Με τις εντολές να «τρέχουν» σε ρυθμούς MSCI σήμερα, το ελληνικό χρηματιστήριο έκλεισε με κέρδη τον πέμπτο συνεχόμενο ανοδικό μήνα και έθεσε τις βάσεις στα επίπεδα για μια ανάλογη συνέχεια. Ο γενικός δείκτης σημείωσε κέρδη 1,43% στις 1.129,25 μονάδες, με τον τζίρο να φτάνει στα 377,60 εκατ. ευρώ. Σε επίπεδο μήνα, τα κέρδη του γενικού δείκτη έφτασαν το 10,40%, ενώ εκείνα των τραπεζών ξεπέρασαν το 20%.

Η αγορά, αν και δέχτηκε κάποιες πιέσεις, τελικά κράτησε έως το τέλος το θετικό του πρόσημο, με το κλίμα να ενισχύεται από την τελική αύξηση του τζίρου που συνδέθηκε από το σημερινό rebalancing λόγω αλλαγών στους δείκτες του MSCI. Στο επίκεντρο σήμερα των συναλλαγών σαφώς βρέθηκε η μετοχή της Motor Oil, η οποία από αύριο θα προστεθεί στην ελληνική «ομάδα» του δείκτη Standard MSCI. Εντούτοις το ενδιαφέρον ήταν μεγάλο και στις υπόλοιπες ελληνικές μετοχές, καθώς αυξάνεται η στάθμιση του ελληνικού δείκτη στις αναδυόμενες του οίκου.

Βέβαια, η μεταβλητότητα σε αρκετούς άλλους τίτλους δεν έλειψε σήμερα, καθώς το διεθνές κλίμα παραμένει αρνητικό σε μια εβδομάδα που αναμένονται τα κρίσιμα στοιχεία για τον πληθωρισμό στην περιοχή της Ευρωζώνης. Κόντρα στο ρεύμα επομένως το ΧΑ προσπαθεί να κρατήσει τα κεκτημένα και να μαζέψει δυνάμεις προκειμένου να σπάσει την πλάγια κίνηση των τελευταίων ημερών, με πρώτο στόχο τις 1.195 μονάδες.

Η αγορά προέρχεται από 10 συνεχόμενες ανοδικές εβδομάδες και έκλεισε πέντε μήνες ανόδου, με τεράστιες αποδόσεις. Κι είναι λογικό να αναζητείται ένα -έστω και μικρό- πτωτικό κομμάτι ώστε να αποσυμφορήσει ένα τόσο υπερθερμασμένο ταμπλό, την ώρα μάλιστα που και το κλίμα στις διεθνείς αγορές δεν είναι και τόσο θετικό. Το επίπεδο στηρίξεων είναι η ζώνη των 1.050-1.060 μονάδων του ΓΔ (2570-2580 του 25άρη).

Μέχρι στιγμής, οι ρευστοποιήσεις έγιναν λελογισμένα, με το αγοραστικό ενδιαφέρον να απορροφά την προσφορά και τις τιμές να συνεχίζουν να κερδίζουν έδαφος. Την ίδια ώρα, η συναλλακτική δραστηριότητα είναι πολύ καλή, σημαντικά αυξημένη όλο αυτό το διάστημα, κάτι που προσδίδει και ποιότητα στην άνοδο, ταυτόχρονα με τη διάχυση αυτής σε πάρα πολλούς τίτλους.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, Ελλάκτωρ και Motor Oil ξεχώρισαν με το +5,66% και +5,20% που κατέγραψαν αντίστοιχα, ενώ σημαντική ήταν η άνοδος σε Σαράντη, Eurobank, Alpha Bank, Εθνική, Quest, Μυτιληναίο και Titan. Θετικά έκλεισαν Τέρνα Ενεργειακή, Πειραιώς, Λάμδα, Autohellas, Aegean, ΔΕΗ, Coca Cola, ΓΕΚ Τέρνα, ΟΛΠ και ΟΤΕ, ενώ πτωτικά οι ΟΠΑΠ και Ελληνικά Πετρέλαια. Μεγαλύτερες ήταν οι απώλειες σε ΕΛΧΑ, ΕΥΔΑΠ και Jumbo.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Υπό το βάρος της Motor Oil – Μάχη για τις 1.400 μονάδες
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Υπό το βάρος της Motor Oil κινείται ο Γενικός Δείκτης - Μάχη για τις 1.400 μονάδες

Η μετοχή της Motor Oil δείχνει να βρίσκεται υπό τη μεγάλη πίεση της εξόδου αρκετών χαρτοφυλακίων, μετά την αναπάντεχη απόφαση του οίκου MSCI να την αφαιρέσει από τον δείκτη Standard Greece