Αντίστροφα μετρά το πολιτικό σύστημα για την προκήρυξη των εκλογών, καθώς τα κομματικά επιτελεία προδιαγράφουν εξελίξεις στο επόμενο 10ήμερο, ενώ στα μέτωπα της πολιτικής αντιπαράθεσης προστέθηκε πλέον και εκείνο της υπόθεσης Πολάκη. Σε Μαξίμου και ΝΔ μιλούν για «καθυστερημένες αντιδράσεις» από τον ΣΥΡΙΖΑ και σκοπεύουν να εντείνουν τις βολές τους για τον «πολακισμό», μιλώντας επίμονα για τον «καθρέπτη του Τσίπρα».

Η κυβέρνηση θέλει ουσιαστικά να εκμεταλλευτεί τις συνθήκες εσωστρέφειας που προκαλούν οι εξελίξεις για την Κουμουνδούρου, ανεβάζοντας ρυθμούς αφενός με επιθέσεις στην αξιωματική αντιπολίτευση για ζητήματα που αφορούν συνολικά την «περιφρόνηση», όπως λένε, των δικαστικών αποφάσεων και την «αμφισβήτηση των θεσμών», αφετέρου με τον δικό της «θετικό λόγο» προς τους πολίτες για την επόμενη μέρα. Στα σκαριά άλλωστε είναι μεταξύ άλλων η έγκριση του νέου κατώτατου μισθού που θα ισχύσει από την 1η Απριλίου και μια σειρά (τελευταίων) νομοθετημάτων που θα ψηφιστούν με απόντα τον ΣΥΡΙΖΑ.

Πολάκης: Για δεύτερη (και λυπητερή;) φορά στο Πειθαρχικό

«Παλεύει να πείσει ότι είναι θεσμικός, αλλά…»

«Όσο ο ΣΥΡΙΖΑ παλεύει μάταια να μας πείσει ότι κινείται θεσμικά και όσο ασχολείται με το αν ράγισε το γυαλί στις σχέσεις Τσίπρα – Πολάκη», λένε χαρακτηριστικά γαλάζιες πηγές, «εμείς έχουμε δουλειά μπροστά μας για να δίνουμε λύσεις σε όσα πραγματικά απασχολούν την κοινωνία και κυρίως έχουμε σχέδιο για την επόμενη τετραετία».

Είναι ενδεικτική η αντίδραση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο για την καταδίκη του Νίκου Παππά στο Ειδικό Δικαστήριο. Ήταν αυτή που άνοιξε τον ασκό του Αιόλου στον ΣΥΡΙΖΑ, κατά τον Γιάννη Οικονόμου, «και φέρνει τον κ. Τσίπρα αντιμέτωπο με τον πολακισμό, το ανώτατο στάδιο ενός είδους πολιτικής: του συριζαϊσμού που εμπνεύστηκε, εξέθρεψε και γιγάντωσε ο κ. Τσίπρας, καλύπτοντας συστηματικά τον κ. Πολάκη».

Δημόσιες παρεμβάσεις από Μητσοτάκη

Συνέχεια στα «πυρά» προς τον ΣΥΡΙΖΑ, με στόχο να αποδομηθεί η θεσμική εικόνα του, αναμένεται όμως και στις δημόσιες παρεμβάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη. Από τη Λάρισα ο πρωθυπουργός επιτέθηκε προ ημερών στον Αλέξη Τσίπρα διερωτώμενος αν «θα συνεχίσει να μιλά για Δικαιοσύνη όταν ο στενότερος συνεργάτης του κρίθηκε αμετάκλητα ένοχος για παράβαση καθήκοντος, το πιο ατιμωτικό έγκλημα για έναν δημόσιο λειτουργό», ενώ μένει να φανεί ποια μηνύματα επιφυλάσσει σήμερα από την Ανατολική Αττική.

Ο ίδιος μεταβαίνει το πρωί στην κεντρική πλατεία Αχαρνών για συζήτηση με πολίτες και κομματικά στελέχη. Από τους συνολικά 13 δήμους της Ανατολικής Αττικής, στην οποία η ΝΔ είχε άνετο προβάδισμα 14,5 μονάδων το 2019, υπήρχαν δύο και συγκεκριμένα οι Αχαρνές και η Λαυρεωτική όπου είχε επικρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ειδικά στον δήμο Αχαρνών, η Κουμουνδούρου είχε αφήσει δεύτερη την κεντροδεξιά παράταξη με σχεδόν 8,5 μονάδες.

Με «όπλο» το κυβερνητικό έργο

Σε κάθε περίπτωση ο Μητσοτάκης έχει δώσει εντολή σε κυβέρνηση και κόμμα να κινούνται προς τις εθνικές κάλπες με βασικό «όπλο» την προβολή του κυβερνητικού έργου και τη σύγκριση των τετραετιών ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Εξου και βασικός «σταθμός» στην τελική ευθεία προς την αναμέτρηση είναι η ανακοίνωση της αύξησης του κατώτατου μισθού κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου την ερχόμενη Παρασκευή, 3 Μαρτίου.

Θα προηγηθεί η αυριανή άνοδος του πρωθυπουργού στη δυτική Θεσσαλονίκη, από όπου εκτιμάται ότι θα ανακοινώσει επίσημα την υποψηφιότητά του στην περιφέρεια του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, την Α’ Θεσσαλονίκης, όσο κι αν δεν αναμένεται ότι θα κρατήσει εκεί την έδρα. Πάντως, προγραμματίζεται ομιλία του σε ανοιχτή συγκέντρωση στη Σταυρούπολη. Θα προηγηθεί επίσης άλλη μία πρωθυπουργική επίσκεψη σε συνοικία της Αττικής, την Πέμπτη.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ανισότητα: Οι 9 στους 10 Έλληνες απαιτούν αλλαγή του οικονομικού συστήματος
Επικαιρότητα |

Oι 9 στους 10 Έλληνες απαιτούν αλλαγή του οικονομικού συστήματος

Στην Ελλάδα το 72% πιστεύει ότι τα σημερινά παιδιά θα ζήσουν χειρότερα από τους γονείς τους και το 95% θεωρεί ότι η ανισότητα οφείλεται στην υπερβολική πολιτική επιρροή της οικονομικής ελίτ