Με τον τραπεζικό κλάδο και τη ΔΕΗ να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της διόρθωσης, το ελληνικό χρηματιστήριο παλεύει να μη χάσει τις 1.100 μονάδες, οι οποίες συντηρούν και την ανοδική του τάση. Ωστόσο, ο γενικός δείκτης βρίσκεται στις 1.090,79 μονάδες, καταγράφοντας απώλειες 2,14%, με τον τζίρο να φτάνει τα 15 εκατ. ευρώ.

Οι ανησυχίες για το αποτέλεσμα των εκλογών έχουν επηρεάσει την αγορά από τη στιγμή του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, με πολλούς συμμετέχοντες πλέον να αμφιβάλλουν για το κατά πόσο μπορεί να είναι ομαλή η επόμενη ημέρα της εκλογικής διαδικασίας με το θυμικό των ψηφοφόρων φορτισμένο. Και αυτό είναι και το τίμημα μιας αγοράς που έχει δώσει ισχυρά κέρδη από την αρχή του έτους, χωρίς μια σημαντική διόρθωση που θα δημιουργούσε τα αναχώματα που χρειάζονται σε τέτοιες περιόδους έντονης μεταβλητότητας.

Το πρώτο διορθωτικό

Έτσι, η αγορά ήδη το πρώτο διορθωτικό σήμερα του νέου έτους στα επίπεδα των 1.122 – 1.119 μονάδων, με την Beta Securities να εκτιμά ότι 1.032 μονάδες συγκεντρώνουν αυτή την στιγμή τις περισσότερες πιθανότητες ολοκλήρωσης της διορθωτικής κίνησης από τα υψηλά των 1.140,96 μονάδων. Η δομή της πτώσης και οι τζίροι που θα ακολουθήσουν θα δώσουν περισσότερες πληροφορίες για το βαθμό εκτόνωσης της προσφοράς.

Σε επίπεδο τίτλων, Eurobank, Πειραιώς, Alpha Bank, ΔΕΗ, Μυτιληναίος, Ελληνικά Πετρέλαια, ΓΕΚ Τέρνα, Εθνική και Λάμδα βρίσκονται στο επίκεντρο της πτώσης, ενώ σημαντικές είναι και οι απώλειες σε Βιοχάλκο, ΟΠΑΠ, Jumbo, Aegean, Titan, Autohellas, Motor Oil, Quest, Τέρνα Ενεργειακή, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ και ΕΛΧΑ. Με το πρόσημο παλεύουν οι ΟΛΠ, Coca Cola και Σαράντης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών