«Οικονομία στο νερό» ζήτησε από τους Γάλλους ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν με την ευκαιρία της σημερινής του επίσκεψης στην ετήσια έκθεση αγροτικών γαλλικων προϊόντων στο Παρίσι. Μία επίσκεψη κατά τη διάρκεια της οποίας ο πρόεδρος Μακρόν προέβη σε δηλώσεις αλλά και λογομάχησε με οικολόγο ακτιβιστή.

Ειδικότερα ο γάλλος πρόεδρος, με αφορμή την ανομβρία που πλήττει τον τελευταίο καιρό την Γαλλία, τόνισε πως θα πρέπει όλοι να κάνουν ενέργειες εξοικονόμησης ύδατος, αποφεύγοντας τις σπατάλες και τις διαρροές.

Ξηρασία: Αντιμέτωπη με πρωτοφανή ανομβρία η Γαλλία – Ανησυχία και για την Ελλάδα

Ως προς τις τιμές των αγροτικών προϊόντων, ο Μακρόν κάλεσε τους διανομείς και τα σούπερ μάρκετ να μειώσουν τα περιθώρια κέρδους συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στην καταπολέμηση του πληθωρισμού.

Ανέφερε επίσης πως θα συνεχιστούν ορισμένες ενισχύσεις στον αγροτικό τομέα, ούτως ώστε να αντισταθμιστούν οι αυξήσεις των τιμών της ενέργειας.

Τέλος κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην έκθεση ο γάλλος πρόεδρος βρέθηκε αντιμέτωπος με ένα νεαρό γάλλο οικολόγο ακτιβιστή, ο οποίος φορώντας μια μπλούζα που έγραφε «σε τι χρησιμεύεις;» και μιλώντας του σε αρκετά υψηλό τόνο, τον κατηγόρησε πως αδιαφορεί για τις προειδοποιήσεις των επιστημόνων που αφορούν την κλιματική αλλαγή.

Ο Μακρόν επιχείρησε να απαντήσει, αλλά ο οικολόγος ακτιβιστής δεν θέλησε να τον αφήσει να μιλήσει. Ο Μακρόν τού είπε πως η συμπεριφορά του συνιστά μια μορφή αστικής βίας και ο ακτιβιστής του είπε πως δεν επιθυμεί διάλογο. Το συμβάν έληξε με τον Γάλλο πρόεδρο να του λέει πως «αφού δεν επιθυμείτε τον διάλογο, καλύτερα να φύγετε».

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green
Vodafone Ελλάδας: Μείωσε κατά 93% τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου από τη λειτουργία της
Green |

Vodafone Ελλάδας: Μείωσε κατά 93% τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου από τη λειτουργία της

Η Vodafone Ελλάδας έχει επιτύχει 100% προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, το 100% των αποβλήτων του δικτύου ανακυκλώνεται ενώ παραμένει ο στόχος μηδενισμού των καθαρών εκπομπών έως το 2028

Ασφάλειες: Η Ευρώπη «δεν μπορεί να αντεπεξέλθει» στο κόστος των ακραίων καιρικών φαινομένων
Κλιματική αλλαγή |

Η Ευρώπη «δεν μπορεί να αντεπεξέλθει» στο κόστος των ακραίων καιρικών φαινομένων

Η υπεύθυνη της ρυθμιστικής αρχής της ΕΕ για τις ασφαλίσεις λέει ότι οι κυβερνήσεις και οι τράπεζες θα δυσκολευτούν να πληρώσουν για τις φυσικές καταστροφές που προκαλεί η κλιματική κρίση