![ΗΠΑ: Νέες κυρώσεις και δασμούς σε βάρος της Ρωσίας ανακοίνωσε ο Μπάιντεν](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/02/2023-02-22T141227Z_871238588_RC2CGZ9ZFIF4_RTRMADP_5_UKRAINE-CRISIS-POLAND-USA-BIDEN-B9.jpg)
Οι ΗΠΑ «στεφάνωσαν» την πρώτη θλιβερή επέτειο από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία ανακοινώνοντας νέες κυρώσεις σε βάρος της χώρας του Βλαντιμίρ Πούτιν.
Οι κυρώσεις στοχεύουν στις τράπεζες και στους προμηθευτές αμυντικού εξοπλισμού τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό της Ρωσίας, γράφει το BBC.
Πούτιν προς Δύση: Παίζετε «βρώμικο παιχνίδι»
Ειδικότερα, οι ΗΠΑ ανάφεραν ότι θέλουν να σταματήσουν αυτοί που βοηθούν τη Ρωσία να εκμεταλλεύονται «παραθυράκια» για να αποκτούν υλικά που υπόκεινται σε κυρώσεις.
Η αμερικανική πλευρά κάνει λόγο για επιβολή κυρώσεων σε πρόσθετους παράγοντες που σχετίζονται με την αμυντική και τεχνολογική βιομηχανία της Ρωσίας, σημειώνει το Reuters.
Πάνω… το αλουμίνιο
«Θα αυξηθούν επίσης σημαντικά τα κόστη για το αλουμίνιο που τήκεται στη Ρωσία προκειμένου να εισέλθει στην αγορά των ΗΠΑ ώστε να αντισταθμίσει τη βλάβη που προκαλείται στην εγχώρια βιομηχανία αλουμινίου», αναφέρει ο Λευκός Οίκος.
Επιπλέον, ο Αμερικανός πρόεδρος προβλέπεται να υπογράψει διακηρύξεις που θα επιβάλλουν αυξήσεις στους δασμούς στα ρωσικά προϊόντα τα οποία εισάγοντα στις ΗΠΑ.
Πρόκειται για μια κίνηση, που θα επηρεάσει τις τιμές σε περισσότερα από 100 ρωσικά μέταλλα, μεταλλεύματα και χημικά προϊόντα.
Στρατιωτική ενίσχυση
Ταυτόχρονα, η Ουάσιγκτον αναμένεται να παράσχει επιπλέον 2 δισεκατομμύρια δολάρια στρατιωτικής ενίσχυσης στο Κίεβο, με την βοήθεια αυτή, όμως, να μην περιλαμβάνει μαχητικά αεροσκάφη F-16, όπως είχε ζητήσει η ουκρανική πλευρά.
Όσον αφορά τη στρατιωτική υποστήριξη των ΗΠΑ προς την Ουκρανία, το Πεντάγωνο τονίζει πως η επιπρόσθετη βοήθεια ύψους 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων θα περιλαμβάνει πυρομαχικά για πυραυλικά συστήματα και διάφορους τύπους drone.
Σημειώνεται ότι ο οπλισμός αυτός θα χρηματοδοτηθεί από το ταμείο «Πρωτοβουλία Αρωγής για την Ασφάλεια της Ουκρανίας», που επιτρέπει στην αμερικανική κυβέρνηση να προμηθεύεται όπλα από τη βιομηχανία, αντί να αξιοποιεί τα αποθέματα όπλων των ΗΠΑ.
Και η Μολδαβία
Σύμφωνα με το BBC, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν επίσης βοήθεια 550εκατ. δολαρίων για την Ουκρανία και τη γειτονική της Μολδαβία προκειμένου να ενδυναμώσουν τις ενεργειακές τους υποδομές.
Ο Λευκός Οίκος υπογράμμισε ότι θα συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό της Ουκρανίας για όσο χρειάζεται και ότι η Ρωσία θα λογοδοτήσει για τον επιθετικό αυτό πόλεμο.
Πηγή: in.gr
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Κυβερνοεπιθέσεις: Το 2024 εντοπίστηκαν 1,6 εκατ. επιθέσεις σε παίκτες του Roblox](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/03/hacking-600x400.jpg)
Γίνεται φόρτωση... κυβερνοαπειλής: Πάνω από 1,6 εκατ. κυβερνοεπιθέσεις σε παίκτες του Roblox το 2024
Η τεράστια δημοφιλία του παιχνιδιού Robloxτο έχει καταστήσει ελκυστικό στόχο για κυβερνοεπιθέσεις
![Νέα Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Αθηνών-Θεσσαλονίκης](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/nea-odos1-600x399.jpg)
Ερχονται κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Αθηνών-Θεσσαλονίκης
Από Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου έως και την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου - Πώς θα διεξάγεται η κυκλοφορία
![Άκης Τσελέντης: Παραιτήθηκε από την Εθνική Επιτροπή Σεισμικού Κινδύνου](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/tselentis-1024x682-1-600x400.jpg)
Παραιτήθηκε από την Εθνική Επιτροπή Σεισμικού Κινδύνου ο Άκης Τσελέντης
Ο Άκης Τσελέντης παραιτήθηκε από την Επιτροπή Σεισμικού Κινδύνου καταγγέλλοντας ότι σε αυτή συμμετέχουν επιπλέον μέλη χωρίς ΦΕΚ
![Ευρωπαϊκός προϋπολογισμός: Αρχίζει η «μητέρα των μαχών» στην Ευρώπη – Τι αλλαγές έρχονται](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/04/european_commission_hq-flags_web-3-600x375.jpg)
Αρχίζει η «μητέρα των μαχών» στην Ευρώπη – Τι αλλαγές έρχονται στον προϋπολογισμό
Οποιαδήποτε προσπάθεια για αύξηση του συνολικού προϋπολογισμού θα συναντήσει πιθανώς τη σκληρή αντίσταση από τους μεγαλύτερους καθαρούς συνεισφέροντες στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό
![Google: Ο «Κόλπος της Αμερικής» έφτασε στην εφαρμογή Χάρτες](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/Gulf-of-America-600x364.jpg)
Τέλος απο τους χάρτες της Google ο Κόλπος του Μεξικού - Ήρθε ο «Κόλπος της Αμερικής»
Η αλλαγή της ονομασίας σε «Κόλπος της Αμερικής» έγινε μετά από εκτελεστικό διάταγμα του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ που μετονομάζει την περιοχή
![Σαντορίνη – Σεισμοί: Νέα ανάρτηση Τσελέντη μετά τα 5,3 Ρίχτερ – «Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας…»](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/tseln-600x390.jpg)
Νέα ανάρτηση Τσελέντη – «Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας…»
«Δυστυχώς με τη πρόσφατη σεισμική δράση στη Σαντορίνη, αντί να ξεστομίζουμε αλήθειες φτύνουμε σιωπές» τονίζει ο Άκης Τσελέντης. Τι λέει για τη σεισμική δραστηριότητα στη Σαντορίνη μετά τα 5,3 Ρίχτερ
![Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής: Συγκαλείται την Τρίτη – Ποιο είναι το κεντρικό θέμα](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/T2212-600x400.jpg)
Συγκαλείται την Τρίτη το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής - Το κεντρικό θέμα
Σήμερα, Τρίτη, θα συγκληθεί το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής υπό την προεδρία του υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Γεραπετρίτη
![Ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ στη Σαντορίνη](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/santor-600x400.jpeg)
Ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ στη Σαντορίνη - Αισθητός στην Αθήνα
Ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ ανοιχτά της Σαντορίνης έγινε αισθητός στην Αθήνα. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο σεισμό που έχει σημειωθεί τις τελευταίες μέρες στην περιοχή.
![Πέθανε ο Τάκης Οικονομόπουλος](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/Takis-Oikonomopoulos-600x400.jpg)
Πέθανε ο Τάκης Οικονομόπουλος
Το ελληνικό ποδόσφαιρο βυθίστηκε ξανά στο πένθος, καθώς έφυγε από την ζωή ο παλιός τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού, Τάκης Οικονομόπουλος
![ΕΚΠΑ: Πάνω από 12.800 σεισμοί σε Σαντορίνη και Αμοργό](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/photo_2025-02-03_14-47-12-2-2-1200x900-1-600x450.jpg)
ΕΚΠΑ: Πάνω από 12.800 σεισμοί σε Σαντορίνη και Αμοργό
Που υπάρχουν κατολισθήσεις