Έντονη νευρικότητα εμφανίζει σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο προσπαθεί να κρατήσει τα κεκτημένα κόντρα στις πιέσεις που δέχονται αρκετοί του τίτλοι.

Ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,13% στις 1.117,75 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 13 εκατ. ευρώ.

Τα πρόσημα στην πλειονότητα των τίτλων ήδη έχουν αλλάξει πολλές φορές στο πρώτο ημίωρο της συνεδρίασης, με την αγορά να αποτυπώνει την προσπάθεια πολλών χαρτοφυλακίων να αναδιαρθρώσουν μέρος των χαρτοφυλακίων τους μετά τα ισχυρά κέρδη που έχουν καταγράψει από την αρχή του έτους. Και αυτή η εικόνα είναι μέρος μιας ανοδικής αγοράς, όπως σημειώνει μερίδα των αναλυτών, καθώς νέα δεδομένα, ειδικά από το μέτωπο των αποτελεσμάτων, δίνουν μεγαλύτερη σαφήνεια στις προοπτικές των τίτλων.

Είναι η φάση της αγοράς που πολλά χαρτοφυλάκια κοντοστέκονται και κάνουν “ταμείο”, όπως επισημαίνει χρηματιστηριακή πηγή στον ot.gr, προκειμένου να κάνουν τις απαραίτητες αλλαγές με στόχο τη μεγιστοποίηση του κέρδους. Βέβαια, υπάρχουν και εκείνα τα χαρτοφυλάκια που συντηρούν πιο μακροπρόθεσμες θέσεις, στηρίζοντας μάλιστα και κάποιους τίτλους.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, Σαράντης, ΟΤΕ, ΓΕΚ Τέρνα και Τέρνα Ενεργειακή δέχονται τις μεγαλύτερες πιέσεις, ενώ σε αρνητικά εδάφη είναι και οι Μυτιληναίος, Jumbo, Motor Oil, Aegean, Quest, Coca Cola, Autohellas, Τιτάν, Alpha Bank, Eurobank, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ και Ελλάκτωρ. Ανοδικά κινούνται οι Βιθοχάλκο, Λάμδα, Εθνική και ΕΥΔΑΠ, με την Πειραιώς να είναι στο +1,67%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών