Το Εφετείο των Βρυξελλών θα εξετάσει αύριο το πρωί αν η Εύα Καϊλή θα παραμείνει υπό κράτηση ή όχι. Aυτό δήλωσε εκπρόσωπος του Εφετείου Βρυξελλών, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για μια «κεκλεισμένων των θυρών» ακρόαση.

Αποκαλύψεις για το επίμαχο USB της Εύας Καϊλή – Γιατί δεν την αφήνουν ελεύθερη

Αύριο, εξάλλου, το Εφετείο θα εξετάσει το αίτημα αποφυλάκισης και του Βέλγου ευρωβουλευτή, Μαρκ Ταραμπέλα.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την απόφαση του προδικαστικού συμβουλίου, στις 16 Φεβρουαρίου, να παραταθεί κατά δύο μήνες η προφυλάκιση της Εύας Καϊλή, ο συνήγορός της Σβεν Μαρί άσκησε έφεση, η οποία βάσει της διαδικασίας εκδικάζεται εντός 15 ημερών. Το ίδιο είχε πράξει και ο συνήγορος του κ. Ταραμπέλα.

Η υπεράσπιση της Εύας Καϊλή θα ζητήσει την αποφυλάκισή της με ηλεκτρονικό βραχιολάκι. Σε περίπτωση που η απόφαση του Εφετείου είναι αρνητική, η κ. Καϊλή θα παραμείνει προφυλακιστέα για δύο μήνες.

Τέλος, η εισαγγελία Βρυξελλών επιβεβαίωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι ο σύντροφος της Εύας Καϊλή και κατηγορούμενος στην υπόθεση διαφθοράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Φραντσέσκο Τζόρτζι, αφέθηκε σήμερα ελεύθερος από τις φυλακές του Σαν Ζιλ με ηλεκτρονικό βραχιολάκι. Ο Φ. Τζόρτζι είχε συλληφθεί στις 9 Δεκεμβρίου και αφέθηκε ελεύθερος, μετά την απόφαση του προδικαστικού συμβουλίου της 23ης Φεβρουαρίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Πολιτική
Μητσοτάκης: Επαφές με εταιρείες τεχνολογίας στη Σύνοδο AI στο Παρίσι – Στο επίκεντρο τα data centers
Επικαιρότητα |

Επαφές Μητσοτάκη με εταιρείες τεχνολογίας στη Σύνοδο AI στο Παρίσι - Στο επίκεντρο τα data centers

Σύμφωνα με πηγές της κυβέρνησης είχε συνάντηση μεταξύ άλλων με τον Demis Hassabis, Νομπελίστα, συνιδρυτή και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Deepmind, εταιρείας η οποία ανήκει στην Google

Μητσοτάκης: Συναντήθηκε με οικογένειες των προγραμμάτων «Σπίτι μου» και «Εξοικονομώ – Ανακαινίζω για νέους»
Επικαιρότητα |

Υπερβαίνουν τις 100.000 οι αιτήσεις για το «Σπίτι μου 2» - Η συνάντηση Μητσοτάκη

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε πως «οι πολιτικές για την αγορά ή αναβάθμιση κατοικίας αποτελούν μέρος ενός ευρύτερου πλέγματος ενεργειών για την αύξηση της προσιτής στέγης και την τόνωση της οικονομίας»