
Mε τον πρόεδρο της Κούβας Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ συναντήθηκε το Σάββατο ο διευθύνων σύμβουλος της ρωσικής πετρελαϊκής εταιρείας Rosneft, Ιγκόρ Σετσίν, καθώς η νησιωτική χώρα υποφέρει από οξεία έλλειψη καυσίμων που έχει οδηγήσει σε προσωρινό κλείσιμο πρατηρίων και πολύωρες ουρές αναμονής για ανεφοδιασμό με βενζίνη.
Καύσιμα: Ανθεί ο «αόρατος» ρωσικός στόλος
Ο Σετσίν είπε στον Ντίαζ-Κανέλ ότι, όταν πρόκειται για θέματα που σχετίζονται με την Κούβα, «ο Πούτιν τα εποπτεύει άμεσα και προσωπικά», ανέφερε το γραφείο του Κουβανού ηγέτη σε ανακοίνωση που εξέδωσε μέσω Twitter.
Πολλά tweets στον λογαριασμό της Προεδρίας της Κούβας τόνισαν τις καλές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, αλλά δεν διευκρίνισαν τον λόγο της επίσκεψης του επικεφαλής της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας.
Στη Βενεζουέλα
Ο Σετσίν πρόκειται να ταξιδέψει στη Βενεζουέλα για τη δέκατη επέτειο του θανάτου του πρώην προέδρου της νοτιοαμερικανικής χώρας Ούγκο Τσάβες, στενού συμμάχου τόσο της Κούβας όσο και της Ρωσίας.
Ο πρώην ηγέτης της Κούβας Ραούλ Κάστρο βρίσκεται επίσης στο Καράκας, ανέφεραν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Κούβας.

Ο Ιγκόρ Σετσίν
Κρίση
Η Κούβα παλεύει με τη χειρότερη οικονομική κρίση των τελευταίων δεκαετιών, με την παραγωγή της να πλήττεται από την πανδημία του κορωνοϊού και τις κυρώσεις των ΗΠΑ.
Σύμφωνα με το Reuters, οι πολύωρες ουρές για τρόφιμα, καύσιμα και φάρμακα συνέβαλαν στη μαζική έξοδο των Κουβανών τον τελευταίο χρόνο, πολλοί από τους οποίους κατευθύνθηκαν προς τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Η Ρωσία παρέδωσε τον Φεβρουάριο στην Κούβα μια επείγουσα δωρεά 25.000 τόνων σιταριού για την καταπολέμηση των ελλείψεων στο νησί, το δεύτερο τέτοιο δώρο μέσα σε ένα χρόνο που ερμηνεύεται ως σημάδι της εμβάθυνσης των δεσμών μεταξύ των δύο μακροχρόνιων συμμάχων.
Η Μόσχα, που πλήττεται από τις δυτικές κυρώσεις λόγω της εισβολής στην Ουκρανία, επιδιώκει να ενισχύσει τους πολιτικούς και οικονομικούς δεσμούς με άλλες χώρες που αντιτίθενται στην αμερικανική ηγεμονία.
Σημειώνεται ότι η Κούβα τελεί υπό αμερικανικό οικονομικό εμπάργκο από το 1962, μετά την επανάσταση υπό την ηγεσία του Φιντέλ Κάστρο.


Latest News

Η Κίνα ενισχύει το εμπόριο με Ινδία ενόψει των δασμών Τραμπ
Το διμερές εμπόριο ανάμεσα σε Κίνα και Ινδία ανήλθε στα 101,7 δισεκατομμύρια δολάρια το 2023-24

Η Gazprom ανοίγει τη στρόφιγγα αερίου στη Σλοβακία μέσω TurkStream
Μέσω Τουρκίας και Ουγγαρίας θα προμηθεύει η Gazprom την Σλοβακία

Στόχος η «καρδιά» της αμερικανικής οικονομίας - Πώς θα απαντήσει η ΕΕ στους δασμούς Τραμπ
Οι Βρυξέλλες θα διαπραγματευθούν «από θέση ισχύος», είπε η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Ο πιο ακριβοπληρωμένος τραπεζίτης και η αποζημίωση - μαμούθ για το 2024
Ελαβε συνολική αποζημίωση 15,6 εκατ. ευρώ για το 2024 - Πάνω από το μέσο εισόδημα των CEOs στις 10 μεγαλύτερες τράπεζες της Ευρώπης

Κέρδη ρεκόρ για την Illy Caffe το 2024 - Αγορές «χρυσωρυχεία» σε ΗΠΑ και Ευρώπη
Διψήφιο ποσοστό αύξηση κερδών ανακοίνωσε η Illycaffe - Θολώνουν τις προοπτικές οι αυξήσεις τιμών του καφέ

Στο «Rose Garden» θα... ανθίσουν δασμοί 20% - Τα νεότερα σενάρια για τις ανακοινώσεις Τραμπ
Οι πρόσθετοι δασμοί σε τομείς όπως οι εισαγωγές αυτοκινήτων και φαρμάκων θα αποφέρουν πάνω από 6 τρισ. δολάρια σε ομοσπονδιακά έσοδα

Εμπορικό πλεόνασμα 89,3 δισ. κατέγραψε η ΕΕ στα αυτοκίνητα το 2024
ΗΠΑ και Βρετανία ήταν οι κορυφαίοι εξαγωγικοί προορισμοί των αυτοκινήτων που κατασκευάστηκαν εντός της ΕΕ το 2024

Το μοιραίο λάθος που στοίχισε το «κεφάλι» του CEO στην αλυσίδα fast fashion Primark
Η αλυσίδα fast fashion Primark έχει πάνω από 450 καταστήματα σε 17 χώρες σε όλη την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες
![Πληθωρισμός: Στο 3,1% διαμορφώθηκε στην Ελλάδα τον Μάρτιο – Στο 2,2% στην ευρωζώνη [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/07/inflation-600x352.png)
Άνοδος στο 3,1% για τον πληθωρισμό στην Ελλάδα - Στο 2,2% στην ευρωζώνη [γραφήματα]
Πληθωρισμός: Τι δείχνουν τα στοιχεία της Eurostat - Η μεγαλύτερη άνοδος σε μηνιαίο επίπεδο (+1,8%) - Τι λένε πηγές του υπουργείου Ανάπτυξης για τον πληθωρισμό τροφίμων

Αίτηση πτώχευση κατέθεσε η θρυλική αλυσίδα Hooters - Η λύση που αναζητά
Στην αίτησή της Hooters για πτώχευση ανέφερονται περιουσιακά στοιχεία ύψους 50 έως 100 εκατομμυρίων δολαρίων και υποχρεώσεις στο ίδιο εύρος