Με ελεγχόμενες απώλειες κινείται σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, με τους οδηγούς της πεντάμηνης ανόδου να διορθώνουν ελαφρώς μετά το χθεσινό κρεσέντο που προκάλεσε το rebalancing λόγω αλλαγών στους δείκτες του MSCI. Ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,29% στις 1.125,93 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 14 εκατ. ευρώ.

Μπορεί η πορεία της αγοράς να είναι έντονα ανοδική τους τελευταίους μήνες, με πολλούς αναλυτές να θεωρούν ότι πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις, εντούτοις τις τελευταίες ημέρες η αγορά προσπαθεί να διαχειριστεί τις πιέσεις σε συγκεκριμένους τίτλους. Και το κάνει αποτελεσματικά, αφού τα επίπεδα δεν έχουν χαθεί, παραμένοντας σε μια πλαγιοανοδική βραχυπρόθεσμη τροχιά.

Αυτό σημαίνει ότι σταδιακά η αγορά αφομοιώνει τα επίπεδα, χωρίς να κάνει ένα ουσιαστικό πισωγύρισμα που θα κινητοποιήσει νέα κεφάλαια να εισέλθουν σε αυτήν. Πάντως σε περίπτωση που η διόρθωση λάβει διαστάσεις, η πρώτη στήριξη φαίνεται στις 1.080 μονάδες του ΓΔ και η κύρια στις 1.050 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων

Σε επίπεδο τίτλων, Ελλάκτωρ, Eurobank, Motor Oil, Titan, Aegean, Autohellas, Quest και Πειραιώς δέχονται τις μεγαλύτερες πιέσεις, ενώ πτωτικά κινούνται και οι ΓΕΚ Τέρνα, Μυτιληναίος, Λάμδα, Τέρνα Ενεργειακή, Εθνική, Σαράντης, ΕΥΔΑΠ και ΔΕΗ. Θετικά κινούνται οι ΟΛΠ, Jumbo, Coca Cola και ΕΛΧΑ, ενώ μεγαλύτερη είναι η άνοδος σε Βιοχάλκο, ΟΠΑΠ, Ελληνικά Πετρέλαια και ΟΤΕ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών