
Ολοκληρώθηκε η διαδικασία λήψης DNA συγγενών των ανθρώπων που σκοτώθηκαν ή αγνοούνται από την τρομακτική σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη.
Τα αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν την Πέμπτη 2 Μαρτίου, με δεκάδες οικογένειες να βιώνουν μαρτυρικές στιγμές, αφού δεν ξέρουν ακόμη αν θα μπορέσουν να βρουν τους ανθρώπους τους, έστω και νεκρούς, ή παραμένουν αγνοούμενοι.
Η διαδικασία λήψης DNA από συγγενείς των θυμάτων της εθνικής τραγωδίας στα Τέμπη πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, ενώ οι συγγενείς των θυμάτων και αγνοουμένων κατέλυσαν σε ξενοδοχεία της πόλης.
Η νύχτα γι’ αυτούς τους ανθρώπους θα είναι γεμάτη αγωνία, καθώς ήδη έζησαν ένα δραματικό 24ωρο στο Νοσοκομείο, περιμένοντας ένα σημείο ζωής από τους δικούς τους.
Νέοι 20-30 ετών οι περισσότεροι
Οι 38 επιβεβαιωμένοι από την Πυροσβεστική νεκροί, που ακόμη δεν έχουν ταυτοποιηθεί, είναι κυρίως νεαρά άτομα, ηλικίας από 20 έως 30 ετών.
Για το λόγο αυτό, στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, ειδικά κλιμάκια της Ελληνικής Αστυνομίας έκαναν τις λήψεις γενετικού υλικού (DNA) από τους συγγενείς, το οποίο παραδόθηκε στην ιατροδικαστική υπηρεσία. Το έργο της ταυτοποίησης των σορών θα γίνει με τη μέθοδο αναγνώρισης DNA.
Σύμφωνα με πληροφορίες του iatropedia.gr, από τις 12 το μεσημέρι και μέχρι τις 21.30, ελήφθησαν 25 δείγματα από αντίστοιχους συγγενείς, ενώ προς το παρόν έχει ταυτοποιηθεί μόνο μία σορός.
Τα αποτελέσματα αναμένεται να βγουν αύριο, Πέμπτη, 2 Μαρτίου.
Οι περισσότερες σοροί δεν αναγνωρίζονται
Παράλληλα, οι λήψεις δειγμάτων DNA θα συνεχιστούν και την Πέμπτη, καθώς υπάρχουν αρκετά μη ταυτοποιημένα υπολείμματα και ανθρώπινα μέλη, τα οποία οι ιατροδικαστές καλούνται να ταυτοποιήσουν.
Οι περισσότερες από τις 38 σορούς, που περισυνελέγησαν από το ΕΚΑΒ από τον τόπο του δυστυχήματος, δεν αναγνωρίζονται, καθώς έχουν σοβαρά εγκαύματα και τραύματα.
Την ίδια στιγμή, ειδικά κλιμάκια με ψυχολόγους και ψυχιάτρους παρέχουν σημαντική ψυχολογική φροντίδα και υποστήριξη στους συγγενείς των θυμάτων και αγνοουμένων.
Πηγή: in.gr


Latest News

Άνοδος της θερμοκρασίας και τοπικές λασποβροχές
Ο καιρός ανά περιοχή – Η πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για σήμερα Μεγάλη Τετάρτη

Από σήμερα η επιστροφή των πινακίδων για το Πάσχα - Ποιοι εξαιρούνται
Τι ισχύει με την επιστροφή πινακίδων σε ιδιοκτήτες οχημάτων που προέβησαν σε αντικοινωνική στάθμευση

Δένδιας – Πιτσιλής υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας: Στόχος η διαφάνεια στις αγορές των εξοπλιστικών
Πρέπει «να προστατεύσουμε τελικά το υστέρημα του Έλληνα φορολογούμενου» τόνισε ο Δένδιας

Μποϊκοτάζ της Κίνας στην Boeing - Σταματά να παραλαμβάνει αεροσκάφη
Κλιμακώνεται η εμπορική διαμάχη μεταξύ Κίνας και Ηνωμένων Πολιτειών

Μητσοτάκης: Χτίζουμε πάνω στα θεμέλια της δημοσιονομικής πειθαρχίας
Αισιόδοξος για τις προοπτικές της οικονομίας εμφανίστηκε ο Κ. Μητσοτάκης κατά την πρώτη του συνάντηση με τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ .Τασούλα

Από 16 Απριλίου σε ισχύ η επιστροφή πινακίδων - Ποιοι περιπτώσεις εξαιρούνται
Τι ισχύει με την επιστροφή πινακίδων σε ιδιοκτήτες οχημάτων που προέβησαν σε αντικοινωνική στάθμευση

Μικρή πτώση της θερμοκρασίας και αφρικανική σκόνη – Πού θα βρέξει
Τοπικές βροχές αναμένονται στην Αττική κυρίως τις μεσημβρινές ώρες οπότε είναι πιθανό να σημειωθεί μικρής διάρκειας καταιγίδα. Ο καιρός σήμερα

Αντίστροφη μέτρηση για τον Προσωπικό Αριθμό: Πότε έρχεται, πώς θα τον αποκτήσετε
Έρχεται να αντικαταστήσει τον ΑΦΜ και τον ΑΜΚΑ που χρησιμοποιούνταν μέχρι σήμερα – Σύμφωνα με τον νόμο, ο Προσωπικός Αριθμός θα εμφανίζεται στις νέες ψηφιακές ταυτότητες

Απεργία στα ταξί σήμερα για τη διέλευση από τις λεωφορειολωρίδες
Το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί ζητά να ισχύσουν όσα αναφέρονται στο τελικό κείμενο του νέου Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Τραμπ: Ο Ζελένσκι και ο «απατεώνας» Μπάιντεν, υπεύθυνοι για τον πόλεμο στην Ουκρανία
«Δεν είχα καμία σχέση με αυτόν τον πόλεμο, αλλά εργάζομαι επιμελώς για να σταματήσει ο θάνατος και η καταστροφή», είπε ο Ντόναλντ Τραμπ