Ισχυρές ήταν οι πιέσεις που δέχτηκε σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο έδωσε τελικά τη διόρθωση που ανέμεναν οι περισσότεροι συμμετέχοντες, χωρίς να χάνει τις στηρίξεις του. Ο γενικός δείκτης σημείωσε απώλειες 1,26% στις 1.118,79 μονάδες, με τον τζίρο να φτάνει στα 118 εκατ. ευρώ.

Στην αγορά κυριάρχησε η αναστολή της διαπραγμάτευσης της Frigoglass, η οποία με απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς θα πρέπει να ενημερώσει το επενδυτικό κοινό αναφορικά με σημαντικά γεγονότα. Ο τίτλος κατέγραφε πτώση 4,85% στα 0,098 ευρώ, έχοντας διακινήσει 1,6 εκατ. ευρώ.

Έπεσε ξύλο και τ’ αντέξαμε

Ο δείκτης κατάφερε να κρατήσει τα επίπεδα των 1.100 μονάδων, εκδηλώνοντας την αντίδραση που χρειάστηκε προκειμένου να μην χαθεί το ψυχολογικό όριο. Πάντως, ο Δείκτης παραμένει σε υπεραγορασμένη ζώνη, και οι στηρίξεις βρίσκονται στις ζώνες 1080 (κοντινή) και 1050 (κύρια μεσοπρόθεσμη), με το βλέμμα να είναι στο μακρινό (;) 1250. Το εξίσου σημαντικό, όμως, είναι ότι και ο τραπεζικός δείκτης κράτησε τις 900 μονάδες, ενεργοποιώντας τις στηρίξεις του, ιδίως μέσω της Εθνικής η οποία απορρόφησε μεγάλο μέρος της προσφοράς της.

Τεχνικά η αγορά χρειαζόταν επίσης τη διόρθωση, καθώς όλοι οι ταλαντωτές του βρίσκονται σε υπεραγορασμένα επίπεδα. Χωρίς βέβαια η σημερινή διόρθωση να υποδηλώνει στην παρούσα κάποιο αρνητικό σενάριο, η εγχώρια επενδυτική κοινότητα αναζητά την κορυφή στην τρέχουσα βραχυπρόθεσμη εικόνα, η οποία πιθανότατα να είναι στις 1.120 μονάδες.  Ο γενικός δείκτης έχει την κοντινή του στήριξη στις 1.075 μονάδες, επίπεδο που σηματοδοτεί και την επιθετική τάση. Εάν χαθεί, η επόμενη στήριξη είναι στις 1.040 μονάδες.

Τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, η Πειραιώς δέχτηκε τις μεγαλύτερες πιέσεις στον FTSE 25, κλείνοντας στο -4,01%, ενώ σημαντικές ήταν οι απώλειες σε Motor Oil, Alpha Bank, ΔΕΗ, Εθνική, Βιοχάλκο, ΕΛΧΑ, Μυτιληναίο, Ελληνικά Πετρέλαια, Σαράντη, Λάμδα, ΓΕΚ Τέρνα, ΟΤΕ, Τιτάν, Ελλάκτωρ, Quest, Autohellas και Aegean. Πτωτικά έκλεισαν και οι ΟΛΠ, Τέρνα Ενεργειακή, ΟΠΑΠ και Coca Cola, ενώ ανοδικά η Eurobank και η ΕΥΔΑΠ. Η Jumbo ξεχώρισε με το +3,23%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών