Τα ηνία του υφυπουργείου Πολιτισμού της Κύπρου φαίνεται να αναλαμβάνει ο τραγουδιστής, Μιχάλης Χατζηγιάννης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της τοπικής εφημερίδα «Φιλελεύθερος« o Μιχάλης Χατζηγιάννης θα παραλάβει την 1η Μαρτίου το υφυπουργείο Πολιτισμού από τον Γιάννη Τουμαζη.

Όπως αναφέρει η κυπριακή ιστοσελίδα, εντός της ημέρας ή και αύριο νωρίς το πρωί, αναμένονται οι ανακοινώσεις για τον σχηματισμό υπουργικού συμβουλίου από το νέο πρόεδρος της της Κύπρου, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Αυτά είναι τα ονόματα που κλειδώνουν για υπουργικό της Κύπρου

Στην τελική ευθεία για τις ανακοινώσεις, οδεύει η σύνθεση του νέου Υπουργικού Συμβουλίου της κυβέρνησης Χριστοδουλίδη, κατόπιν και των τελευταίων συναντήσεων που είχε με τους αρχηγούς των κομμάτων που στήριξαν την υποψηφιότητά του.

Εκκρεμότητα φαίνεται να υπάρχει στο Υπουργείο Δικαιοσύνης καθώς η Αναστασία Παπαδοπούλου, το όνομα της οποίας ακούστηκε τις προηγούμενες ημέρες, δεν κλείδωσε, με επικρατέστερο πλέον τον διορισμό της διεθνολόγου Άννας Κουκκίδου Προκοπίου.

Ο κ. Χριστοδουλίδης αναμένεται να προχωρήσει σε ανακοινώσεις εντός των επόμενων ωρών, σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο».

Υπουργικά χαρτοφυλάκια αναμένεται να αναλάβουν από την 1η Μαρτίου οι:

  • Υπουργός Εξωτερικών: Κωνσταντίνος Κόμπος
  • Υπουργός Οικονομικών: Μάκης Κεραυνός (πρώην υπουργός Οικονομικών – Εργασίας στην κυβέρνηση Τάσου Παπαδόπουλου)
  • Υπουργός Εσωτερικών: Κωνσταντίνος Ιωάννου (πρώην υπουργός Υγείας)
  • Υπουργός Συγκοινωνιών: Αλέξης Βαφειάδης
  • Υπουργός Εργασίας: Γιάννης Παναγιώτου
  • Υπουργός Παιδείας: Αθηνά Μιχαηλίδου
  • Υπουργός Υγείας: Πόπη Κανάρη
  • Υπουργός Γεωργίας: Πέτρος Ξενοφώνος
  • Υπουργός Άμυνας: Μιχάλης Γιωργάλλας (πρώην βουλευτής Κίνημα Αλληλεγγύη)
  • Υφυπουργός Τουρισμού: Κώστας Κουμής
  • Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας: Μαριλένα Ευαγγέλου
  • Υφυπουργός Ναυτιλίας: Μαρίνα Χατζημανώλη
  • Υφυπουργός Πολιτισμού: Μιχάλης Χατζηγιάννης
  • Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης
  • Αν. Κυβερνητική Εκπρόσωπος: Δόξα Κωμοδρόμου
  • Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας: Χαράλαμπος Χαραλάμπους

Πάντως, ο Νίκος Χριστοδουλίδης αναμένεται να δώσει την νενομισμένη διαβεβαίωση σε ειδική συνεδρίαση ενώπιον της Βουλής των Αντιπροσώπων, ενώ ακολούθως θα λάβει χώρα η τελετή παράδοσης από τον απερχόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Την 1η Μαρτίου αναμένεται να γίνει η ορκωμοσία του νέου Υπουργικού Συμβουλίου, η πρώτη ολιγόλεπτη συνεδρίαση ενώ στη συνέχεια οι υπουργοί θα παραλάβουν τα χαρτοφυλάκια τους από τους απερχόμενους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Η «μάχη» του χάρτη Ελλάδας – Τουρκίας – Ο Θαλάσσιος Χωροταξικός Σχεδιασμός και η σημασία του
Επικαιρότητα |

Η «μάχη» του χάρτη Ελλάδας – Τουρκίας – Ο Θαλάσσιος Χωροταξικός Σχεδιασμός και η σημασία του

Τι δεν είναι ο Θαλάσσιος Χωροταξικός Σχεδιασμός και ποια η σχέση του με το καλώδιο Ελλάδας – Κύπρου – Η σημασία του χρόνου ανακοίνωσης και η προθεσμία της ΕΕ

Ουκρανία: Δύο νεκροί και 16 τραυματίες σε επίθεση της Ρωσίας
Επικαιρότητα |

Ουκρανία: Δύο νεκροί και 16 τραυματίες σε επίθεση της Ρωσίας

Χτυπήθηκαν σπίτια και δημόσια κτίρια στην ανατολική Ουκρανία, ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης της Ντνιπροπετρόφσκ, δημοσιοποιώντας προκαταρκτικό απολογισμό που έκανε λόγο για δύο νεκρούς και 16 τραυματίες

Μαλδίβες: Απαγόρευση σε είσοδο Ισραηλινών στη χώρα ως ένδειξη αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη
Επικαιρότητα |

Μαλδίβες: «Μπλόκο» σε είσοδο Ισραηλινών στη χώρα ως ένδειξη αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη

«Οι Μαλδίβες δηλώνουν εκ νέου την αλληλεγγύη τους στον παλαιστινιακό αγώνα» ανέφερε σε ανακοίνωση του το Γραφείο Τύπου του προέδρου της νησιωτικής χώρας, Μοχάμεντ Μουίζου.

Τα εξώδικα της «Ομάδας Αλήθειας» σε πολιτικά στελέχη και οι… συμπτώσεις με τον κομματικό μηχανισμό της ΝΔ
Επικαιρότητα |

Τα εξώδικα της «Ομάδας Αλήθειας» σε πολιτικά στελέχη και οι… συμπτώσεις με τον κομματικό μηχανισμό της ΝΔ

Όταν τα εξώδικα της «Ομάδας Αλήθειας» σε πολιτικούς που άσκησαν κριτική, εμμέσως αποκαλύπτουν σχέσεις με τον κομματικό μηχανισμό. Ο δικηγόρος που τα υπογράφει είχε δικηγορικό γραφείο μαζί με τον Παύλο Μαρινάκη, και διαθέτει πλούσιο πορτφόλιο σε συμβάσεις παροχής δικηγορικών υπηρεσιών προς φορείς του Δημοσίου.