Σε € 136 εκ. την 31.12.2022, έναντι € 122 εκ. την 31.12.2021, αυξημένη κατά 12% αποτιμάται η αξία του χαρτοφυλακίου των 26 ακινήτων της BriQ Properties Α.Ε.Ε.Α.Π., σύμφωνα με ανακοίνωση της εισηγμένης.

Η αύξηση αυτή οφείλεται, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, κυρίως στην αναπροσαρμογή της αξίας των ακίνητων στους κλάδους των logistics και των ξενοδοχείων, όπου η BriQ επενδύει σταθερά κατά την τελευταία τετραετία.

Σύμφωνα με την ανακοινωθείσα στις 23/02/2023 εξαγορά ακινήτων και στη συνέχεια συγχώνευση δια απορροφήσεως της Intercontinental International A.E.E.A.Π. («ICI»), η αξία του χαρτοφυλακίου της BriQ εκτιμάται ότι θα αυξηθεί σε ακίνητα αξίας € 200 εκ. περίπου, με την απόκτηση των 17 ακινήτων της ICI, ενώ θα αυξηθεί περαιτέρω με τη συνολική αξία των ακινήτων να φθάνει τα € 250 εκ. περίπου, μετά την ολοκλήρωση της συγχώνευσης. Η αγορά των εν λόγω 17 ακινήτων καθώς και των μετοχών της ICI θα χρηματοδοτηθεί με δανεισμό, ενώ η συγχώνευση δια απορρόφησης της ICI από τη BriQ θα πραγματοποιηθεί με ανταλλαγή μετοχών. Η συναλλαγή τελεί υπό σχετικές και αντίστοιχες για όμοιες συναλλαγές αναβλητικές αιρέσεις, συμπεριλαμβανομένων των απαραίτητων εγκρίσεων από τα αρμόδια εταιρικά όργανα και εποπτικές αρχές.

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος της BriQ Properties Α.Ε.Ε.Α.Π., κα Άννα Αποστολίδου, δήλωσε ότι «Από την εισαγωγή της Εταιρείας στο ΧΑ τον Ιούλιο του 2017 έως σήμερα, η BriQ έχει αυξήσει θεαματικά το χαρτοφυλάκιο ακινήτων της από € 26 εκ. σε € 136 εκ. με προσεκτικές και στοχευμένες επενδύσεις σε κλάδους όπως τα logistics και τα ξενοδοχεία που έχουν προσφέρει υπεραξίες και υψηλές αποδόσεις. Στην περίοδο αυτή δώσαμε στους μετόχους μας € 18 εκ. υπεραξίες στο χαρτοφυλάκιο ακινήτων και € 7,3 εκ. σε μερίσματα για τις χρήσεις 2017-2021.».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
Space Hellas: Ανέλαβε την τεχνολογική αναβάθμιση του Ιονίου Πανεπιστημίου
Academia |

Ανέλαβε την τεχνολογική αναβάθμιση του Ιονίου Πανεπιστημίου η Space Hellas

Το έργο περιλαμβάνει τον εκσυγχρονισμό των υποδομών του Ιονίου Πανεπιστημίου και τη λήψη των κατάλληλων τεχνικών μέτρων για τον περιορισμό του κινδύνου παραβίασης ή καταστροφής των πληροφοριακών του συστημάτων