
Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν οι ευρωπαϊκές αγορές, με τη νέα συμφωνία για το Brexit να δίνει στήριγμα στην προσπάθεια που έκαναν να ανακάμψουν οι αγορές από τις απώλειες της προηγούμενης εβδομάδας, αναμένοντας τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις μεγάλες οικονομίες μέσα στις επόμενες ημέρες.
Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 1,1%, με τον κλάδο των ταξιδίων να κερδίζει 2,4%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 0,72% στις 7.935 μονάδες, ο γερμανικός DAX κατέγραψε άνοδο 1,13% στις 15.381 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε υψηλότερα κατά 1,51% στις 7.295 μονάδες.
Σε επίπεδο τίτλων, η Commerzbank σημείωσε από τις κορυφαίες αποδόσεις, σημειώνοντας άνοδο 5% την πρώτη ημέρα της επιστροφής της στον γερμανικό δείκτη DAX.
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σουνάκ υπέγραψε σήμερα μια νέα εμπορική συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση που αποσκοπεί στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκάλεσε το Πρωτόκολλο της Βόρειας Ιρλανδίας. Ο Σούνακ πρόκειται να παραχωρήσει αργότερα συνέντευξη Τύπου με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Η στερλίνα σημείωσε άνοδο 0,9% έναντι του δολαρίου ΗΠΑ με αφορμή την είδηση, φθάνοντας σε υψηλό συνεδρίασης γύρω στα 1,2051 δολάρια.
Πάντως η αγορά αναμένει και τα προκαταρκτικά στοιχεία για τον πληθωρισμό που θα ανακοινωθούν από τη Γαλλία και την Ισπανία την Τρίτη, τη Γερμανία την Τετάρτη και την Ιταλία και την ευρωζώνη την Πέμπτη, με τις αγορές να αναμένουν την πρόοδο της νομισματικής σύσφιξης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Η ΕΚΤ έχει δηλώσει ρητά ότι σκοπεύει να αυξήσει τα επιτόκια κατά άλλες 50 μονάδες βάσης τον Μάρτιο, αν και οι επενδυτές αξιολογούν πόσο πιθανό είναι να κινηθεί σημαντικά πέρα από αυτό.
Η αγορά βιώνει επί του παρόντος τις συνέπειες «πολλών καλών ειδήσεων ταυτόχρονα», σύμφωνα με τον αναλυτή της Baird Ross Mayfield. Με τον πληθωρισμό να παραμένει υψηλός και τις Κεντρικές Τράπεζες να αναμένεται να συνεχίσουν τις αυξήσεις των επιτοκίων, ο Mayfield συμβουλεύει τους επενδυτές να «ελέγχουν ό,τι μπορούν να ελέγξουν».
«Πρώτον, στοιχειοθετείστε τα πράγματα: ο μέσος όρος του κόστους του δολαρίου (επένδυση σε τακτικά προγραμματισμένα διαστήματα) είναι μια εξαιρετική οδός για την εύρεση υπεραπόδοσης σε ασταθείς/πλάγιες αγορές», έγραψε ο Mayfield. «Δεύτερον, επανεξετάστε την κατανομή σας για να διασφαλίσετε ότι είστε καλά διαφοροποιημένοι και εντός σχεδίου».


Latest News

Βρίσκει στηρίξεις για να κρατήσει τις 1.650 μονάδες το Χρηματιστήριο
Πολλά χαρτοφυλάκια είτε «απέχουν» λόγω εορτών είτε αναμένουν την απόφαση της ΕΚΤ για τα επιτόκια

ΟΔΔΗΧ: Στο 2,34% η απόδοση στην επανέκδοση ομολόγου – Υπερκάλυψη 5,19 φορές
Οι συνολικές προσφορές ανήλθαν σε 1,037 δισ. ευρώ και η ημερομηνία διακανονισμού είναι η Παρασκευή 25 Απριλίου 2025.

Υποκύπτει στην τραπεζική διόρθωση το Χρηματιστήριο Αθηνών
Μέσα σε δύσκολο περιβάλλον σαφώς η ελληνική αγορά δεν μπορεί να αυτονομηθεί πλήρως, αν και τις ημέρες των αναταράξεων υπάρχουν κάποιες άμυνες που βοηθούν τις στηρίξεις της

Πιέζει τις ευρωαγορές η βουτιά της ASML
Η εταιρεία κρίσιμων τσιπ ASML σημειώνει πτώση 6,5%

Επανήλθαν οι ανησυχίες στην Ασία, πτώση στις αγορές
Οι ασιατικές μετοχές που σχετίζονται με τους ημιαγωγούς υποχώρησαν μετά την ανακοίνωση της Nvidia ότι θα χρεωθεί περίπου 5,5 δισ. δολάρια για την εξαγωγή μονάδων επεξεργασίας γραφικών H20 στην Κίνα

Ακάθεκτος ο χρυσός - Νέο ρεκόρ πάνω από τα 3.300 δολ.
Ο δείκτης του δολαρίου υποχώρησε 0,4% έναντι των αντιπάλων του , καθιστώντας τον χρυσό πιο ελκυστικό για άλλους κατόχους νομισμάτων

Στις αγορές με 10ετές ομόλογο βγαίνει σήμερα το Δημόσιο
Το σχέδιο του ΟΔΔΗΧ για την επανέκδοση 10ετούς ομολόγου

Νέα πτώση στο πετρέλαιο - «Καμπανάκι» από τον ΔΟΕ
Οι επενδυτές αναζητούν έναν καταλύτη που θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια πιο ουσιαστική ανάκαμψη στο πετρέλαιο

Μικρή πτώση για τη Wall Street και «ξεκούραση» μετά τις φρενήρεις εβδομάδες - Ανάσα για δολάριο και ομόλογα
Η Wall Street ξεκουράζετε μετά από φρενήρης εβδομάδες μεταβλητότητας - Ανάσα για δολάριο και ομόλογα

Όλα τα σενάρια για το μεγάλο sell off στα αμερικανικά ομόλογα - Ο ρόλος του Κόκκινου Δράκου
Το μεγάλο sell off στα αμερικανικά ομόλογα δημιούργησε πλήθος ερωτήματα για τους πωλητές αλλά και την αξιοπιστία της ισχυρότερης αγοράς ομολόγων στον κόσμο