Την πιθανότητα ο κορωνοϊός να προήλθε από «εργαστηριακή διαρροή» καταγράφει απόρρητη έκθεση πληροφοριών που δόθηκε στον Λευκό Οίκο και μέλη του Κογκρέσου, σύμφωνα με την Wall Street Journal.

Συγκεκριμένα, η έκθεση του υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ, ανέφερε ότι ο ιός πιθανότατα εξαπλώθηκε λόγω ατυχήματος σε κινεζικό εργαστήριο, ανέφερε την Κυριακή η WSJ.

Τρία χρόνια πανδημία: μάθαμε τίποτα;

Όπως τονίζεται, το αμερικανικό υπουργείο ήταν προηγουμένως αναποφάσιστο για την πηγή του ιού. Στο πλαίσιο αυτό, το συμπέρασμα οφείλεται σε νέες πληροφορίες, αλλά άτομα που έχουν διαβάσει τη διαβαθμισμένη έκθεση και επικαλείται η WSJ τονίζουν πως η κρίση πραγματοποιήθηκε επισημαίνεται το τμήμα έκανε την κρίση του με «χαμηλή βεβαιότητα». Η έκθεση υπογραμμίζει επίσης πώς άλλοι τέσσερις φορείς εκτιμούν ότι η εξάπλωση του ιού ήταν πιθανόν αποτέλεσμα φυσικής μετάδοσης, ενώ άλλοι δύο είναι αναποφάσιστοι.

Αξίζει να σημειωθεί πως η η εκτίμηση του υπουργείου Ενέργειας έχει ιδιαίτερη σημασία γιατί έχει μεγάλη επιστημονική εξειδίκευση και εποπτεύει ένα εθνικό δίκτυο εργαστηρίων στις ΗΠΑ, ορισμένα από τα οποία διεξάγουν προηγμένη εργαστηριακή έρευνα.

Το FBI είχε προηγουμένως καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η πανδημία ήταν αποτέλεσμα διαρροής σε εργαστήριο με «μέτρια βεβαιότητα» και συνεχίζει ακόμα και σήμερα να έχει την ίδια άποψη.

Από την πλευρά της η Κίνα έχει αρνηθεί πολλές φορές ότι ο ιός θα μπορούσε να έχει προέλθει από διαρροή σε εργαστήριο και υποστηρίζει ότι η πηγή της εξάπλωσης ήταν εκτός Κίνας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Τουρκία: Σφοδρές αντιδράσεις και απειλές πολέμου από το κόμμα Ιμάμογλου για τον Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό
Επικαιρότητα |

Aντιδράσεις και απειλές πολέμου από το κόμμα Ιμάμογλου για τον Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό

Όσοι γνωρίζουν το πολιτικό σύστημα στην Τουρκία, ξέρουν καλά ότι πιο φανατικοί εθνικιστές είναι οι λεγόμενοι «Κεμαλιστές» της αξιωματικής αντιπολίτευσης CHP, παρά το AKP του Ερντογάν

Οικόπεδα: Μέχρι 30 Απριλίου η προθεσμία για τους καθαρισμούς
Επικαιρότητα |

Τέλος χρόνου για τους καθαρισμούς των οικοπέδων – Έρχονται πρόστιμα

Οι αρμόδιες αρχές κρούουν των κώδωνα του κινδύνου ώστε οι ιδιοκτήτες ή ενοικιαστές των συγκεκριμένων χώρων να ολοκληρώσουν τις απαραίτητες ενέργειες άμεσα καθώς βρισκόμαστε λιγότερο από 15 ημέρες από την εκπνοή της προθεσμίας

Ουκρανία: Ουάσινγκτον και Κίεβο υπέγραψαν μνημόνιο για τα ορυκτά – Πότε θα υπογραφεί η τελική συμφωνία
Επικαιρότητα |

Ουάσινγκτον και Κίεβο υπέγραψαν μνημόνιο για τα ορυκτά – Τι περιλαμβάνει

Η Γιούλια Σβιρεντένκο, πρώτη αντιπρόεδρος της κυβέρνησης στην Ουκρανία και υπουργός Οικονομίας, επιβεβαίωσε ότι το μνημόνιο προθέσεων υπογράφηκε ανάμεσα σε Κίεβο και Ουάσινγκτον