![Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Ανέκαμψαν στην έναρξη της εβδομάδας](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2021/09/agores-1.jpg)
Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν οι ευρωπαϊκές αγορές, με τη νέα συμφωνία για το Brexit να δίνει στήριγμα στην προσπάθεια που έκαναν να ανακάμψουν οι αγορές από τις απώλειες της προηγούμενης εβδομάδας, αναμένοντας τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις μεγάλες οικονομίες μέσα στις επόμενες ημέρες.
Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 1,1%, με τον κλάδο των ταξιδίων να κερδίζει 2,4%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 0,72% στις 7.935 μονάδες, ο γερμανικός DAX κατέγραψε άνοδο 1,13% στις 15.381 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε υψηλότερα κατά 1,51% στις 7.295 μονάδες.
Σε επίπεδο τίτλων, η Commerzbank σημείωσε από τις κορυφαίες αποδόσεις, σημειώνοντας άνοδο 5% την πρώτη ημέρα της επιστροφής της στον γερμανικό δείκτη DAX.
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σουνάκ υπέγραψε σήμερα μια νέα εμπορική συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση που αποσκοπεί στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκάλεσε το Πρωτόκολλο της Βόρειας Ιρλανδίας. Ο Σούνακ πρόκειται να παραχωρήσει αργότερα συνέντευξη Τύπου με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Η στερλίνα σημείωσε άνοδο 0,9% έναντι του δολαρίου ΗΠΑ με αφορμή την είδηση, φθάνοντας σε υψηλό συνεδρίασης γύρω στα 1,2051 δολάρια.
Πάντως η αγορά αναμένει και τα προκαταρκτικά στοιχεία για τον πληθωρισμό που θα ανακοινωθούν από τη Γαλλία και την Ισπανία την Τρίτη, τη Γερμανία την Τετάρτη και την Ιταλία και την ευρωζώνη την Πέμπτη, με τις αγορές να αναμένουν την πρόοδο της νομισματικής σύσφιξης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Η ΕΚΤ έχει δηλώσει ρητά ότι σκοπεύει να αυξήσει τα επιτόκια κατά άλλες 50 μονάδες βάσης τον Μάρτιο, αν και οι επενδυτές αξιολογούν πόσο πιθανό είναι να κινηθεί σημαντικά πέρα από αυτό.
Η αγορά βιώνει επί του παρόντος τις συνέπειες «πολλών καλών ειδήσεων ταυτόχρονα», σύμφωνα με τον αναλυτή της Baird Ross Mayfield. Με τον πληθωρισμό να παραμένει υψηλός και τις Κεντρικές Τράπεζες να αναμένεται να συνεχίσουν τις αυξήσεις των επιτοκίων, ο Mayfield συμβουλεύει τους επενδυτές να «ελέγχουν ό,τι μπορούν να ελέγξουν».
«Πρώτον, στοιχειοθετείστε τα πράγματα: ο μέσος όρος του κόστους του δολαρίου (επένδυση σε τακτικά προγραμματισμένα διαστήματα) είναι μια εξαιρετική οδός για την εύρεση υπεραπόδοσης σε ασταθείς/πλάγιες αγορές», έγραψε ο Mayfield. «Δεύτερον, επανεξετάστε την κατανομή σας για να διασφαλίσετε ότι είστε καλά διαφοροποιημένοι και εντός σχεδίου».
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Χρηματιστήριο Αθηνών: «Ante» 1.600 μονάδων – Έκρηξη τζίρου με ράλι στα «βαριά» χαρτιά](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/03/xrimatistirio-768x513-1-600x401.jpg)
«Ante portas» οι 1.600 μονάδες στο ΧΑ – Έκρηξη τζίρου με ράλι στα βαριά χαρτιά
Η αγορά βρίσκεται στα υψηλότερα επίπεδα από τον Μάρτιο του 2011 (28/3 - 1.611,51 μονάδες), με τη δυναμική πλέον να είναι κάτι παραπάνω από ισχυρή, όπως μαρτυρά και η «έκρηξη» τζίρου πάνω από τα 100 εκατ. ευρώ
![Χρηματιστήριο Αθηνών: «Πετάει» προς τις 1.600 μονάδες](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/08/xrimatistirio4-600x400.jpg)
«Πετάει» προς τις 1.600 μονάδες ο Γενικός Δείκτης - Συνωστίζονται οι αγοραστές
Το χρηματιστήριο Αθηνών προσεγγίζει πλέον και τη ζώνη των 1.600 μονάδων, θέτοντας τις βάσεις για να βρεθεί για πρώτη φορά μετά από 14 χρόνια σε νέο καθοριστικό «σκαλοπάτι».
![Χρηματιστήριο Αθηνών: Με οδηγό την Coca Cola που σημειώνει άλμα άνω του 5%](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/08/xa3-600x400.jpg)
Με άλμα άνω του 5% η Coca Cola οδηγεί τον γενικό δείκτη προς τις 1.580 μονάδες
Με τα αποτελέσματα του 2024 να έχουν ικανοποιήσει, και με το παραπάνω, την αγορά, όπως και το μέρισμα του 1,03 ευρώ, η μετοχή της Coca Cola κάνει ένα ισχυρό ράλι ανόδου στο Χρηματιστήριο Αθηνών
![Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Κέρδη, αδύναμος ο FTSE 100 λόγω ΑΕΠ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/12/ot_europe_markets57-600x352-1.png)
Κέρδη στην Ευρώπη, αδύναμος ο FTSE 100 λόγω ΑΕΠ
Οι επενδυτές βρίσκουν ευκαιρίες διαφοροποίησης με αφορμή τον καταιγισμό των εταιρικών αποτελεσμάτων
![Ασιατικά χρηματιστήρια: Ανοδικά οι αγορές, συνεχίζει το ράλι η Alibaba](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/01/ot_asia_stocks3-1024x600-1-600x352.png)
Ανοδικά οι ασιατικές αγορές, συνεχίζει το ράλι η Alibaba
Τα ασιατικά χρηματιστήρια έλαβαν σημαντική ώθηση από τον τεχνολογικό κλάδο δείχνοντας ότι μπορούν να διαφοροποιηθούν από το αρνητικό κλίμα της Wall Street
![Πετρέλαιο: Καθοδικά οι τιμές μετά τη συνομιλία Τραμπ – Πούτιν για τερματισμό του πολέμου](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/01/petrelaio-600x400.jpg)
Οι ελπίδες για τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία έριξαν τις τιμές του πετρελαίου
Η έναρξη ειρηνευτικών συνομιλιών δημιουργεί προσδοκίες ότι θα απομαλοποιηθεί η αγορά στο πετρέλαιο
![Wall Street: Άντεξε στις πληθωριστικές πιέσεις – Aδύναμος ο Dow](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/07/WallStreetQuietPeriod-565aa9df5f9b5835e468930e-768x561-1-600x438.jpg)
Άντεξε στις πληθωριστικές πιέσεις η Wall Street - Aδύναμος ο Dow
Ο Dow Jones κατέγραψε πτώση 0,50%, ο S&P 500 σημείωσε απώλειες 0,27%, ενώ ο Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,03% στις 19.649 μονάδες
![Crypto: Ασφυκτικός κλοιός γύρω από τα κρυπτονομίσματα – Έρχονται αυστηροί έλεγχοι](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/08/cryptocurrency-golden-bitcoin-image-for-crypto-cur-YT56NL3-768x576-1-600x450.jpg)
Ασφυκτικός κλοιός για τα crypto - Ποιοι κινδυνεύουν με πρόστιμα και φυλάκιση
Η προστασία των επενδυτών περιλαμβάνονται στο σχέδιο νόμου - Πως θα κινηθεί η αγορά των crypto το 2025
![Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Με κέρδη παρά τις αμερικανικές πιέσεις](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/10/ot_europe_markets56-1-600x352.png)
Με κέρδη οι ευρωαγορές παρά τις αμερικανικές πιέσεις
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε κέρδη 0,09% στις 547,68 μονάδες
![Χρυσός: Ο πληθωρισμός οδηγεί πτωτικά τις τιμές του](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/01/gold-513062_1280-600x450.jpg)
Χρυσός: Ο πληθωρισμός οδηγεί πτωτικά τις τιμές του
Ανοδικά κινείται το ασήμι και την πλατίνα