
Η ετοιμότητα της Microsoft να προσφέρει συμφωνίες άδειας χρήσης σε ανταγωνιστές είναι πιθανό να ικανοποιήσει τελικά τις αντιμονοπωλιακές ανησυχίες της ΕΕ σχετικά με την εξαγορά 69 δισεκατομμυρίων δολαρίων της Activision Blizzard χωρίς την απαίτηση πώλησης περιουσιακών στοιχείων.
Αυτό αναφέρει σε αποκλειστικό του δημοσίευμα το Reuters επικαλούμενο τρία άτομα «με γνώση του θέματος».
Στην «τσιμπίδα» της Ε.Ε. η Microsoft για την εξαγορά της Activision Blizzard
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν αναμένεται να απαιτήσει από τον αμερικανικό κολοσσό του λογισμικού να πουλήσει συγκεκριμένα περιουσιακά στοιχεία για να κερδίσει την έγκρισή της, ανέφεραν οι πηγές του δημοσιεύματος.
Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της Microsoft, Μπραντ Σμιθ, δήλωσε, μετά από σχετική κλειστή ακρόαση των ευρωπαϊκών θεσμών, ότι η εταιρεία είναι έτοιμη να προσφέρει στους ανταγωνιστές της άδειες χρήσης ώστε να καθησυχαστούν οι ανησυχίες περί δημιουργίας μονοπωλίου στην αγορά του gaming.
Ωστόσο, είχε διευκρινίσει ότι δεν ήταν στις προθέσεις της Microsoft η εξαίρεση από την συμφωνία εξαγοράς του πλέον κερδοφόρου τμήματος της Activision, του franchise «Call of Duty».
Η αρμόδιες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν έχουν σχολιάσει το δημοσίευμα.
Η Microsoft δήλωσε από την πλευρά της ότι «δεσμεύτηκε να προσφέρει αποτελεσματικές και εύκολα εφαρμόσιμες λύσεις που αντιμετωπίζουν τις ανησυχίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής».
«Η δέσμευσή μας να παρέχουμε μακροπρόθεσμη 100% ίση πρόσβαση στο Call of Duty στη Sony, το Steam, τη NVIDIA και άλλους, διατηρεί τα οφέλη της συμφωνίας για τους παίκτες και τους δημιουργούς περιεχομένου και αυξάνει τον ανταγωνισμό στην αγορά», ήταν το σχόλιο της αμερικανικής εταιρείας.
Οι δύο συμφωνίες που αλλάζουν το κλίμα
Αξίζει να σημειωθεί ότι στα τέλη Φεβρουαρίου η Microsoft είχε προχωρήσει σε δύο συμφωνίες παροχής περιεχομένου στις Nintendo και Nvidia, μέσω των οποίων παιχνίδια της πλατφόρμας Xbox θα είναι διαθέσιμα στις αντίστοιχες πλατφόρμες και κονσόλες των εν λόγω εταιρειών. Οι δύο συμφωνίες είναι δεκαετούς διάρκειας.
Ακολούθησε ειδική ακρόαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά την οποία η Microsoft υπερασπίστηκε την πρόταση εξαγοράς της Activision Blizzard, ύψους που προσεγγίζει τα 69 δισεκατομμύρια δολάρια.
Στην ακρόαση παρίσταντο και εκπρόσωποι της Sony, οι οποίοι αντιτάχθηκαν στην πρόταση εξαγοράς υποστηρίζοντας ότι η εξαγορά θα δώσει στην Microsoft τεράστιο έλεγχο σε μερικά από τα πλέον δημοφιλή βιντεοπαιχνίδια της αγοράς.
Η Sony είναι η κατασκευάστρια της σειράς παιχνιδομηχανών PlayStation και μοιραία αποτελεί την σημαντικότερη ανταγωνίστρια της Microsoft που κατασκευάζει τις παιχνιδομηχανές Xbox.
Την… ιδέα για «σπάσιμο» της συμφωνίας είχε η βρετανική ρυθμιστική αρχή CMA (Competition and Markets Authority), η οποία αντιπρότεινε μια «δομική διόρθωση» με αποδέσμευση από τη συμφωνία των τμημάτων της εταιρείας που σχετίζονται με το brand του Call of Duty.


Latest News

Δασμοί 3.521% - Σε ποια εισαγόμενα προϊόντα επιβάλλονται οι υψηλοί δασμοί
Οι ΗΠΑ θέλουν να εμποδίσουν το «ντάμπινγκ» τους στην αμερικανική αγορά και επιβάλλουν υψηλους δασμούς

Η γρίπη των πτηνών αυξάνει τις πωλήσεις των φυτικών «αυγών»
H γρίπη των πτηνών με την επακόλουθη ακρίβεια ωθούν τους Αμερικανούς στα «φυτικά αυγά»

Από την Ελβετία στις ΗΠΑ - Η Roche και το πενταετές επενδυτικό πλάνο
Η επένδυση της Roche θα δημιουργήσει περισσότερες από 12.000 νέες θέσεις εργασίας - Τι περιλαμβάνει το φιλόδοξο σχέδιο

Το mega deal της Nomura για τα assets της Macquarie
Ο επικεφαλής της ιαπωνικής Nomura λέει ότι η συμφωνία θα της δώσει «μια σταθερή πλατφόρμα στην αγορά υψηλής ανάπτυξης των ΗΠΑ»

Οι δασμοί θα κυριαρχήσουν στις συναντήσεις του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας
Οι φετινές συναντήσεις γίνονται στη σκιά του εμπορικού πολέμου που πυροδότησαν οι δασμοί του Αμερικανού προέδρου

Το Χάρβαρντ μηνύει τον Τραμπ - Τι ψάχνει στην... αγορά ομολόγων
Το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ κατηγορεί την κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ ότι έχει «σαρωτικές και παρεμβατικές απαιτήσεις»

Γιατί όλο και περισσότερες επιχειρήσεις πατάνε... pause - Τι είναι η «μεγάλη παύση»
Η νέα λέξη της μόδας για τα διευθυντικά στελέχη επιχειρήσεων είναι η «παύση», το προσωρινό πάγωμα των αποφάσεων μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο με τους δασμούς. Όμως το pause κινδυνεύει να γίνει delete.

Τα Hedge Funds κυνηγούν συμφωνίες σε σενάρια κινδύνου πολύ δαπανηρά για τις ασφαλιστικές
Οι ασφαλιστικές υποφέρουν από δυσβάσταχτες αποζημιώσεις που καλούνται να πληρώσουν μετά από θεομηνίες που προκαλούνται από την κλιματική αλλαγή

Εμπορικά «μπαϊπάς» ερήμην της Ουάσιγκτον
Αναδιπλώνονται οι εταίροι των ΗΠΑ και χαράσσουν νέους δρόμους - Μεγάλες δυνάμεις σε Ανατολή και Δύση προχωρούν σε συμφωνίες με άλλους εταίρους

Η «κρυφή» συνάντηση των fund managers στο Αμπού Ντάμπι και το κυνήγι επενδύσεων στη Μέση Ανατολή
H Goldman Sachs συγκέντρωσε δεκάδες fund manages στο Αμπού Ντάμπι - Αναζήτηση επενδύσεων εν μέσω δασμών Τραμπ