
Με τον τραπεζικό κλάδο και τη ΔΕΗ να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της διόρθωσης, το ελληνικό χρηματιστήριο παλεύει να μη χάσει τις 1.100 μονάδες, οι οποίες συντηρούν και την ανοδική του τάση. Ωστόσο, ο γενικός δείκτης βρίσκεται στις 1.090,79 μονάδες, καταγράφοντας απώλειες 2,14%, με τον τζίρο να φτάνει τα 15 εκατ. ευρώ.
Οι ανησυχίες για το αποτέλεσμα των εκλογών έχουν επηρεάσει την αγορά από τη στιγμή του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, με πολλούς συμμετέχοντες πλέον να αμφιβάλλουν για το κατά πόσο μπορεί να είναι ομαλή η επόμενη ημέρα της εκλογικής διαδικασίας με το θυμικό των ψηφοφόρων φορτισμένο. Και αυτό είναι και το τίμημα μιας αγοράς που έχει δώσει ισχυρά κέρδη από την αρχή του έτους, χωρίς μια σημαντική διόρθωση που θα δημιουργούσε τα αναχώματα που χρειάζονται σε τέτοιες περιόδους έντονης μεταβλητότητας.
Το πρώτο διορθωτικό
Έτσι, η αγορά ήδη το πρώτο διορθωτικό σήμερα του νέου έτους στα επίπεδα των 1.122 – 1.119 μονάδων, με την Beta Securities να εκτιμά ότι 1.032 μονάδες συγκεντρώνουν αυτή την στιγμή τις περισσότερες πιθανότητες ολοκλήρωσης της διορθωτικής κίνησης από τα υψηλά των 1.140,96 μονάδων. Η δομή της πτώσης και οι τζίροι που θα ακολουθήσουν θα δώσουν περισσότερες πληροφορίες για το βαθμό εκτόνωσης της προσφοράς.
Σε επίπεδο τίτλων, Eurobank, Πειραιώς, Alpha Bank, ΔΕΗ, Μυτιληναίος, Ελληνικά Πετρέλαια, ΓΕΚ Τέρνα, Εθνική και Λάμδα βρίσκονται στο επίκεντρο της πτώσης, ενώ σημαντικές είναι και οι απώλειες σε Βιοχάλκο, ΟΠΑΠ, Jumbo, Aegean, Titan, Autohellas, Motor Oil, Quest, Τέρνα Ενεργειακή, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ και ΕΛΧΑ. Με το πρόσημο παλεύουν οι ΟΛΠ, Coca Cola και Σαράντης.


Latest News

«Έσπασε» στο τέλος καθοδικά το ΧΑ - Βουτιά για τράπεζες, Cenergy
Στο δεύτερο «μισό» της συνεδρίασης, το ΧΑ υπέκυψε στις λιγοστές, μεν, αλλά περισσότερες εντολές πώλησης

Μικρές απώλειες με μικρό τζίρο στο ΧΑ
Η αγορά θα πρέπει να επιβεβαιώσει την παραμονή της πάνω από τις 1.650 μονάδες

Αδύναμες οι συναλλαγές στο ΧΑ - Ελαφρύ το προβάδισμα των πωλητών
O Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,33% στις 1.649,77 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 6,2 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 1,6 εκατ. τεμάχια

Χαμηλού... κόστους η διόρθωση στο ΧΑ με αντίσταση στις 1.650 μονάδες
Ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών έκλεισε με απώλειες 0,08%, στις 1.655,23 μονάδες

Βρίσκει στηρίξεις για να κρατήσει τις 1.650 μονάδες το Χρηματιστήριο
Πολλά χαρτοφυλάκια είτε «απέχουν» λόγω εορτών είτε αναμένουν την απόφαση της ΕΚΤ για τα επιτόκια

Υποκύπτει στην τραπεζική διόρθωση το Χρηματιστήριο Αθηνών
Μέσα σε δύσκολο περιβάλλον σαφώς η ελληνική αγορά δεν μπορεί να αυτονομηθεί πλήρως, αν και τις ημέρες των αναταράξεων υπάρχουν κάποιες άμυνες που βοηθούν τις στηρίξεις της

Με 4x4 έτρεξε το ΧΑ - Διαπέρασε και τις 1.650 μονάδες ο Γενικός Δείκτης
Το Χρηματιστήριο Αθηνών έκλεισε την τέταρτη συνεχόμενη ανοδική του συνεδρίαση

Συντηρεί τα κέρδη το Χρηματιστήριο Αθηνών - Χαμηλά ακόμη οι συναλλαγές
To Xρηματιστήριο Αθηνών δίνει το μήνυμα ότι χρειάζεται τις ήπιες συνεδριάσεις

Άνοδος με χαμηλό τζίρο στο Χρηματιστήριο - Προσεκτικοί οι αγοραστές
Ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,83% στις 1.639,34 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 16,7 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 3,9 εκατ. τεμάχια

«Πράσινο» σε VIGOR και IOLCUS από Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Το δ.σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αποφάσισε την επέκταση της άδειας λειτουργίας των VIGOR και IOLCUS