Ανακάμπτει σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, μετά τη χθεσινή μεγάλη βουτιά, χωρίς όμως να λείπουν τα βαρίδια που θα αυξήσουν και πάλι την απόσταση από την κοντινή στήριξη της αγοράς.

Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,53% στις 1.107,12 μονάδες με τον τζίρο να είναι στα 11 εκατ. ευρώ.

Δύο είναι τα ζητήματα που απασχολούν σήμερα την αγορά. Το πρώτο είναι εάν έχει συνέχεια η διόρθωση που σηματοδοτήθηκε από την Τρίτη και εντάθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση. Η κοντινή στήριξη των 1.100 μονάδων έδειξε όμως να αντέχει προς ώρας, ενισχύοντας το σενάριο της συνέχισης της ανοδικής κίνησης, κόντρα στις προειδοποιήσεις των αναλυτών ότι θα πρέπει η αγορά να κάνει μια περισσότερο δομική διόρθωση.

Το δεύτερο ζήτημα είναι τα αποτελέσματα του δεικτοβαρούς ΟΤΕ, τα οποία όπως φαίνεται από το -1,45% που καταγράφει η μετοχή δεν ικανοποίησαν. Εντούτοις αύριο, καθώς και την ερχόμενη εβδομάδα, όλο και περισσότερες εισηγμένες θα ενημέρωσουν για τις επιδόσεις του 2022, ευνοώντας κινήσεις θέσεων ανάλογα με τα αποτελέσματα. Και αυτό είναι που χρειάζεται στην παρούσα η αγορά, προκειμένου να βελτιώσει τις δομές των θέσεων.

Έτσι σε επίπεδο τίτλων τώρα, Motor Oil, Ελληνικά Πετρέλαια, ΕΛΧΑ, Jumbo, Alpha Bank και ΓΕΚ Τέρνα ξεχωρίζουν με τα κέρδη τους, ενώ ανοδικά κινούνται και οι Πειραιώς, ΔΕΗ, Coca Cola, Ελλάκτωρ, Τέρνα Ενεργειακή, Λάμδα, Εθνική, Μυτιληναίος, ΟΛΠ, Τιτάν και Βιοχάλκο. Από την άλλη, εκτός του ΟΤΕ, πτωτικά κινούνται οι ΕΥΔΑΠ, Aegean, Autohellas, Eurobank και ΟΠΑΠ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών