
Σχεδόν 1 δισεκατομμύριο δολάρια ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι θα χορηγήσει η Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας (FAA) των ΗΠΑ για έργα υποδομής σε 99 αεροδρόμια της χώρας, υλοποιώντας τον νόμο που ψηφίστηκε το 2021 για τις υποδομές που προβλέπει την διάθεση ενός συνολικού ποσού – μαμούθ ύψους 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων.
Στο ποσό αυτό συμπεριλαμβάνεται και το ποσό των 10,8 εκατομμυρίων δολαρίων που θα διατεθούν στο Διεθνές Αεροδρόμιο Des Moines στην Αϊόβα ώστε να αντικατασταθεί ο τερματικός σταθμός 1948 που πλέον δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες της σημερινής ζήτησης.
Επίσης, θα διατεθούν άλλα 29 εκατομμύρια δολάρια στο Διεθνές Αεροδρόμιο Salt Lake City στη Γιούτα για ένα πρόγραμμα ανακαίνισης του τερματικού σταθμού.
Γερμανία: Η απεργία στα αεροδρόμια κρατά καθηλωμένα τα αεροπλάνα
Συνολικά πρόκειται για τη δεύτερη φάση της χρηματοδότησης, καθώς η FAA τον Ιούλιο του 2022 χορήγησε σχεδόν 1 δισεκατομμύριο δολάρια για έργα που αφορούσαν την αναβάθμιση ή ανακατασκευή τερματικών σταθμών σε 85 αεροδρόμια, στοχεύοντας στην αντιμετώπιση του προβλήματος των παλιών και τεχνολογικά ξεπερασμένων υποδομών εξυπηρέτησης επιβατών και αεροσκαφών. Με τα έργα αυτά κατασκευάστηκαν νέοι τερματικοί σταθμοί, αυξήθηκε ο αριθμό εξυπηρέτησης επιβατών στις πύλες εξόδου, ενώ αυξήθηκε και ο αριθμός των πύργων ελέγχου, των γεφυρών πρόσβασης των αεροσκαφών σε διαδρόμους.

Πενταετές πρόγραμμα
Το πενταετές πρόγραμμα των 5 δισ. δολαρίων εγκρίθηκε από το Κογκρέσο τον Νοέμβριο του 2021, στο πλαίσιο του νόμου με πρόβλεψη δαπανών 1 τρισ. δολαρίων για την αναβάθμιση των υποδομών στις ΗΠΑ.
Να σημειωθεί ότι οι τερματικοί σταθμοί αεροδρομίων δεν εντάσσονται ιστορικά στις επενδύσεις της ομοσπονδιακής κυβέρνησης. Τυπικά επενδύουν οι ιδιοκτήτες των τοπικών αεροδρομίων και οι αεροπορικές εταιρίες. Ωστόσο, η ανάγκη αναβάθμισης των αεροδρομίων ήταν μεγάλη και για αυτό αποφασίστηκε αυτή η μεγάλης κλίμακας κρατική στήριξη στα έργα.
Τα αμερικανικά αεροδρόμια αξιολογούνταν συχνά με μικρή βαθμολογία σε παγκόσμιες αξιολογήσεις, ενώ περιστασιακά έχουν λάβει απαξιωτικά σχόλια από ξένους επισκέπτες.
Να σημειωθεί ότι οι ΗΠΑ παρά την ισχυρή αεροπορική βιομηχανία που διαθέτουν, συγκαταλέγονται στις χώρες με αρκετά χαμηλή βαθμολόγηση στις αεροπορικές υποδομές, καθώς κανένα από τα αεροδρόμιά της δεν βρίσκεται μεταξύ των 25 καλύτερων παγκοσμίως, όπως έχει παραδεχτεί πρόσφατα και ο ίδιος ο Αμερικανός υπουργός Μεταφορών Πιτ Μπούτιτζετζ.


Latest News

Προτεραιότητα το κόστος ζωής - Τι δείχνει το ευρωβαρόμετρο
Σύμφωνα με το ευρωβαρόμετρο, προτεραιότητα για τους Ευρωπαίους αποτελεί το κόστος ζωής – Το 62% θα ήθελε σημαντικότερο ρόλο για το Κοινοβούλιο

Θα συνεχιστεί το ράλι των ευρωπαϊκών τραπεζών - Τι βλέπει η JP Morgan
Τα υψηλά επιτόκια από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ευνοούν τις συνθήκες για τις τράπεζες

Η Ευρώπη γυρνάει την πλάτη στον Μασκ - Βουτιά στις πωλήσεις της Tesla
Μειωμένες κατά 40% σε σχέση με πέρυσι οι πωλήσεις της Tesla στην Ευρώπη - Σε ποιες χώρες σημειώθηκε η μεγαλύτερη πτώση

Ένα βήμα πριν τα δικαστήρια οι αεροπορικές για το κλείσιμο του Χίθροου
Εάν δεν υπάρξει φιλική ρύθμιση θα πάμε δικαστικά - Η προειδοποίηση των αεροπορικών για το κλείσιμο του Χίθροου

Πέθανε ο συν-CEO της Samsung Electronics Χαν Τζονγκ-χι
O αντίκτυπός της απώλειας του στη Samsung και στην ευρύτερη βιομηχανία ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης θα γίνει αισθητός βαθιά τα επόμενα χρόνια.

Γιατί το Πεκίνο φλερτάρει με Αμερικανούς επιχειρηματίες
Σε πρόσφατο συνέδριο, η Κίνα προσπαθούσε να στείλει ένα μήνυμα «καθησυχασμού» και σκιαγράφησε το πώς σχεδιάζει να ενισχύσει την κατανάλωση

Άσχημα μαντάτα για τους Βρετανούς που λατρεύουν την μπύρα
Οι παμπ που σερβίρουν μπύρα δεν έχουν καμία επιλογή να αντισταθμίσουν τις επικείμενες αυξήσεις φόρων που εισήγαγε η υπουργός οικονομικών

Αύξηση στα μερίσματα και ώθηση στο LNG - Η νέα στρατηγική της Shell
Η βρετανική πετρελαϊκή Shell είπε επίσης ότι θα μειώσει τις δαπάνες της στα 20-22 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως έως το 2028

Η Κίνα απελευθερώνει το... προσωπικό της αμερικανικής Mintz
Οι εργαζόμενοι κρατούνταν από το 2023 εντείνοντας τις ανησυχίες σχετικά με την επιχειρηματική δραστηριότητα στην Κίνα

Μποϊκοτάζ στο brand... Ερντογάν - Στο Λονδίνο αναζητεί λύσεις η Άγκυρα
Οι κορυφαίοι οικονομικοί αξιωματούχοι της Τουρκίας θα μιλήσουν με ξένους επενδυτές την Τρίτη