«Αξιοποιούμε τα τεχνολογικά άλματα για να διευκολύνουμε και να βελτιώσουμε τις συνθήκες διαβίωσης των συνανθρώπων μας με αναπηρία. Πλέον έχουμε στην διάθεσή μας περισσότερα εργαλεία και περισσότερους μηχανισμούς που μας βοηθούν να υλοποιήσουμε ακόμα καλύτερα και αποτελεσματικότερα το έργο μας», ανέφερε η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, κατά τη διάρκεια ομιλίας στην ημερίδα «Τεχνητή Νοημοσύνη και Αυτισμός».
Η κ. Μιχαηλίδου έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις δυνατότητες της τεχνολογίας, καθώς και στο κομμάτι της Τεχνητής Νοημοσύνης σε ό,τι αφορά τις παρεμβάσεις του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, με στόχο την ενίσχυση της ανεξάρτητης διαβίωσης των ατόμων με αναπηρία.
Ξεκινά ο θεσμός της επαγγελματικής αναδοχής – Τι είπε η Μιχαηλίδου
Πιο συγκεκριμένα, η Υφυπουργός έκανε λόγο για:
● Την ψηφιακή κάρτα αναπηρίας που υλοποιείται για πρώτη φορά στη χώρα μας, πιστοποιεί την αναπηρία του κατόχου της και διασφαλίζει την πρόσβασή του σε υπηρεσίες και αγαθά που δικαιούται.
● Την καινοτόμα υπηρεσία “Relay”, που δίνει τη δυνατότητα σε συμπολίτες μας με ακουστική αναπηρία να πραγματοποιούν τηλε-βιντεοκλήσεις και να εξυπηρετούνται σε υπηρεσίες που μέχρι πρότινος δεν είχαν πρόσβαση, μέσω εξ αποστάσεως διερμηνείας.
● Το πρόγραμμα ψηφιακής κατάρτισης ατόμων με αισθητηριακές αναπηρίες και ηλικιωμένους. Το πρόγραμμα δίνει την ευκαιρία σε 2.400 τυφλούς ή κωφούς συμπολίτες μας και σε 3.000 ηλικιωμένους να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες του διαδικτύου.
● Το πρόγραμμα της πρώιμης διάγνωσης και έγκαιρης παρέμβασης που αφορά σε περισσότερα από 1.600 παιδιά ηλικίας μηδέν έως έξι ετών, που μπορεί να προβλέψει συμπεριφορές παιδιών στο φάσμα του αυτισμού, καθώς και τις προσωποποιημένες παρεμβάσεις που απαιτούνται.
● Το πρόγραμμα «Κυψέλη» το οποίο παρέχει πρώιμη ανίχνευση νοητικών, μαθησιακών και ψυχοκοινωνικών δυσκολιών σε παιδιά, με σκοπό την έγκαιρη παρέμβαση για τη βελτίωση της λειτουργικότητάς τους.
Η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, δήλωσε ότι: «Είναι πραγματικά εντυπωσιακές οι δυνατότητες που δημιουργεί η Τεχνητή Νοημοσύνη. Η δική μας πολιτική ευθύνη είναι να αξιοποιήσουμε κάθε δυνατότητα για να υλοποιήσουμε ακόμα καλύτερα το έργο μας: να κάνουμε καλύτερη τη ζωή όλων μας. Κυρίως όμως εκείνων που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη. Γι’ αυτό και αποτελεί πολύτιμο εργαλείο στην προσπάθειά μας για την εδραίωση μιας συμπεριληπτικής κοινωνίας, όπου όλοι έχουν ισότιμα το δικαίωμα στην εκπαίδευση, την εργασία, την κοινωνική και πολιτιστική ζωή. Ως Πολιτεία, με στοχευμένες παρεμβάσεις εδώ και τέσσερα χρόνια, έχουμε διαμορφώσει τις κατάλληλες συνθήκες ώστε ο κάθε συμπολίτης μας να μπορεί να αξιοποιεί στο μέγιστο βαθμό τις δυνατότητές του. Έχουμε πολλά ακόμα να κάνουμε Συνεχίζουμε. Δεν αφήνουμε κανέναν πίσω».
Latest News
ΓΣΕΕ: Άνιση η ευημερία στην Ελλάδα - Ο ρόλος πληθωρισμού, μισθών και στεγαστικής κρίσης
Η έκθεση του ΙΝΕ ΓΣΕΕ αναφέρει πως και το κόστος στέγασης στην Ελλάδα έχει δυσανάλογη επίδραση στην ευημερία των πολιτών διαφορετικής εισοδηματικής κατάστασης
Τι αλλάζει στις συντάξεις χηρείας: Τα τρία σενάρια στο τραπέζι
Αγωνία δικαιούχους του ιδιωτικού τομέα που είτε θα πρέπει να επιστρέψουν ποσά είτε να τους κοπεί μέρος του εισοδήματος. Τα θα γίνει με τις συντάξεις χηρείας
Τεκμαρτό εισόδημα: Τι αλλάζει φέτος για τους ελεύθερους επαγγελματίες
Η αύξηση του κατώτατου μισθού ανέβασε στα 11.620 ευρώ το ελάχιστο φορολογητέο εισόδημα - Πώς θα σβήσουν οι επιβαρύνσεις
Κατώτατος μισθός: Στα 40 ή 50 ευρώ η αύξηση το 2025 - Την 1η Απριλίου οι νέες αμοιβές
Εκκινεί εντός Ιανουαρίου η διαδικασία προσδιορισμού των αυξήσεων – Ο «οδικός χάρτης» της αναπροσαρμογής των μισθών αυξήσεων μέχρι το 2027
Μέσω IRIS οι πληρωμές των εισφορών για μη μισθωτούς
Η υπηρεσία παρέχει στους ασφαλισμένους τη δυνατότητα πληρωμής των εισφορών μέσω IRIS με e-banking ή mobile banking
Πρόσκληση για τη συγκρότηση των Επιτροπών γνωμοδότησης για τον κατώτατο μισθό
Οι δύο Επιτροπές θα υποβάλουν τα υπομνήματά τους προκειμένου αυτά να ληφθούν υπόψη για το ύψος της αύξησης που θα πάρει ο κατώτατος μισθός για το έτος 2025
Η Ελλάδα χάνει έως 1,5 δισ. ευρώ τον χρόνο από τις κενές θέσεις εργασίας
Τα μεγαλύτερα κενά εντοπίζονται στην εκπαίδευση (11.642 θέσεις εργασίας), το εμπόριο (8.447), τη δημόσια διοίκηση και την άμυνα (6.903) και στην εστίαση και τα καταλύματα (6.345)
Αυξάνεται στα 1.850 ευρώ το μηνιαίο ποσό για επαγγελματίες αναδόχους γονείς παιδιών με αναπηρία
Τα παιδιά θα λαμβάνουν κανονικά και όλα τα προνοιακά και αναπηρικά επιδόματα
Έρχεται νέο ασφαλιστικό μέσα στο 2025 - Πώς θα υπολογίζονται οι συντάξεις
Το νέο ασφαλιστικό αλλάζει τη βάση υπολογισμού της ανταποδοτικής σύνταξης - Θα πάψει να αυξάνεται με τον πληθωρισμό από το 2025
Ψηφιακός φάκελος για όλους τους φορολογουμένους - Το νέο Taxis
Ποια στοιχεία θα γνωρίζει η Εφορία του μέλλοντος που στήνεται από την ΑΑΔΕ - Θα παραμένει για τουλάχιστον 100 χρόνια, ολόκληρο το ιστορικό στη μνήμη