Το μεγαλύτερο μέρος του χαμένου εδάφους ανέκτησε σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο κόντρα στο μεγάλο βαρίδι του -2,6% του ΟΤΕ, κατάφερε να αποκτήσει ρυθμό και να επιστρέψει στην ανοδική πορεία. Ο γενικός δείκτης σημείωσε κέρδη 1,63% στις 1.119,25 μονάδες, με τον τζίρο να φτάνει στα 111 εκατ. ευρώ.

Το -2,6% του ΟΤΕ «χάλασε» την εικόνα της αντίδρασης σήμερα στο ΧΑ, το οποίο κατάφερε μεν να ανακτήσει αρκετές μονάδες, αλλά οι «αστερίσκοι» της αντίδρασης δεν ήταν λίγοι. Εντούτοις αύριο, καθώς και την ερχόμενη εβδομάδα, όλο και περισσότερες εισηγμένες θα ενημερώσουν για τις επιδόσεις του 2022, ευνοώντας κινήσεις θέσεων ανάλογα με τα αποτελέσματα.

Wall Street: Σε θετικά εδάφη

Και αυτό είναι που χρειάζεται στην παρούσα η αγορά, προκειμένου να βελτιώσει τις δομές των θέσεων. Άλλωστε, η αγορά βρίσκεται σε εξαιρετικά υπερθερμασμένα επίπεδα και κάθε ανοδική κίνηση έχει το στοιχείο της επιφυλακτικότητας σε πολλά χαρτοφυλάκια, καθώς τα κεκτημένα δεν έχουν αφομοιωθούν πλήρως.

Πόσο βαθιά μπορεί να διορθώσι η αγορά

Το ερώτημα πάντως που έμεινε μένει αναπάντητο είναι πόσο βαθιά μπορεί να διορθώσει η αγορά ένα τόσο ανοδικό μέρος, αφετέρου ποια χαρτιά θα απορροφήσουν τη ρευστότητα που θα εξασφαλιστεί. Το επίπεδο των 1.050-1.060 μονάδων του γενικού δείκτη (2.570-2.580 του 25άρη) είναι κρίσιμο, όπου και θα αξιολογηθεί η κατάσταση. Ειδικά αν συμπέσει με μια μεγαλύτερη πτωτική κίνηση των ξένων αγορών.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, Εθνική, ΓΕΚ Τέρνα, Τέρνα Ενεργειακή, Alpha Bank, Jumbo, Autohellas, Πειραιώς, ΟΠΑΠ, Ελληνικά Πετρέλαια, ΔΕΗ και Τιτάν ξεχώρισαν με τα ισχυρά τους κέρδη, ενώ σε θετικά εδάφη έκλεισαν και οι Coca Cola, Λάμδα, ΕΛΧΑ, Ελλάκτωρ, Βιοχάλκο, Quest, ΕΥΔΑΠ και Μυτιληναίος. Πτωτικά έκλεισαν οι Σαράντης, Eurobank και ΟΛΠ, ενώ ο ΟΤΕ έχασε 2,63%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα