
Οι υλικές ζημιές που προκλήθηκαν από τον σεισμό στην Τουρκία «ξεπερνούν τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια», σύμφωνα με τους συνοπτικούς υπολογισμούς της Παγκόσμιας Τράπεζας, του ΟΗΕ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Σεισμός – Τουρκία: Βοήθεια ύψους 1,78 δισ. δολαρίων από την Παγκόσμια Τράπεζα
Ένα μήνα μετά τον φονικό σεισμό, «είναι ήδη σαφές ότι μόνο οι υλικές ζημιές θα ανέλθουν σε περισσότερα των 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων», δήλωσε μέσω τηλεδιάσκεψης από το Γκαζίαντεπ η Λουίζα Βίντον, υπεύθυνη για τη Τουρκία του Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών για την Ανάπτυξη, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου του ΟΗΕ στην Γενεύη.
«Το κόστος της ανοικοδόμησης και το γεγονός ότι η διαδικασία αυτή πρέπει να γίνει με καλύτερες προϋποθέσεις, με περισσότερο οικολογικούς όρους, σημαίνει ότι αυτό το ποσόν θα ξεπερασθεί», δήλωσε η Λουίζα Βίντον.
«Έλλειψη γενναιοδωρίας»
Οι εκτιμήσεις αυτές βασίζονται σε προσωρινά δεδομένα, αλλά το ποσόν των 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων είναι αυτό που θα παρουσιαστεί κατά την Διάσκεψη των Δωρητών στις 16 Μαρτίου στις Βρυξέλλες.
Μπροστά σε αυτά τα ποσά, η Λουίζα Βίντον εκφράζει «την απογοήτευση και την θλίψη της για την έλλειψη γενναιοδωρίας των δωρητών». Αυτήν την στιγμή, η έκκληση για δωρεές ύψους ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων στις 16 Φεβρουαρίου δεν έχει καλυφθεί παρά κατά 9,6%, είπε.
Ο σεισμός της 6ης Φεβρουαρίου μεγέθους 7,8 βαθμών, που συνοδεύτηκε από ισχυρό μετασεισμό 7,6 βαθμών άφησε περί τους 46.000 νεκρούς και 105.000 τραυματίες στην Τουρκία, σύμφωνα με απολογισμούς που δεν είναι ακόμη οι οριστικοί. Κατέστρεψε 214.000 σε πολλές περιπτώσεις πολυώροφα κτίρια, σε 11 από τις 81 τουρκικές επαρχίες.
Περί τις 6.000 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στην Συρία.
Η Λουίζα Βίντον περιγράφει «σκηνές αποκάλυψης» στην πλέον πληγείσα επαρχία Χατάι. «Οι ανάγκες είναι τεράστιες, αλλά οι πόροι είναι σε έλλειψη».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Latest News

«Καρότο και μαστίγιο» Τραμπ σε Ρωσία - Οργισμένος με τον Πούτιν, απειλεί με νέες κυρώσεις στο πετρέλαιο
Ο Τραμπ είπε ότι ήταν «θυμωμένος» για τα πρόσφατα σχόλια του Πούτιν που προτείνει τρόπους εγκατάστασης νέας ηγεσίας στην Ουκρανία

Δασμοί Τραμπ: Το πλήγμα στο ΑΕΠ της ευρωζώνης – Οι εκτιμήσεις της S&P Global
Η Κομισιόν έχει αρχίσει να επεξεργάζεται ένα «δελτίο όρων» για μια πιθανή συμφωνία

Βουτιά στα κέρδη της Αυστραλίας από εξαγωγές πρώτων υλών και ενέργειας - Ο ρόλος του ασθενούς δολαρίου
Το σιδηρομετάλλευμα θα παραμείνει ο βασικός άξονας των εξαγωγών εμπορευμάτων για την Αυστραλία

Κίνα: Κεφάλαια 69 δισ. δολαρίων προς τέσσερις μεγάλες κρατικές τράπεζες
Το Πεκίνο θέλει να ενισχύσει περαιτέρω τα κεφάλαια των μεγάλων τραπεζών για να δώσουν περισσότερα δάνεια και να τονώσουν την οικονομία

Τι πιστεύουν οι ιδιοκτήτες Tesla στην Ευρώπη για τον Μασκ
Ρεπορτάζ του Guardian αποκάλυψε ότι στην πραγματικότητα οι ιδιοκτήτες Tesla στην Ευρώπη βιώνουν «έναν ηθικό πόνο, ένα δίλημμα και κάποιες φορές... ντροπή»

Οι πρώτες ρωγμές στην «ειδική σχέση» Ηνωμένου Βασιλείου - Αμερικής εξαιτίας των δασμών;
Ωστόσο, και μέχρι αυτή τη στιγμή, το Ηνωμένο Βασίλειο προσπαθεί να πετύχει την εξαίρεσή του, σύμφωνα με πηγές της Ντάουνιγκ Στριτ

Ο πόλεμος στην Ουκρανία συμβάλλει στην ανάπτυξη της βιομηχανικής ζώνης της Ρωσίας
Στη Ρωσία, οι λιανοπωλητές σπεύδουν να επεκταθούν στη βιομηχανική ζώνη της χώρας, που τροφοδοτείται από την πολεμική μηχανή

Αποφασίζομεν και διατάσσομεν... Οι γαλλικές εταιρείες, οι ΗΠΑ και το DEI
Οι ΗΠΑ θέλουν να επεκταθεί η ισχύς του εκτελεστικού διατάγματος κατά της διαφορετικότητας και εκτός της χώρας, διατάζοντας τις γαλλικές εταιρείες να συμμορφωθούν

Ισχύς εν τη ενώσει - Κίνα, Ιαπωνία, Ν. Κορέα κάνουν έκκληση για ελεύθερο εμπόριο
Οι δασμοί 25% των ΗΠΑ στις εισαγωγές αυτοκινήτων θα τεθούν σε ισχύ στις 12:01 π.μ. ώρα Ουάσινγκτον στις 3 Απριλίου - Η αντίδραση από Κίνα, Ιαπωνία, Ν. Κορέα

Poste: Γίνεται ο μεγαλύτερος επενδυτής παρόχου τηλεφωνίας
H Poste Italiane παίρνει τα ηνία της Telecom Italia, μέσω της εξαγοράς του 15% της Vivendi