Οι εκτεταμένες απώλειες στη συντριπτική πλειοψηφία των εισηγμένων τίτλων υποδηλώνει απλά την ανάγκη μιας εξαιρετικά υπερθερμασμένης -στο βραχυπρόθεσμο- χρηματαγοράς να απορροφήσει τα κεκτημένα. Και τίποτα άλλο.

Η ως άνω αναφερθείσα παρατήρηση προκύπτει από την παραδοσιακή συμπεριφορά στα χρηματιστήρια να διορθώνουν (πτωτικά) κόντρα σε μία ανοδική τάση, όπως αντιδρούν (ανοδικά) σε πτωτικά σκέλη.

Είναι ο τρόπος τους να κινούνται. Είναι ο τρόπος τους να μπερδεύουν τους εμπλεκομένους, ειδικά τους πιο “γρήγορους”.

Σε κάθε περίπτωση, διατρέχουμε ανοδική τάση, της οποίας την ποιότητα έχουμε αναλύσει επισταμένα και στη στήλη.

Ως προς την ποσότητά της, ας μην αναλωθούμε περαιτέρω, καθώς τα στατιστικά είναι εντυπωσιακά από όπου κι αν τα κοιτάξουμε.

Επομένως, το ερώτημα που τίθεται είναι διπλό, αφενός πόσο βαθιά θα διορθώσει ένα τόσο ανοδικό μέρος, αφετέρου ποιά χαρτιά θα ακολουθήσουμε.

Από τη μία, το επίπεδο 1050-1060 του ΓΔ (2570-2580 του 25άρη) είναι κρίσιμο, όπου και θα αξιολογηθεί η κατάσταση.

Ειδικά αν συμπέσει με το 3900 του S&P500, θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον.

Από την άλλη, τα χαρτιά με τις περισσότερες πιθανότητες να συνεχίσουν είναι -όπως πάντα- τα χαρτιά που ήδη έτρεξαν. ΟΠΑΠ, ΜΥΤΙΛ, ΤΕΝΕΡΓ, ΜΟΗ, Τράπεζες, ΔΕΗ, ΑΡΑΙΓ, κ.α.

Κι ας φαντάζουν “ακριβά” (χωρίς να ξέρουμε τί εννοείται ακριβό στα χρηματιστήρια).

Δάφνες στη ΜΠΕΛΑ, που είδε νέα ιστορικά (!) υψηλα, τα οποία παλεύει για τρίτη εβδομάδα σερί. Κι όσοι έψαχναν για πουλέν σε χαρτιά των μερικών εκατομμυρίων ευρώ χωρίς εμπορευσιμότητα, την κοιτούν εγκλωβισμένοι.

Α, να υπενθυμίσουμε ότι όταν ο Γενικός βόλταρε το 2007 στις 5300, η ΜΠΕΛΑ είχε δει υψηλό 12 ευρώ. Και τώρα πάτησε τα 19,50.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα ο Αντικριστής