![Τέμπη: Βίντεο ντοκουμέντο αποκαλύπτει τα λάθη που οδήγησαν στην τραγωδία](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/03/treno-video.jpg)
Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για τα μοιραία λάθη που φέρεται πως έκανε ο σταθμάρχης Λάρισας και είχε σαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 57 άνθρωποι στην τραγωδία με τη σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη.
Βίντεο ντοκουμέντο από κάμερα κλειστού κυκλώματος δείχνει το μοιραίο intercity 62 και τον προαστιακό του Βόλου να κινούνται στο ίδιο ρεύμα, αποκαλύπτοντας τα λάθη που οδήγησαν στην τραγωδία, αλλά και ότι ο 59χρονος σταθμάρχης δεν γύρισε ποτέ το κλειδί στη σωστή θέση.
«Κουβαλάω 35 φέρετρα στην πλάτη μου…» ήταν τα πρώτα λόγια του σταθμάρχη
Στις 19:22, η μοιραία αμαξοστοιχία intercity 62 αναχώρησε για τη Θεσσαλονίκη, πέρασε τα Οινόφυτα, το Σχηματάρι και μέχρι τον Γοργοπόταμο όλα είναι κανονικά.
Στις 21:40, λόγω πτώσης καλωδίου η αμαξοστοιχία παρέμεινε ακινητοποιημένη για 48 λεπτά στον σταθμό Παλαιοφάρσαλου.
Στις 22:28 αναχώρησε και πάλι και στις 23:04, η αμαξοστοιχία αναχώρησε από τη Λάρισα.
Η εμπορική αμαξοστοιχία ξεκίνησε στις 19:50 με προορισμό την Αθήνα, πέρασε το Πλατύ, την Κατερίνη, τα Τέμπη και τον Πλαταμώνα. Για 17 λεπτά οι δύο αμαξοστοιχίες κινήθηκαν μετωπικά στην ίδια γραμμή μέχρι που συγκρούστηκαν.
Τι δείχνει το βίντεο ντοκουμέντο
Όμως όπως φαίνεται στο αποκαλυπτικό βίντεο του MEGA, διακρίνεται το τρένο του προαστιακού το τρένο δηλαδή στο οποίο έγινε το πρώτο λάθος από τον σταθμάρχη αλλά και το μοιραίο intercity το οποίο περνάει από το ίδιο σημείο, μία ώρα αργότερα.
Ο 59χρονος σταθμάρχης είχε στείλει και τον προαστιακό σε λάθος κατεύθυνση αλλά ο μηχανοδηγός αντιλήφθηκε εγκαίρως το λάθος και το διόρθωσε συνεχίζοντας στη σωστή κατεύθυνση.
Στο βίντεο φαίνεται ο προαστιακός στις 22:07 κινείται προς τη Λάρισα, στη σωστή γραμμή και να περνάει από την Οδό Αγίας. Ανάμεσα στην οδό Αγίας και στην οδό Βόλου στη Λάρισα, στην οδό Καραγάτση βρίσκεται το μοιραίο κλειδί 118.
Στη διασταύρωση της οδού Βόλου στη Λάρισα ο προαστιακός γυρνά πίσω προς τη Λάρισα στις 22:09 εξαιτίας βλάβης και κινείται «σωστά» αυτή τη φορά στην αντίθετη πλευρά προκειμένου να σταθμεύσει.
Το κλειδί 118 έχει γυρίσει διαγώνια για να μπορέσει ο προαστιακός να σταματήσει στον σταθμό. Η επιβατική αμαξοστοιχία είναι ακινητοποιημένη στα Παλαιοφάρσαλα και περιμένει.
Στις 23:07. Η επιβατική αμαξοστοιχία μόλις ξεκίνησε. Είναι ένα χιλιόμετρο μακριά από τον σταθμό Λαρίσης κι ακόμα δεν έχει φτάσει στο σημείο τους κλειδιού το οποίο έχει γυρίσει διαγώνια προκειμένου να περάσει ο προαστιακός, αλλά δεν έχει επιστρέψει στην ευθεία θέση.
Στις 23:09 η επιβατική αμαξοστοιχία έχει περάσει την οδό Καραγάτση έχει περάσει δηλαδή το σημείο του κλειδιού Κ118, το οποίο ξεχάστηκε γυρισμένο διαγώνια και δεν επέστρεψε ποτέ σε ευθεία θέση.
Στην ίδια γραμμή κινείται πλέον και η εμπορική αμαξοστοιχία. Τα δύο τρένα κινούνται μετωπικά για 17 λεπτά… και στις 23.21 οι δύο αμαξοστοιχίες συγκρούονται μετωπικά.
Πηγή: in.gr
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Σαντορίνη – Σεισμοί: Νέα ανάρτηση Τσελέντη μετά τα 5,3 Ρίχτερ – «Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας…»](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/tseln-600x390.jpg)
Νέα ανάρτηση Τσελέντη – «Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας…»
«Δυστυχώς με τη πρόσφατη σεισμική δράση στη Σαντορίνη, αντί να ξεστομίζουμε αλήθειες φτύνουμε σιωπές» τονίζει ο Άκης Τσελέντης. Τι λέει για τη σεισμική δραστηριότητα στη Σαντορίνη μετά τα 5,3 Ρίχτερ
![Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής: Συγκαλείται την Τρίτη – Ποιο είναι το κεντρικό θέμα](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/T2212-600x400.jpg)
Συγκαλείται την Τρίτη το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής - Το κεντρικό θέμα
Σήμερα, Τρίτη, θα συγκληθεί το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής υπό την προεδρία του υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Γεραπετρίτη
![Ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ στη Σαντορίνη](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/santor-600x400.jpeg)
Ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ στη Σαντορίνη - Αισθητός στην Αθήνα
Ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ ανοιχτά της Σαντορίνης έγινε αισθητός στην Αθήνα. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο σεισμό που έχει σημειωθεί τις τελευταίες μέρες στην περιοχή.
![ΕΚΠΑ: Πάνω από 12.800 σεισμοί σε Σαντορίνη και Αμοργό](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/photo_2025-02-03_14-47-12-2-2-1200x900-1-600x450.jpg)
ΕΚΠΑ: Πάνω από 12.800 σεισμοί σε Σαντορίνη και Αμοργό
Που υπάρχουν κατολισθήσεις
![Καιρός: Τσουχτερό το κρύο την Δευτέρα – Πού θα σημειωθούν βροχές](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2021/10/krio-600x363-1.jpg)
Τσουχτερό το κρύο την Δευτέρα – Πού θα σημειωθούν βροχές
Χαμηλή θα παραμείνει η θερμοκρασία και την Δευτέρα, ενώ σε λίγες περιοχές θα σημειωθούν βροχές και χιονοπτώσεις
![Σαντορίνη: Τι δείχνουν οι μετρήσεις στο υπέδαφος της περιοχής](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/photo_2025-02-03_14-47-12-2-2-1200x900-1-600x450.jpg)
Τι δείχνουν οι μετρήσεις στο υπέδαφος της Σαντορίνης
Η Σαντορίνη στο επίκεντρο των ερευνών. Δορυφορικές παρατηρήσεις GNSS σε περίπου 20 τριγωνομετρικά σημεία.
![Αποκάλυψη in: Eρευνα καμερών για την επιβατική αμαξοστοιχία στα Τέμπη «έδειξε» το εμπορικό τρένο στις σήραγγες πριν την τραγωδία](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/tempi-1-1200x675-1-2-600x338.jpg)
Αποκάλυψη in: Eρευνα καμερών για την επιβατική αμαξοστοιχία στα Τέμπη «έδειξε» το εμπορικό τρένο στις σήραγγες πριν την τραγωδία
Οι εξηγήσεις της εταιρείας ασφαλείας του ΟΣΕ για τον τρόπο ανεύρεσης μετά από δύο χρόνια του χαμένου υλικού - Οι απορίες, οι περαιτέρω έρευνες και τι δεν αλλάζει για το παράνομο φορτίο.
![ΕΚΠΑ: Πάνω από 11.700 σεισμοί από τις 26 Ιανουαρίου στις Κυκλάδες – Σταδιακή μείωση των δονήσεων](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/santori-scaled-e1738867459430-600x393.jpeg)
ΕΚΠΑ: Πάνω από 11.700 σεισμοί από τις 26 Ιανουαρίου στις Κυκλάδες – Σταδιακή μείωση των δονήσεων
Οι επιστήμονες του ΕΚΠΑ μελέτησαν τα δεδομένα από τις 26 Ιανουαρίου έως τις 7 Φεβρουαρίου – Τι αναφέρουν για τη σεισμική ακολουθία στις Κυκλάδες
![Λάρισα: Παραμένει ταμπουρωμένος ο δράστης του διπλού φονικού – Σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/19700309_20141014_XALKIO_105_1498130175762-600x396.jpg)
Λάρισα: Παραμένει ταμπουρωμένος ο δράστης του διπλού φονικού – Σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις
Σε εξέλιξη είναι οι διαπραγματεύσεις με τον δράστη του διπλού φονικού στη Λάρισα, καθώς παραμένει ταμπουρωμένος στο κατάστημά του
![Σεισμοί στη Σαντορίνη: Συνεχίζονται οι δονήσεις – Μικρή αποκλιμάκωση](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/santorini-5-600x400.jpg)
Συνεχίζονται οι σεισμικές δονήσεις στη Σαντορίνη - Μικρή αποκλιμάκωση
Μπαράζ δονήσεων τα ξημερώματα στη Σαντορίνη – Ένας σεισμός άνω των 4 Ρίχτερ