![Mytlineos: Στα 32,2 ευρώ τη τιμή-στόχος από την Wood](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2021/04/mytilineos_building.jpg)
Σημαντική αύξηση στην τιμή-στόχο για την μετοχή της Mytlineos από την Wood, η οποία ανεβάζει τον πήχη στα 32,2 ευρώ (από 26 ευρώ προηγουμένως) με upside 30%.
Η αύξηση αποδίδεται στην καλύτερη εμπέδωση της αγοράς για το νέο επίπεδο κερδοφορίας της Mytlineos από εδώ και στο εξής. Σε μία σχετικά συντηρητική, όπως τη χαρακτηρίζει, προσέγγιση προβλέπει μία σταθερή αύξηση της κερδοφορίας της εταιρείας τα επόμενα έτη, η οποία για το 2023 τοποθετείται στα 921 εκατ. ευρώ και για το 2024 και μετά σταθερά πάνω από το 1δισ. ευρώ.
Το νέο επίπεδο κερδοφορίας για τη Mytlineos διαμορφώνεται σε επίπεδα σημαντικά άνω του 1 δισ. ευρώ πλέον, με την υπερβάλλουσα κερδοφορία να προέρχεται από την ανάπτυξη των ΑΠΕ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η αναλύτρια της Wood αξιολογεί το portfolio ΑΠΕ της Mytlineos με το 35% της συνολικής αποτίμησης της εταιρείας ή κοντά στα € 2δισ., πιστοποιώντας τη μετάβαση που σχεδιάζει η εταιρεία.
Νέο PPA της Mytilineos στο Ηνωμένο Βασίλειο – «Έπεσαν» οι υπογραφές με Centrica και Vodafone
Επενδύσεις
Λόγω της διατήρησης μίας σταθερά υψηλής κερδοφορίας, από εδώ και στο εξής, η Wood προβλέπει ότι η Mytlineos μπορεί να επενδύει ποσά της τάξεως των €600-700 εκατ.. κάθε χρόνο, και άρα με βάση τις αποδόσεις των επενδύσεων της εταιρείας να μπορεί να αυξάνει σταθερά την κερδοφορίας της κατά €100εκάτ. το χρόνο, χωρίς να επηρεάζει τη χρηματοοικονομική της μόχλευση, η οποία, από τη WOOD, εκτιμάται ότι θα διατηρηθεί σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα και υγιή σχετικά με τον ανταγωνισμό.
Ειδικότερα, η Wood εκτιμά ότι οι ουραίοι άνεμοι για τη Μυτιληναίος θα συνεχιστούν, με βάση:
1) τα εγκαίνια της μονάδας CCGT 826 MW το 1ο τρίμηνο του 23, διπλασιάζοντας την ισχύ MW στην παραγωγή θερμικής ενέργειας
2) ένα πιο πολυάσχολο δρομολόγιο εμπορίας προμήθειας LNG
3) υψηλότερες πωλήσεις RSD και
4) υποστηρικτικές τιμές LME και ασφάλιστρα για το τμήμα μεταλλουργίας.
Προοπτική κερδών
Οι προοπτικές κερδών για το 2023 παραμένουν ισχυρές για τη Mytlineos . Η Wood αυξάνει την πρόβλεψη για τα EBITDA του ομίλου κατά 15%, σε 921 εκατ. ευρώ, το 2023, έναντι 803 εκατ. ευρώ προηγουμένως, και την πρόβλεψη για τα καθαρά κέρδη για το 2023 σε 510 εκατ. ευρώ. Έχει επίσης βελτιώσει τις εκτιμήσεις για την περίοδο 2024-2525, αυξάνοντας τις προσδοκίες για κέρδη στους τομείς της μεταλλουργίας και του RSD.
Δημιουργία ταμειακών ροών
Η Wood γράφει επίσης ότι η αξιοσημείωτη ανάκαμψη το 4ο τρίμηνο του 22ου έδειξε την ικανότητα της εταιρείας να καλύψει τις ανάγκες σε κεφάλαιο κίνησης, καθώς η Mytlineos κατάφερε να ολοκληρώσει το 222 με καθαρό χρέος μόλις 714 εκατ. ευρώ, έναντι 1,4 δισ. ευρώ το εννεάμηνο του ’22. Αναμένει ότι η ισχυρή κερδοφορία, που απορρέει από τη μεταλλουργία και την ηλεκτρική ενέργεια και το φυσικό αέριο, θα συνεχίσει να υποστηρίζει τις λειτουργικές ταμειακές ροές, με τη Mytlineos να διατηρεί το καθαρό χρέος/EBITDA κάτω του 1,0x, χωρίς να θυσιάζει τις διανομές ROIC και μερισμάτων. Για το 2023, προβλέπουν μερισματική απόδοση 5,2% και ROIC 22%.
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Τράπεζες: Αγοράζουν ξανά «ασημικά»](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/01/bl29bankingvirtualpix-600x375.jpg)
Αγοράζουν ξανά «ασημικά» οι τράπεζες
Αντιστρέφοντας τις τάσεις εσωστρέφειας προχωρούν σε επεκτατικές ενέργειες με συνεχή αναζήτηση ευκαιριών - Η Πειραιώς προχωρεί σε deal με το CVC για την εξαγορά του 70% της Εθνικής Ασφαλιστικής - Τα σχέδια των άλλων συστημικών ομίλων
![HELLENiQ ENERGY: «Κύμα ζεστασιάς» για μαθητές](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/HELLENIQ-ENERGY-1024x683-1-600x400.jpg)
«Κύμα ζεστασιάς» από την HELLENiQ ENERGY
Για 16η συνεχή χρονιά προσφέρει δωρεάν πετρέλαιο θέρμανσης σε περισσότερα από 160 σχολεία σε Δυτ. Αττική, Δυτ. Θεσσαλονίκη και Κοζάνη
![Lamda Developement: Στηρίζει τους μαθητές των νησιών που πλήττονται από τις σεισμικές δονήσεις στις Κυκλάδες](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/07/santorini-416136_1920-1-600x378.jpg)
Στήριξη LAMDA στους μαθητές που πλήττονται από τους σεισμούς στις Κυκλάδες
Από τις αρχές του 2025, η LAMDA Development διαθέτει συνδρομές του brainy σε μαθητές και μαθήτριες Δημοτικού και Γυμνασίου, μονοθέσιων και διθέσιων σχολείων ανά την Ελλάδα
![BENETH: Ανοίγει ξανά το Jackson Hall στο Κολωνάκι](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/εξω-600x400.jpg)
Ανοίγει πάλι το Jackson Hall στο Κολωνάκι - Το σχέδιο της «ΒΕΝΕΤΗ»
Η εταιρεία ΒΕΝΕΤΗ μίσθωσε το κτήριο συνολικής επιφάνειας 845 τ.μ. το 2015 - H συνολική επένδυση ανήλθε στα 7 εκατ. ευρώ
![METLEN: Ξεκινά την κάλυψη η Bank of America με σύσταση buy και τιμή στόχο στα 45 ευρώ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/01/240515105918_mytilineos-600x395.webp)
BofA για METLEΝ: Τιμή στόχος στα 45 ευρώ και σύσταση buy – Ισχυρός καταλύτης η εισαγωγή στο LSE
Σύμφωνα με τη BofA, η συνύπαρξη Ενέργειας και Μετάλλων αποτελεί βασικό πλεονέκτημα για τη METLEN – Στις κορυφαίες επιλογές και για τη Citi η μετοχή
![Καφούνης: Σημαντική ευκαιρία το «Shopping in Greece» για Εμπόριο και Τουρισμό](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/Photo_-Kafounis_-Συνέδριο-ΞΕΕ_-1-600x400.jpg)
Καφούνης: Σημαντική ευκαιρία το «Shopping in Greece» για Εμπόριο και Τουρισμό
Ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ Σταύρος Καφούνης μίλησε στο συνέδριο που διοργάνωσε το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος
![ΕΒΕΑ: Προκηρύσσει τα βραβεία 2025 για επιχειρήσεις – Οι 10 κατηγορίες](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/ebea-600x386.jpg)
Τα βραβεία 2025 για επιχειρήσεις προκήρυξε το ΕΒΕΑ - Οι 10 κατηγορίες
Το ΕΒΕΑ στοχεύει με τα ετήσια βραβεία που έχει καθιερώσει στην ανάδειξη της επιχειρηματικής αριστείας και των αξιών του επιχειρείν.
![Resolute Cepal Capital: Ενισχύει την παρουσία του στον κλάδο του real estate](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/thumbnail_Logo-RCC-600x305.jpg)
Resolute Cepal Capital: Ενισχύει την παρουσία του στον κλάδο του real estate
Η ίδρυση της νέας θυγατρικής, Resolute Cepal Capital, αποτελεί ένα στρατηγικό βήμα για την ενίσχυση του χαρτοφυλακίου παρεχόμενων υπηρεσιών και της θέσης του, ως σημείο αναφοράς στον κλάδο διαχείρισης ακίνητης περιουσίας
![Δασμοί Τραμπ: Tο «δασμολογικό χάος» στις ΗΠΑ φοβίζει τους εξαγωγείς τροφίμων](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/09/ot_exports_conteiners-600x352.png)
Tο «δασμολογικό χάος» στις ΗΠΑ φοβίζει τους εξαγωγείς τροφίμων
Προσδοκίες ότι το «αμερικανικό όνειρο» δεν θα εξελιχθεί σε «εφιάλτη» και τα αγροδιατροφικά ελληνικά προϊόντα θα εξαιρεθούν από τα μέτρα Τραμπ
![Metlen: H Fairfax αύξησε στο 6,43% τη συμμετοχή της στην εταιρεία](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/10/Prem-Watsa-600x404.jpg)
Η Fairfax του Γουάτσα αύξησε στο 6,43% τη συμμετοχή της στη Metlen
Τι αναφέρει σε ανακοίνωση η Metlen - Ενισχύει τη συμμετοχή του ο Ινδο-Καναδός δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας