΛΠ κατέγραψε νέο ρεκόρ, σε αριθμό προσεγγίσεων πλοίων, επιβατική κίνηση και έσοδα που αυξήθηκαν κατά 15,5%.

Παρέμβαση Κικίλια για τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια
Σκέψεις για έκδοση εκπτωτικού κουπονιού που θα απευθύνεται στη «λαϊκή οικογένεια και τη μεσαία τάξη» ώστε να μην επιβαρυνθεί από τις αυξήσεις

Πώς θα μοιάζουν οι μαρίνες του μέλλοντος; Τι δείχνει η μελέτη της Ένωσης Μαρινών Ελλάδας
Η μελέτη από την Ένωση Μαρινών Ελλάδας βαθμονομεί τις δυνατότητες ανάπτυξης των τουριστικών λιμένων στη χώρα

Η κυβέρνηση εξετάζει σχέδιο για τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια - Τι είπε ο Κικίλιας
«Προτεραιότητα να μην αυξηθούν τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια», σύμφωνα με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Βασίλη Κικίλια

Αντίποινα των Χούθι στις επιθέσεις των ΗΠΑ στην Υεμένη - Στόχος, αμερικανικά πολεμικά πλοία
Οι αντάρτες Χούθι επιτίθενται στις αμερικάνικες δυνάμεις σε ένδειξη συμπαράστασης στη Γάζα

Το LNG κερδίζει έδαφος στη ναυπήγηση πλοίων
Η ναυτιλιακή βιομηχανία επιταχύνει τη μετάβασή της προς πιο πράσινες πρακτικές, με το LNG να αυξάνει τη δυναμική του

Κασσελάκης: Δεν θα επιτρέψουμε η ελληνική ναυτιλία να χάσει την πρωτοκαθεδρία της λόγω άστοχων πολιτικών
«Είναι ώρα να διεκδικήσουμε το μέλλον που μας ανήκει, επενδύοντας στη ναυτιλία μας, στηρίζοντας τους ανθρώπους της», τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης

Η Attica Group ανακοίνωσε πασχαλινές προσφορές για οικογένειες και παρέες 3-5 ατόμων
Έκπτωση 20% για όλους τους προορισμούς από και προς Πειραιά με Ι.Χ. αυτοκίνητο από την Attica Group